Машина за хляб - 67 тема

  • 49 653
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
  • Мнения: 1 595
Първата ми хлебопекарна беше Philips-чудесна машина,но след 7-8г изгоря нагревателя,с 2 бъркалки беше.От 3г съм с Kenwood,с 1 бъркалка,и от нея съм много доволна,през ден правя хляб около 1кг.И в двете хлебопекарни съм правила тесто за козунаци(само месене,печенето във фурната),еднакъв резултат,

# 601
  • Мнения: 587
Здравейте, бихте ли ми дали съвет, колебая се между тези два модела https://www.ozone.bg/product/hlebopekarna-muhler-mbm-1509/ и https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D … ulinex%20OW210A30..
Бихте ли ми помогнали 🙏

  Здравейте, родителите ми ползват машина на Мулинекс, но от първите. Ползват я близо 10г. и не е мръднала. За кората на хляба нищо не мога да кажа, защото нямам база за сравнение.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 09:15 от bibikota

# 602
  • София
  • Мнения: 840
Аз съм с Панасоник една бъркалка, редовно и целогодишно правя козунак, тестото е перфектно. Обикновено ако нещо не ви се получава, вината е в задапаратното устройство, не в машината.

# 603
  • Мнения: 14 408
По-скоро в рецептата, която се използва.

# 604
  • София
  • Мнения: 11 079
Аз съм с Панасоник една бъркалка, редовно и целогодишно правя козунак, тестото е перфектно. Обикновено ако нещо не ви се получава, вината е в задапаратното устройство, не в машината.

Подкрепям, ама като купувах нова машина, гледах да е с две бъркалки..... рядко ми е малка тази с една, но се случва Mr. Green

# 605
  • Добрич
  • Мнения: 6 257
Лично за мен, разликата в една и две бъркалки е  единствено в количеството. В случая с две бъркалки за почти същото време ще стане по-голям козунак (хляб, тесто).

# 606
  • Столицата на "Второто българско царство"
  • Мнения: 300
Благодаря на всички за съветите за избор на хлебопекарна. От вчера съм горд собственик на Мулинекса. Първа проба - ръжен хляб - резултата е перфектен.

# 607
  • Мнения: 4 092
Каква е разликата в програмата основен хляб и френски , благодаря

# 608
  • Мнения: 2 001
На френския е с по-дълго времетраене и месене, поне на моите.

# 609
  • София
  • Мнения: 3 049
Аз си поръчах една бройка Хайнер от черния петък Simple Smile Сигурно, или поне се надявам да е така, заради измислената цветова комбинация беше със супернамаление. Когато дойде ще я тествам и ако ми хареса резултата ще пратя големия Мулинекс да чака Великден Simple Smile))))))))))))))))

# 610
  • София
  • Мнения: 31 415
Моля за отзиви за тази хлебопекарна.
https://www.technomarket.bg/hlebopekarni/wmf-kult-x-0415140011-bdm-09181506

# 611
  • Мнения: 2 708
Голям почитател и притежател съм на съдовете и приборите на WMF, но когато става въпрос за хлебопекарна, бих заложила на лидерите при този вид уреди - Филипс (който изкупи Мулинекс) или Панасоник.
Лично аз заложих на Филипс и съм доволна.

# 612
  • София
  • Мнения: 368
Здравейте! Имах Мулинекс на 10-15год., който спря да пече. Купих си набързо един Тефал, защото не мога без машина, но изборът беше малък и предпочетох просто тази с прозорче-така съм си свикнала. програмите са 22/!/, вкл. за безглутенови хлябове, но няма за обикновен. Има френски над 3 часа. Той ми звучи най-близо до истината. До сега хляб съм правила за около 2ч.20м. на две машини като си преправях леко програмата. Сега не ми се получава преправянето, а не ми се чака толкова дълго. Тефалът е този:  TEFAL PAIN ET TRESORS PF2501.
Дайте идея или споделете ако някой я ползва коя програма е по-бърза и добра.
Още един въпрос: задапаратното устройство е блокирало и не може да включи ръчен режим. Според книжката има такава опция, но не мога да вляза в подменютата.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 14:33 от mariyka

# 613
  • Мнения: 2 708
Имам един въпрос, продиктуван отчасти от горното питане.
Хлебопекарната ми е тази:
https://www.tehnomix.bg/hlebopekarna-tefal-pf610138
Откакто съм я купила правя само “Бърз хляб”, който е готов за 1:33 ч. Нямам забележки към хляба, вкусен е, но все се чудя, дали ако същите съставки ги сложа, но избера например програма за бял хляб, която е 3 часа, какво ще се получи. Искам да постигна повече месене/втасване.
Рецептата на бързия хляб ме привлича с наличието на зехтин и мляко (по рецепта е сухо, но аз слагам кисело), а при белия хляб ги няма тези продукти.

# 614
  • София
  • Мнения: 368
Djordja, същите продукти могат де се ползват и за "бавния" хляб, ще бухне повече и няма да е толкова сбит. Аз правя всякакви интерпретации в зависимост от наличността в момента - пр.мляко, кисело разредено с вода в произволно отношение, сметана по същия начин, бира... важното е като цяло количеството течност да е същото. Ако се получи повече добавям малко брашно /затова наблюдавам през прозорчето/, но имай предвид, че течност се поема трудно.

Общи условия

Активация на акаунт