🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 4)

  • 56 844
  • 1 020
  •   1
Отговори
# 900
  • Мнения: 10 639
Взимаш консерва гъсто конд. мляко, вариш и се получава сгушенка. Едно време така я правихме, вече купуваме готова.

# 901
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Взимаш консерва гъсто конд. мляко, вариш и се получава сгушенка.
или дулсе де лече. Simple Smile

# 902
  • Мнения: 75 321
Аз пак не разбрах, ама нищо...
Говорим за крем дулсе де лече и как се прави той.
Взимаш консерва гъсто конд. мляко, вариш и се получава сгушенка. Едно време така я правихме, вече купуваме готова.

След като е гъсто, защо го вариш отново?

# 903
  • Мнения: 10 639
Взимаш консерва гъсто конд. мляко, вариш и се получава сгушенка.
или дулсе де лече. Simple Smile

Да, разбира се Grinning
Тете, вариш обикновено конд. мляко, за да се карамелизира. Вареното карамелизирано мляко е дулсе де Лече/сгушенка.

# 904
  • Мнения: 75 321
Много сложно бре Joy
ОК, благодаря за разясненията.

# 905
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 509
Добре, де, не се ли продава готово дулсе де лече никъде, та се главоболите с варене и сгъстяване?
Питам, понеже навремето не съм ползвала, тук започнах много често да правя десерти с него, защото е много достъпно. Бурканчето е 2 евро и половина и го има във всеки супермаркет


# 906
  • Мнения: 1 426
Аз на няколко пъти прочетох, че СЕ продава и у нас и хората вече не варят консерви както преди.

# 907
  • Мнения: 11 797
ВЕЧЕ се продава готово сгъстено мляко и никой няма нужда да вари никакви консерви!

Следя Йоли от самото начало, когато нейни рецепти за ябълкови сладкиши се появиха във форума и много я харесвам.

# 908
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Аз на няколко пъти прочетох, че СЕ продава и у нас
Мдааа... Simple Smile

# 909
  • Мнения: 10 639
Като казвам напоследък, май има 10+ години:joy:

# 910
  • Мнения: 3 148
Продава се в Берьозка-винаги съм правила тази торта с готова консерва и не съм варила мляко.

# 911
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
Сгущенка/Дулсе де лече има и в Билла, стои при консервите с кондензирано мляко. Купих миналата седмица. Отделно, не е проблем и варенето на консерва с кондензирано мляко (става по-хубаво според мен на вкус). Тази торта на Йоли е възможно най-лесната. Между другото ,купих си онзи ден нейната книга Празнични рецепти , вътре нещата са сравнително по-простички и не стряскат някой по-неопитен с хилядите връткави обяснения.
Хубава седмица беше, Гюзев ме изненада с доброто си готвене. Разбира се, плакета отиде при правилния човек. Адмирации за представянето на примата .

# 912
  • Враца
  • Мнения: 3 056
Ама да уточня, че нещо става объркване- кондензираното мляко и Дулсе де лече са различни продукти.
Кондензираното мляко- т.нар. "сгущенка" го има на много места, то е така да се каже, изходният продукт за Дулсе де лече.
Дулсе де лече е кондезирано мляко, което след това е карамелизирано- варено е още една идея повече.
Второто не се намира много-много. Има го, но не е така масово.
Едното е с млечен вкус и бяло, а другото- с карамелен вкус и кафяво. Wink

# 913
  • Мнения: 10 639
Няма объркване. Ако трябва да сме мега точни, обикновеното конд.мляко е сгушенка. Вареното конд.мляко е варена сгушенка е дулсе де Лече. Мисля, че няма неразбрали.

# 914
  • Мнения: X
Ама да уточня, че нещо става объркване- кондензираното мляко и Дулсе де лече са различни продукти.
Кондензираното мляко- т.нар. "сгущенка" го има на много места, то е така да се каже, изходният продукт за Дулсе де лече.
Дулсе де лече е кондезирано мляко, което след това е карамелизирано- варено е още една идея повече.
Второто не се намира много-много. Има го, но не е така масово.
Едното е с млечен вкус и бяло, а другото- с карамелен вкус и кафяво. Wink
Точно и двете ги има в Билла както написа luba_rizova
От това нямам в момента вкъщи, то е с гъстотата на незахаросан мед
Скрит текст:
А дулсето е това, то е доста по-гъсто
Скрит текст:
Името на господина е Дюзев Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт