Машина за хляб - 67 тема

  • 49 777
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
  • Мнения: 10 735
Имам дилема,
След 3г суша (старата се скапа), гледам лидълската е вече 160лв... има и купон за 30лв.
Тази гледам има индивидуални програми, което се чудя дали ще стане за квасен хляб... тогава не успях, със спирания и пускане на нова програма... т,е, искам машината да свърши работата сама /ако ще взимам още един уред в кухнята/.

Или да си карам на ръжено-малцовите хлебчета от 500гр/ Grin

# 481
  • София
  • Мнения: 24 709
Имам домашна хлебопекарна Силверкрест, от Лидл я закупих м. декември 2021г. Често ползвам хлебопекарната. Много съм доволна. Сега цената с купон от Лидл е 30 лв. отстъпка от редовната цена.

# 482
  • София
  • Мнения: 3 052
Имам дилема,
След 3г суша (старата се скапа), гледам лидълската е вече 160лв... има и купон за 30лв.
Тази гледам има индивидуални програми, което се чудя дали ще стане за квасен хляб... тогава не успях, със спирания и пускане на нова програма... т,е, искам машината да свърши работата сама /ако ще взимам още един уред в кухнята/.

Или да си карам на ръжено-малцовите хлебчета от 500гр/ Grin

Съмнявам се, че собствените програми имат такава огромна продължителност, каквато ти трябва за хляб с квас. Поне при Мулинекса е така.

# 483
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 146
е, кваса няма да се приготвя в машината все пак Smiley

# 484
  • София
  • Мнения: 10 735
Мунчо, има си и индивидиална...
Старата я имах и бяха 12 или 16 и не ставаше с тях.

# 485
  • София
  • Мнения: 3 052
Според това - https://www.hera.bg/s.php?n=4121 дори няма нужда от индивидуална програма Astonished

# 486
  • Мнения: 509
Аз имам Силвъркрест и съм доволна. В книжката с рецепти пълносърнестия хляб е с приблизително 1/3 пълнозърнесто и 2/3 бяло брашно.
Прави ли ли сте хляб само с пълнозърнесто брашно?

# 487
  • Мнения: 24 747
По-сбит става хлябът само с пълнозърнесто брашно, но пак си е вкусен. Не става съвсем сбит както примерно чисто ръжен, просто не е чак толкова пухкав като белия. Аз правех с под и до 1/3 бяло и пак беше достатъчно да бухне хубаво, като отделно към него съм слагала и разни семена/ядки/трици през годините, което утежнява още.

# 488
  • София
  • Мнения: 24 709
И аз съм правила само с пълнозърнест брашно. Вкусен хляб става.

# 489
  • Мнения: 509
Когато сипя повече от 1/3 пълнозърнесто брашно, машината при месене много се клати и аз се притеснявам да не се разбие нещо там, където върти.

# 490
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 146
вероятно тестото ти е по-сухо и не се меси, а се подхвърля.
следи консистенцията му.

# 491
  • Мнения: 509
Ще пробвам да увелича водата или да намаля брашното като цяло.

# 492
  • Мнения: 24 747
Пълнозърнестото брашно поема малко повече течност от бялото по принцип, иска си корекция щом заменяш едното с другото. Те не че са еднакви де, дори и един същ тип също имат разлики и искат наглеждане.

# 493
  • Мнения: 509
Моята рецепта е с 320мл вода и 560гр. брашно.
Бихте ли ме посъветвали, ако правя само с пълнозърнесто брашно как да променя рецептата.

# 494
  • Мнения: 4 375
Моята рецепта е 400 г брашно - 280 мл вода; 500 г брашно - 350 мл вода; 600 г брашно - 420 мл вода
Допълвам се, това е рецепта от хлебопекарна Панасоник

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 12:17 от ioana_g

Общи условия

Активация на акаунт