Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 466
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 765
  • Мнения: 6
Спанак с кайма
Продукти:
1 пакет спанак (използвах на "Бондуел"- замразен, почистен,пасиран)
750 гр.телешка кайма
1 глава лук
4 яйца
3 с.л. сушени зеленчуци
1 връзка магданоз
250 гр обезмаслена извара
1/2 кофичка кисело мляко 0,1%
сока на половин лимон
3 с.л. Ескуиза 0,2%
1 ч.л.диетичната сол
Приготвяне:
В 500 мл вряща подсолена с диетичната сол вода, слагаме спанака,като поври 5-6 мин, добавяме каймата(предварително разтворена с около 300 мл вода, да стане като каша и добавени към нея сухите зеленчуци),лука нарязан на дребно и оставяме да поври на 180 градуса , до готовност на каймата.Добавяме изварата,предварително поразмита в малко от бульона,разбитите   яйца( 3 яйца и 1 белтък,да се получи"фиде" от белтъка) и магданоза нарязани на дребно, накрая застройваме с 1/2 кофичка кисело мляко 0,1% с разбити в него жълтък, Ескуизата и сока на половин лимон.

Последна редакция: пт, 24 окт 2008, 00:27 от feelgood

# 766
  • Мнения: 163
Салата "Цезар"
Продукти:
Зелена салата, аншоа или риба тон,зелен лук,чесън,лимонов сок,горчица,1с.л.Уорчестър,сварени,но много рохки яйца,пармезан и късчета Дюкански хляб.
Салата се накъсва и се слага в хладилник за 30мин.
За соса: Чесънът се намачква,аншоата се стрива с дървена лъжица,добавя се горчицата,Уорчестър,рохките яйца,лимонов сок и сол.Всичко се разбърква до кремообразна смес. Салатата се овкусява със соса, добавя се пармезан( подходящ кашкавал) и късчетата Д.хляб,които ще заместят крутоните.

# 767
  • Мнения: 2 708
Ето от мен едни

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ
с кайма и моркови.

Продукти:
Ами простички - чушки, кайма телешка, моркови колкото и кайма; количеството е на око, според тавата и чушките. Peace
подправки, доматено пюре (дом сок)
яйце - 1-2, кисело и прясно мляко,1-2 с.л цар нишесте за заливката.

Приготвяне:
Задушавам лука с водичка. Като поомекне добавям каймата, морковите (настъргани, или аз ги правя за по лесно в блендера), към края доматеното пюре, подправките - чубрица, червен пипер, босилек, мащерка и чесън -повечко от него  Laughing Laughing Laughing.
Пълните, печете, заливате, ядете.



 Wink Wink Wink Wink Wink Wink

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:42 от ЗлаВещица

# 768
  • Мнения: 6
Пилешко филе с гъбки
Продукти:
2 пил филета – около 450гр
3 с.л. Ескуиза
300мл прясно мляко 0,1%
½ кофичка кисело мляко
2 камби – зелена и червена
1 глава лук
2 ч.л. царевично нишесте
½ с.л. подправка Маги за пилешко
300гр гъбки, подберете малки
1 връзка магданоз
Приготвяне:
В йенска тенджера слагаме нарязаното на парчета пилешко филе, нарязаните на дребно лук и камби,измитите гъбки и заливаме с прясното мляко , в което сме разтворили подправка Маги за пилешко, оставяме да се пече без капак на 200 градуса около 30 мин , изваждаме, добавяме Ескуизата разбита с киселото мляко,нарязаният на дребно магданоз,разбъркваме и поставяме пак във фурната за около 10 мин, след което добавяме царевичното нишесте предварително разтворено в около 50 мл вода, оставяме във фурната, като я изключваме. Невероятна вкуснотия.

# 769
  • Мнения: 36
Десерт "Събуди се"
3 яйца, 6 с.л. трици, 6 с.л. прясно мляко, 1 ч.л. нес кафе, 1-2 с.л. подсладител на вкус, 1 бакпулвер. Изпекох във фурната върху хартия за печене до готовнбост.
Оставя се да изстине и се надупчва с вилица. Залях с 1 кисело мляко, смесено със 1 желатин, 1 с.л. подсладител, 1 к.л. нес кафе, оставя се да се напои хубаво и се оставя в хладилник за няколко часа докато се желира. Правя го вечер и сутрин е готово за закуска!
Внимание- дозата е за 2 дни!

# 770
  • Мнения: 99
Тази рецепта е с предистория. Понеже тази диета яко удря джоба, реших да изпробвам евтино пилешко. Купих килограм пилешки пържоли, а като се размразиха и ги сложих да се задушат излязоха не-повече от 300 гр  Cry Естествено с това нямаше как да нахраня 3-ма човека и измислих ето това  Wink

Продукти: пилешки пържоли, 2 тиквички, 3/4 буркан консервирани домати, 1 голяма глава лук, 4 скилидки чесън, 2 чушки, дафинов лист, черен пипер, червен пипер, сол, сушени зеленчуци, чубрица, индийско орехче.
Приготвяне: месото се нарязва на едри парчета и се задушава, добавят се тиквичките нарязани на едри кубчета. Смилат се с пасатор лука, чесъна, чушките и доматите. Когато се задушат тиквичките и месото се добавя соса и всички подправки. Оставя се на слаб огън около 30-40 мин.


И още нещо, докато се чудех какво да готвя прегледах горе долу почти цялата тема и забелязах, че доста рецепти се повтарят (включително и аз съм повтаряла), но това се случва заради скапаната търсачка.

# 771
  • Мнения: 226
Варени яйца с лимонов сос

Продукти:
6 твърдо сварени яйца
сокът от 1/2 лимон
1/2 к.ч. парафиново  олио
2 с.л. горчица
сол и пипер
Начин на приготвяне:
       Смесете олиото, лимоновия сок и горчицата в купа. Охладете яйцата след като ги сварите, за около 10 минути и ги разрежете на четири. Поставете ги в плитка чиния. Подправете със сол и пипер на вкус и сервирайте поляти със соса.

# 772
  • Мнения: 226
Телешко  руло със винен сос и кафе

Продукти:
 За рулото:
 500 гр. телешка кайма
 2 средно големи глави лук
 1 с. л. къри на прах
 1/2 ч. ч. вода
 сол и черен пипер на вкус
 1 с. л. магданоз
 1 яйце
 1 скилидка чесън
 1/2 ч. ч. прясно мляко.
 
 За соса:
 1 глава лук
 1/4 ч. ч. вода
 1/2 ч. ч. Кетчуп или дом. пюре
 1/4 ч. ч. сухо червено вино
 2 с. л. оцет
 1 с. л. нес кафе
 1 ч.л. подсладител
 2 ч. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
    Смесете каймата с, лука, солта, черния пипер, чесъна, магданоза, кърито и яйцето в голяма купа. Омесете ги добре с ръце. Смесете млякото и водата и ги прибавяйте по малко към месната смес, докато се получи хомеогенна смес. Печете 30 мин. при 190° С. “Запържете” лука и прибавете останалите съставки за соса. Оставете да заврат, намалете огъня и варете 10-15 мин. След като рулото се е пекло 30 мин., го извадете от фурната, полейте го с половината от соса, върнете го във фурната и печете още 45 мин., като често го поливате със соса.

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 16:48 от cote

# 773
  • Мнения: 226
Задушено зеле с гъби

Продукти:       
 500 г пресни гъби
 1 кг прясно зеле,
 1 кисела краставичка,
 1 глава лук,
 2 суп.лъж. доматено пюре,
 1-2 капки подсладител,; сол, пипер и дафинов лист на вкус.

Начин на приготвяне:   
  Зелето се нарязва ситно и с малко вода и оцет се задушава около 40 минути. Добавяме доматеното пюре, ситно нарязаната краставичка, подсладителя, солта и подправките и се оставят на огъня за още 15-20 минути.
Гъбите се почистват, измиват и кипват за около 10-15 мин, след което се отцеждат, нарязват на дъгички. “Запържва” се лукът и се смесва с гъбите, солта и пипера. Половината от задушеното зеле се изсипва в тавичка, върху него се разполага гъбената смес и се покрива с останалото зеле.
Ястието може да се приготви и от кисело зеле, като се заменят пресните гъби със сушени или мариновани.

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 16:49 от cote

# 774
  • Мнения: 6
Дюканска "пача"
Продукти:
1 кг пилешки воденички
2 стръка пресен чесън
1 ч.л. подправка Маги за пилешко
1 ч.л. царевично нишесте
1/2 кисело мляко 0,1%
1 жълтък
сок от 1/4 лимон
2 бр желатин на д-р Йоткер
черен пипер
Приготвяне:
в около 600 - 700 мл вода се слагат воденичките и 1 ч.л. подправка Маги за пилешко, варят се дълго, до омекване(около час и половина), изваждат се, нарязват се на по 3-4 парчета и се връщат в бульона, заедно с нарязания на ситно чесън, ври около 5 мин, застройва се със сместа от киселото мляко, жълтък и сок от лимон и ври още около 5 мин.Накрая се прибавя разтвореното в 30-тина мл.вода царевично нишесте, ври още 10 мин,през това време сме разтворили желатина по указанията на пликчето.Изсипваме всичко в йенска тенджерка,подправяме с черния пипер, добавяме желатина и след около 10 мин прибираме в хладилник.Много е вкусна, ако я хапнете и просто като супа, без да желирате

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 20:02 от feelgood

# 775
  • Мнения: 5
                     Крем "Брюле"


Продукти:600 мл прясно мляко с 0,1 процент масленост,6 яйца,течен подсладител на вкус,ванилия,2 желатина.
Приготвя се по следния начин.На слаб огън  при постоянно бъркане се сгъстяват яйцата и прясното мляко. Желатина се накисва във вода за около 10 минути.След като се сгъстят млякото и жълтъците се добавят ванилийката, подсладителя и желатина.Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от жълтъци и мляко.ВАЖНО:сместа трябва да е леко охладена,горе долу 40 градуса и тогава да се прибавят белтъците,иначе става на зрънца.След като се смеси всичко се оставя в хладилника да стегне.Да ви е сладко“  chef

# 776
  • Мнения: 6
Телешки рулца
Продукти:
10 телешки шницела(телешко филе,нарязано на филии, по около 5мм,режат ми ги с големина около 10 на 15см)
6 сварени яйца
10 "букетчета"карфиол
300 гр гъби
1 щипка канела
3 с.л. Ескуиза 0,1%
50 мл прясно мляко 0,1%
4 средни домата
1 кисело мляко 0,1%
1 с.л. сухи зеленчуци
1/2 връзка копър
черен и червен пипер
Приготвяне:
Първо в тефлонова тенджерка приготвяме плънката - слагаме нарязаните на дребно гъби, със сушените зеленчуци,ескуизата,нарязаният много на дребно карфиол, прясно мляко и оставяме да къкри, докато течността се изпари, добавям канелата и нарязаните на дребно яйца.Щницелите натривам с червен, черен пипер и съвсем малко диетична сол,слагам във всяко от тях от сместа,навивам на рулца, които завързвам с дебел конец и нареждам върху тефлонова тавичка,заливам с малко вода и пека на умерена фурна, първо под фолио,когато поомекнат махаме фолиото печем още 10тина мин,заливаме с настърганите домати разбъркани с киселото мляко и нарязания на дребно копър,запичаме.
Ако нямате време, можете приготвените шницели вместо да завързвате с конец,да поставите във фолио, да завиете като бонбон и да печете в тавичка с малко вода около 40 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса, а с настърганите домати да направите като доматен таратор към тях, като им добавите копъра, малко счукан чесън и шприцовате по една розичка от ескуиза

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 22:01 от feelgood

# 777
  • Мнения: 145
Кейк "Цукини"-сладка и солена разновидност

Ето до какво ме доведе моята лакомия,давам два варианта-за любителите на сладкото и за тези които обичат солено

Сладък вариант

1 средна на размер тиквичка,настъргана или нарязана на много малки кубчета
2 яйца
подсладител на вкус
1 ч.л.с връх канела
1/2 ч.л сода за хляб
4 с.л. овесени трици
2 с.л. пшеничени трици
50 гр извара
100мл прясно мляко

Яйцата се разбиват с подсладителя с миксер,до сгъстяване и увеличаване на обема,добавя се изварата,разбива се  добре,след това канелата,триците и содата,тиквичката,накрая млякото,като трябва  да коригирате количеството му,до добиване на не много гъсто тесто.
Пече с в малки форми,или една по-голяма на 200 гр, в зависимост от фурна между 25 и 35 мин.,пробва се клечка,по която не бива да има мокра следа.

Солен вариант


Вместо  канелата и подсладителя,слагате копър и чесън на прах,може и стрък пресен лук,нарязан на ситно,останалото изпълнявате по горната рецепта

Сервирате със сос от кисело мляко.

Дозата и на двете рецепти е за два дни!

# 778
  • Мнения: 1 365
Пиле в йенска тенджера.
Продукти:
1 пиле
1 ч.ч. прясно мляко 0,1%
1ч.л. горчица
малко соев сос
1бр. пилешки бульон
Приготвяне:
Сварява се пилето и се слага в йенска тенджера. Натрошава се върху него бульончето и се прибавят останалите продукти, като соевият сос е няколко капки /само за вкус/ и се слага капака. Пече се на 200 градуса около 20-30 минути. Като се позапече, може да се махне капака за 5 минутки, за да хване коричка.
Става много вкусно, особено сосчето... Да ви е сладко!!!   chef


Ако се добавят различни зелечуци /лук, морковче, цвекло/ става и за ПЗ дните   Peace

# 779
  • Мнения: 6
Никога съм нямала нерви да панирам карфиол,приготвям го на фурна,мислейки за ограниченията в режима, префасонирах рецептата си по която преди приготвях карфиол така:
Продукти:
средна глава карфиол
4 яйца
1 ч.л. Маги Апетит
1 кисело мляко 0,1%
4 с.л. ескуиза 0,2%
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
3 с.л. финни трици
1/2 ч.л. сода
Приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички,слагаме го в тефлонова тавичка с вода и 1 ч.л. маги,така че хем да се пече , хем да се вари,т.е. водата да го покрива почти изцяло,като поизври водата, де факто карфиолът е сварен и се полива със сместа от 4 яйца. 1 кис мляко със разбита в него сода, 4 с.л. ескуиза,3 с.л.трици(макар че ще стане и без тях,ако вече сте хапнали дневната си дажба) и нарязани на дребно копър и магданоз и всичко това ще запичаме до порозовяване. В началото на рецептите има рецепта на Били за паниран карфиол, така че моята смятайте за неин мързелив вариант

Общи условия

Активация на акаунт