🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 4)

• 56 774
  • 1 020
  •   1
Отговори
# 915
Демек, сгущенката бърка работата.
Щот има сгущенка=кондензирано мляко=бяло.
Има и сгущенка= дулсето=кафяво.
Тоест...търсете кафявото Joy

# 916
Да, ето каква е гъстотата на кафявото
Скрит текст:

# 917
  • Пловдив
Просто трябва да е карамелизирано, по това се различава от кондензираното мляко. И,понеже съм голям фен,  в родината на Дулсе де лечето има много видове и съм пробвала различни ,тук няма изобщо разнообразие. За съжаление, нищо общо с това, което се купува у нас, но каквото. В блога на Йоана - Кулинарно с Йоана, също има рецепта за домашно, от мляко и захар, както една съфорумка каза, ако някой се интересува, може да си направи. Ако иска ,може да добави и подправки за разкош. Друго си е, купеното е доста гъсто и с някакви сгъстители.

# 918
  • Враца
Аз единият път като си правих Дулсе де лече от мляко го докарах на гъстота кажи-речи като бонбони карамел-лакта Wink
Не беше нарочно, но като беше топла сместа беше гъста, но течна, а като изстина стана твърда Wink

# 919
А за следващата седмица видяхте ли други познати муцуни освен Любомир Ковачев?
"Грациозната гимнастичка и световна медалистка Боряна Калейн, журналистът и водеща Мариана Векилска, създателката на детски песни Яна Липованска, разтапящият женски сърца актьор Любомир Ковачев и комикът, вентролог и актьор Димитър Иванов-Капитана ще се борят за първото място в кулинарната надпревара. Задачата на шеф Манчев да приготвят любимо ястие с домашно печиво ще накара някои от домакините да се хвърлят с главата напред и да поемат рискове"
Прочетох го от сайта на NOVA.

# 920
Онзи ден се изненадах като видях Векилска в Канал 1, не гледем тази телевизия, но пресканирах програмите и като спре настройката остава на Канал 1. Нали като напусна от бтв, думата беше, че се впуска в международна кариера далеч от медии? Нещо в посолство някъде ли или такова ми е останало в съзнанието, пък то... само приказките големи.

# 921
Аз ако съм в нас си пускам предаването на Векилска- лежерно, ненатрапчиво, харесва ми.
От тази седмица само нея и гимнастичката знам, а, и Любомир Ковачев / за него ще стискам палци/.
Дано предколедно им се получат хубави вечерите.

# 922
На мен предаването на Векилска ми харесва. С нищо не ме дразни тази жена, за разлика от доста други нейни колежки. И да, напусна БТВ, за да ходи в Брюксел да работи нещо, свързано с ЕП. Нищо, че децата й останаха тук.
От година е в БНТ

# 923
Ще пропусна тази седмица. Нещо не ме грабва компанията.

# 924
  • Варна
Онзи ден се изненадах като видях Векилска в Канал 1, не гледем тази телевизия, но пресканирах програмите и като спре настройката остава на Канал 1. Нали като напусна от бтв, думата беше, че се впуска в международна кариера далеч от медии? Нещо в посолство някъде ли или такова ми е останало в съзнанието, пък то... само приказките големи.
Ами не са съвсем така фактите. Ще се опитам да ги възпроизведа по спомени. Настина Векилска напусна БТВ, за да отиде да работи в Брюксел,  като говорител или по-общо казано в комуникациите на нещо като Комисия по въздухоплаване. Обаче като настана пандемията, се върна скоропостижно в БГ, като се оплака, че не ползва никакви компенсации за прекратяването на работата си там.  И тогава в някакво предаване тя повдигна завесата на нейното назначаване, като поясни, че си е намерила тази работа не чрез пряко кандидатстване за позицията, а чрез посредничеството на българска рекрутърска (ех, че хубава дума) фирма на познати, която й е изпратила кандидатурата и е посредничела. При това положение обаче, Векилска  е била служителка с трудов договор в  българската фирма, която я командирова в Брюксел. Има такава процедура за аутсорсване  на персонал ...... дълго е за обяснение. След завръщането й вероятно не й се е пазило мястото в БТВ, защото работеше за малко на позиция в Националния военен музей (не знам дали  това е точното му име). И после от БНТ й предлагат тази рубрика, която води в момента. Мисля, че такива са обстоятелствата около нея.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 18:15 от Мира Мира

# 925
Не, че ме вълнува особено, но бяха едни тържествени изпращания от другите ѝ колежки в предаването, в което беше в бтв, та съм запомнила, че кариера я очаквала... И сега изведнъж я виждам в Канал 1, което за мен е като да се върнеш в миналия век, затова го споменах. Без да знам подробности за назначаване, завръщане и т.н. Иначе, да е жива и здрава, и да си работи жената, нямам нищо против нея.

# 926
Не знам. Векилска ми е странна, прекалено кариеристична и студена като човек. Взе си навремето млад мъж-Симеон Колев, после го нарита като му хариза и двете си рожби. Той ги гледа(основно малкия, голямата сама се гледа, тя мисля е от първия брак на Векилска), а тя си вееше парцалите насам-натам в изблик на кариерна амбициозност. Той по едно време скъса синджира и извади малко размисли и страсти от семейното ложе. Така и не успя да преодолее раздялата им. Още я иска. Тя него, не. Това съм запомнила от техните драми.
Пп Инак харесвам предаването и. Едно такова леко, развлекателно, спокойно и приятно.

# 927
  • Пловдив
И на мен ми харесва Simple Smile
Тая вечер ще го пропусна тоя...пръв участник. Не ми е ок.

# 928
  • София
На мен пък ми е много симпатичен Димитър, следя го във ФБ. Засичам го понякога съботите в парка с жена му и дъщеря му, бягат на отборните бягания в Южния парк.

# 929
Този не спря да плямпа и то пълни безмислици. Лигавщини в комбинация с логорея. Как го търпи жена му не ми е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт