Машина за хляб - 67 тема

  • 49 672
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 2 708
Благодаря, че се опитвате да ми дадете насоки, но аз неколкократно написах, че при абсолютно еднакви други условия, с оригиналното казанче НЯМАХ тази влага.

# 586
  • Мнения: 2 003
Освен братята китайци да са изработили казанчето от някой материал който е нова модификация или не е за тази работа.Прежали един хляб и виж със старото пак ли няма проблем.

# 587
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 136
Благодаря, че се опитвате да ми дадете насоки, но аз неколкократно написах, че при абсолютно еднакви други условия, с оригиналното казанче НЯМАХ тази влага.

няма логика да има влага непосредствено след приключване на печенето.
ако има това е конденз. а конденза се образува ако външната страна на казанчето е студена, а отвътре хляба е топъл. не виждам как външната страна ще е студена след като до последно реотана я нагрява за да пече хляба.
според мен вадиш хляба от казанчето по-късно, а не непосредствено след изпичането.

# 588
  • Мнения: 2 443
Някой правил ли е хляб с квас на пекарна? Моля да сподели опит и рецепта!

# 589
  • Мнения: 14 410
И при моята хлебопекарна започна да се образува конденз, ако до 15 минути не извадя хляба от казанчето, а не съм го сменяла. Когато пуснат парното, този проблем няма да го има определено. Обичаме светла коричка и по тази причина го вадя веднага, след приключване на печенето от машината.

# 590
  • Столицата на "Второто българско царство"
  • Мнения: 300
Здравейте, бихте ли ми дали съвет, колебая се между тези два модела https://www.ozone.bg/product/hlebopekarna-muhler-mbm-1509/ и https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D … ulinex%20OW210A30..
Бихте ли ми помогнали 🙏

# 591
  • Мнения: 2 708
Здравейте, бихте ли ми дали съвет, колебая се между тези два модела https://www.ozone.bg/product/hlebopekarna-muhler-mbm-1509/ и https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D … ulinex%20OW210A30..
Бихте ли ми помогнали 🙏
Аз съм за Мулинекс. Учудвам се, че още се продават под тази марка.

# 592
  • Мнения: 14 410
Двете са за различен обем хляб. Мулинексът е малка за моето семейство и нуждите ни.

# 593
  • Столицата на "Второто българско царство"
  • Мнения: 300
ние не ядем много хляб, но четох, че е по-добре да е с 2 бъркалки...

# 594
  • Мнения: 14 410
Не, че ние ядем. Два пъти в седмицата правя хляб от 1200 гр, но козунак с една бъркалка е много трудно, да не кажа невъзможно.

# 595
  • София
  • Мнения: 345
Това с двете бъркалки не е вярно,че е по-добре зависи колко хляб/тесто Ви трябва.Две бъркалки не може да омеси по-малко тесто от посочените грамажи,а една бъркалка ще й е трудно с над 1 кг.тесто.Аз съм с Тефал,подобна на Мулинекса от линка. Ние сме двама-правя хлаб 0.500гр. през 3-4 дни-ядем малко хляб.Не правя тесто за големи погачи,кифла и тн основно я ползвам за хляб. Козунак месих в нея с рецепта за 1 кг. тесто и стана страхотен. Така,че преценете какво ще правите в нея.Ако ще правите теста над 1 кг Ви трябва голяма с две бъркалки.

# 596
  • Мнения: 2 003
Според мен това е същия модел на Мулинекс-а брандиран като Тефал ( и доста по-евтин).
https://www.emag.bg/hlebopekarna-tefal-pain-dore-pf210-700-w-100 … 138/pd/DLG1S3BBM/

# 597
  • Столицата на "Второто българско царство"
  • Мнения: 300
и аз така мисля

# 598
  • София
  • Мнения: 3 049
Имайте пред вид, че по начало машините на Мулинекс/Тефал правят по-дебели кори. Те не са по вкуса на всеки, особено ако хлябът се пече на средна или най-висока степен на изпичане.

# 599
  • Мнения: 24 732
ние не ядем много хляб, но четох, че е по-добре да е с 2 бъркалки...
По-добре за какво? Имах доста години с една и си омесваше тестото идеално, ако някой си представя че трябват две за добро измесване. През ръцете ми е минало много тесто, вярвам че мога да преценя дали е ок.
Че аз и на ръка ако меся малко количество, пак не си цапам и двете ръце, ако е там въпросът...
Преценете за какво ви трябва и гледайте за колко голям хляб е, а не само броя бъркалки. Той зависи от това колко тесто трябва да се меси. Не е баш така дето казват че в голямата може и малък хляб да се направи, под определено количество няма нито да го измеси добре, нито да го изпече добре машината. Ако пък обичате хлябът да ви е само пресен, също по-добре по-малък да печете за да не се застоява.

Общи условия

Активация на акаунт