Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 457
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 780
  • Мнения: 6
Дюкански сандвич
Продукти:
50 мл прясно мляко 0,1%
140 гр. пилешко филе;
100 гр. гъби;
1 домат;
2 бр. (150 гр.) изтърбушени чушки за пълнене;
1 корнишон;
2 с.л ескуиза 0,2%
4 стръка пресен лук
магданоз, копър нарязани на дребно
черен пипер
Приготвяне:
В тефлонов тиган,слагаме пил.филе,гъби,лук и прясно мляко и варим на загрят котлон около 10тина мин, сваляме от котлона и като поизстине добавяме настъргания корнишон, нарязан на много дребно домат,магданоз, копър, ескуиза,черен пипер,малко сол.
За пълнеж можете да ползвате и смес с риба тон:
1 консерва риба тон в собствен сос
100 гр извара смесена с 2 с.л. ескуиза 0,2%
1 домат настърган
копър,магданоз
сока на 1/4 лимон
или яйчен пълнеж:
4 сварени яйца нарязани да дребно
100гр извара
2 с.л. кисело мляко 0,1%
1 настъргана краставица
2 с.л. ескуиза 0,2%
копър нарязан на дребно
малко сол и черен пипер
С помощта на лъжица внимателно напълнете чушките.

Опаковайте ги във фолио и ето ви сандвичите за работа

Последна редакция: нд, 02 ное 2008, 12:02 от feelgood

# 781
  • Мнения: 6
Морски дарове с домати
Продукти:
10 средно големи, добре узрели домата
200 гр.замразени морски дарове
4 с.л. ескуиза 0,2%
риган или мащерка
прясна мента
сол и бял пипер
Приготвяне:
Размразете морските дарове и ги сварете за 5-6 мин във вече кипнала вода.След това ги прецедете.Сложете настърганите домати в тенжерка на загрят котлон, добавете ескуизата, разбъркайте, добавете морските дарове, подправките. Ястието е готово след около 15тина мин, като поизври водата от доматения сос,свалете от котлона и подправете с нарязаната на дребно мента, придава невероятно свеж аромат

# 782
  • Разград
  • Мнения: 3 114
lubov72,имаше коментари в старата(вече) тема,но не знам точно къде,към последните страници май беше;

Тричав хляб
3-4 яйца(аз сложих 4)
1 чч кисело мляко+ 1 бакпулвер
100 гр пшенични+100 гр овесени трици
подправки на вкус,аз сложих кимион,чубрица и мъничко сол
Яйцата разбих с тел,добавих млякото+бакпулвера,триците и накрая подправките;Хубаво разбърках и изсипах в продълговата кексова форма,застлана с хартия за печене;
Сложих в предварително загрята на 180 градуса фурна и пекох точно 50 минути;
Получи се невероятно хубав и мекичък хляб,направо като кекс;

Рецептата не е моя,взела съм я от друг сайт;

# 783
  • Мнения: 826
Дюканската  пица на Дени
За тестото:
200 грама овесени трици (бройте колко лъжици излизат и разделете пицата така, че да не превишавате дневно-допустимото количество)
1 яйце
сол на вкус
1/2 чаена лъжичка "угасена" в
1 чаена чаша кисело мляко от 0.1%
1-2 чаени лъжички сух босилек
1 чаена лъжичка чесън на прах
Всички съставки се разбаркват и след това се разстилят върху готварска хартия в желаната форма. Така тавичката няма нужда да се измазва. Блатът се намазва със готова доматена салца подправена със сол, пипер и зелени подправки по желание. Отгоре се нареждат различни видове шунка или филе (на Тандем са хубави и са само до 3% мазнини) за П дните. За ПЗ дни може и нарязани на кръгчета чушки, гъби и доматчета. Пече се на предварително затоплена 180-200градусова фурна. Не съм засичала, но става бързо - за около 10-15 минути. Проверявайте от време на време и да ви е сладкоchef

# 784
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
                     Крем "Брюле"


Продукти:600 мл прясно мляко с 0,1 процент масленост,6 яйца,течен подсладител на вкус,ванилия,2 желатина.
Приготвя се по следния начин.На слаб огън  при постоянно бъркане се сгъстяват яйцата и прясното мляко. Желатина се накисва във вода за около 10 минути.След като се сгъстят млякото и жълтъците се добавят ванилийката, подсладителя и желатина.Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от жълтъци и мляко.ВАЖНО:сместа трябва да е леко охладена,горе долу 40 градуса и тогава да се прибавят белтъците,иначе става на зрънца.След като се смеси всичко се оставя в хладилника да стегне.Да ви е сладко“  chef
Искам да попитам белтъците  как стават на сняг?Да слгам ли и на тях подсладител?Или да си ги бъркам без нищо? newsm78
Може и без подсладител да ги разбиеш. Разбиваш на най-силната степен на миксера, докато станат на сняг.

# 785
  • Мнения: 6
Пърленки и млечен гръцки сос - 3 фаза
Продукти:
500 гр. пълнозърнесто брашно
3 с.л. сол
хладка вода (на око)
Приготвяне:
Смесете брашното, солта и водата, и месете полученото тесто около 15 минути. Трябва да е плътно като за питка. Разделете на 18 топки и с точилка ги разточете на тънки тестени листа.Нагорещете сух, тефлонов тиган и сгответе всяка пърленка поотделно, докато не покафенее леко и от двете страни.
Продукти за соса:
1 ½ кофичка  кисело мляко 0,1%
2 червени чушки
2 зелени люти чушлета
50гр. извара
2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
5-6 ч.л. ескуиза
сол и пипер
Приготвяне:
На котлон запечете леко чушките и лютите чушлета, сложете ги в найлоново пликче, завържете добре и ги оставете да изстинат вътре.С вилица намачкайте хубаво изварата  я разбъркайте с киселото мляко.Нарежете чесъна на тънки кръгчета и също го изсипете в млякото, както и ескуизата, солта, червения и черния пипер.Разбъркайте.
Почистете от семето вече изстиналите чушки, нарежете ги на кубчета и ги добавете към млечния сос.Преди консумация сложете соса в хладилника да се изстуди.Всяка една пърленка се получава около 30гр,което е горе долу средна филийка типов хляб, т.е. дневно можете да консумирате 2 бр. пърленки


# 786
  • Мнения: 6
Зеленчуци на фурна
Продукти:
3 бр тиквички
200гр карфиол
2 камби червени
2 пиперки зелени
200гр извара
3 с.л. Ескуиза 0,2%
3-4бр. белтък
копър, мащерка, черен пипер
Приготвяне:
Тиквичките,камбите,пиперките се нарязват на по-тънки колелца. Карфиолът се разделя на малки цветчета.Изварата се са разбърква с белтъка, ескуизата,копъра, мащерката и черния пипер.В малка тефлонова тавичка или йенска тенджерка се нареждат зеленчуците – ред тиквички, ред камби и чушки, разпръснати карфиоли.
Заливат се с половината от изварената смес и се посоляват леко. Подреждат се останалите зеленчуци и накрая пак изварена смес.
Тавичката, в който ще изпечете зеленчуците, се покрива с фолио или ако е йенска форма - с капака за да не загори отгоре. Пече се 10 минути с на 200 градуса, след това махате фолиото (или капака)и допичате още 30 минути.

# 787
  • Мнения: 6
Пълнени тиквички на фурна
Продукти:
5 тиквички
200гр пилешка кайма( от обезкостени и смлени или нарязани много на дребно бутчета, аз ползвах 2 бр.)
200 грама гъби
50 мл прясно мляко 0,1%
½ връзка пресен чесън
½ връзка пресен лук
1 връзка копър
Сол, черен пипер, щипка смляно индийско орехче
За соса- 250 мл прясно мляко
1 с.л. царевично нишесте
Черен пипер
Сока на ½ лимон
Индийско орехче на прах – около ½ ч.л.
Нарязват се тиквичките на парчета високи по около 5-6 см. Трябва да са еднакви на височина, за да не загорят по-високо отрязаните.
Издълбават се - най-лесно с чаена лъжичка.
Издълбаното се накълцва и  се задушава с каймата,гъбите, млякото и ситно нарязаните пресен чесън, пресен лук, стъблата на една връзка копър.
Прибавя се сол, черен пипер и индийско орехче.
С така получената плънка се пълнят издълбаните тиквички. Нареждат се в тефлонова тава, слага се малко вода - до половината на тиквичките и се пече на 200градуса.
Като са готови се прави сос тип бешамел- 250мл студено обезмаслено прясно мляко,1с.л.царевично нишесте се разбъркват и се сгъстява на котлона,добавя се чер пипер, лимоновия сок, индийското орехче
Заливат се и се запичат още малко.Третофазничките могат накрая да сложат малко настърган кашкавал.Като се извадят се наръсват с малко копър.
За по-лесно обезкостяване на бутчетата, първо могат да се пуснат във вряща вода, като се посварят, тогава да се обезкостят,а бульона от варенето, използвайте когато наредите тиквичките в тавичката, вместо с вода залейте с пилешкия бульон от варенето.
Каймата от сместа можете да заместите със смес от 150гр извара и 3 твърдо сварени нарязани (или настъргани) яйца и пак другите съставки описани по горе.
Вместо сос тип бешамел, може да се сложат настъргани домати смесени с малко пресован чесън(около 6 средно големи домата) . Пече се докато се посгъсти соса. Наръсва се с магданоз.

# 788
  • Мнения: 226
Кюфтенца с бира

Продукти:
250 - 300 гр. телешка кайма
1 средна глава лук, нарязана на ситно
3 яйца
300 мл. бира
1 ч.л. лимонов сок
лют сос, на вкус
сол и черен пипер, на вкус
1 ч.чаша кетчуп
1 ч.л.хрян
1 ч.л.сос "Уорчестър"
Начин на приготвяне:   
  Смесете каймата, лука и яйцата. Оформете малки кюфтенца. Изпечете ги във фурната за около половин час на 190 градуса.
В тиган смесете останалите продукти. Оставете сместа да къкри около 15 минути. Изсипете кюфтенцата вътре и оставете на котлона, на слаб огън, още около 30 минути.

# 789
  • Мнения: 6
Пълнен заек

около 2 кг заек (цял)
500 гр пресни гъби
400 гр телешко месо (обезкостено,почистено от ципи)
4 моркова
3-4 глави лук
глава чесън
1 ч.ч. бяло сухо вино
1 кутийка ескуиза 0,2%
сол
дафинов лист - 2бр
смлян черен пипер – 1 с.л.
бахар – 5-6 зърна
Заекът се осолява,почиства от мазнини и намазва с ескуиза отвътре и отвън. Гъбите, морковите и лукът се нарязват на едро, телешкото като за шишчета,смесват се и се добавят целите скилидки чесън, омесва се всичко с подправките. Заекът се слага в тавичката и се пълни, а ако ви остане плънка се изсипва около него, полива се с виното и с 200гр вода и се запечатва с фолио. Готви се около 2,5 часа на силна фурна на 200-250 С. Сервира се с накълцан магданоз.Ще се услади на цялото семейство

# 790
  • Мнения: 6
Риба върху сол
Продукти:
1 риба(или няколко,ако са повече се приготвя повече смес за пълнеж)
1 пакет морска сол
3 белтъка
1/2 връзка копър
2-3 листа мента
2-3 стръка мащерка
1 глава лук
Приготвяне:
Рибата внимателно се почиства, за да не се нарани кожата,изрязват се хрилете,почистват се вътрешностите, измива се, леко се подсушава,коремчето се пълни със смес от нарязаните на дребно лук и подправки,само ментата се слага цяла.
В тавичка застиламе дъното с фолио изсипваме половината от сместа на морската сол, белтъците и 2-3 с.л. вода, слагаме рибата като предварително сме я завили в сух тензух(за да не стане солена)отгоре разтиламе другата солена смес,опаковаме с фолиото, но не плътно, а да остане въздух,пече се на 220 градуса около 30 мин

# 791
  • Мнения: 6
Бяла риба плакия
Продукти:
1 кг бяла риба
2 глави лук
5 склидки чесън
3 с.л. финни трици
1 морков
4 с.л. Ескуиза 0,2%
2 яйца
1 бр. дафинов лист
10бр. черен пипер на зърна и щипка смлян черен пипер
3-4 зърна бахар
1 лимон
1/2 кисело мляко 0,1%
сол
Приготвяне:
Почиства се рибата,измива се под течаща вода и се подсушава,маха се гръбначната кост и от всяка риба се оформят по две порции.Леко се посоляват и се поръсват с лимонов сок.Оставят се да престоят в хладилник поне един час.В малко вода се задушават нарязаните на дребно лук, морков,щипка смлян черен пипер, пипера на зърна, бахара,дафиновия лист,чесъна,когато лука и морковите поомекнат, сваляме от огъня и изсипваме в тава, рибата нареждаме върху това канапе,заливаме с малко вода(да не покрива рибата),печем в умерена, загрята фурна.Разбиваме яйцата, киселото мляко, триците, ескуизата и когато рибата се запече я заливаме с тази смес, печем до златисто.По вкусна е студена

# 792
  • Мнения: 32
диетичното сиренце което си приготвям,рецептата е прочетох в по предна страница от форума но си я промених по мой вкус
необходими съставки
1.пакет извара
2.1 кофичка кисело мляко
3.200мл прясно мляко
4.2 пакета желатин
5.сок от половин лимон
6.подправки по ваш вкус
приготвяне
всичко се изсипва в купа и се бърка до хомогена смес после се изсипва в намокрена купа с капак и се поставя в хладилника да стегне за едно денонощие
7.подправки пожелание



Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:46 от ЗлаВещица

# 793
  • Мнения: 32
дами,искам да ви представя рецептата за любимата ми закуска с овесени трици
рецептата я има и тук в сайта но искам да ви представя моя вариант за овесена каша а сега необходими продукти
1л.прясно мляко
2.овесени трици 8суп.л
3.пшеничени трици 4суп.л
4.3 яйца
5.подсладител на вкус
6.канела на вкус
приготовление
загрявам млякото с триците и подсладителя,махам сместа от котлона и си разбивам яйцата след което на тънка стуйка ги прибавям към млякото и бъркам енергично.отново връщам на котлона и бъркам докато се получи гъста каша след това прибавям канелата и разсипвам по чашите.дозата е за 4 дни но ако се сложи в 5 чаши може и за повече да е
много е вкусно препоръчвам ви го



Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:46 от ЗлаВещица

# 794
  • Мнения: 32
уникално вкусни воденички
необходими продукти
1кг.воденички-аз ги правя 500гр.воденички и 500гр.сърчица но може и само едното от двете
4-5 пресни чушки
500гр пресни гъби
2 големи глави лук
1.топено сирене-диетично или по точно го водят ниско маслено топено сирене
черен пипер,чесън на прах,чубрика,сол и др.пожелание
приготовление
сварявам воденичките по принцип винаги варя поне 3-4 кг и после си ги разпределям в пакетчета да ми е по лесно при следващото готвене.нарязвам всички зеленчуци на по едро и ги слагам в тавата доливам 1-2 чаши бульон,подправките и топеното сирене и после запичам 5-10 мин преди да изкарам от фурната добавям воденичките и запичам за много малко.
накрая обилно поръсвам с магданоз стават невероятно вкусни и сочни 






Общи условия

Активация на акаунт