Машина за хляб - 67 тема

  • 49 673
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 750
Подкрепям горното мнение. От няколко години ползвам Panasonic и не я заменям за друга марка.

# 571
  • Мнения: 200
+1за Панасоник и от мен!

# 572
  • Мнения: 2 708
Здравейте отново!
Миналата седмица ви питах имали ли сте проблем с покритието на казанчето от хлебопекарна Филипс, че при мен се отлюпи малка частичка буквално след 3 хляба.
Както и да е. Имам вече ново казанче, купено от България сервиз груп - официалният сервиз за Филипс. Обаче и с него проблем. Втори хляб правя вече и като изтръсквам хлябовете, когато са готови, хвърчат пръски вода, а когато излезнат от казанчето - долните два дълги ръба са МОКРИ. Иначе, хлябовете излизат изпечени и с хубава коричка. С първото казанче го нямах този проблем. Ползвам едно и също брашно, спазвам грамажите стриктно и слагам продуктите в правилната последователност.
Имате ли идеи от къде може да е тази вода?
Добавям снимка на днешния хляб. Тъмното петно от едната дълга страна е мокро, което още не може да изсъхне (4 часа вече)

# 573
  • Добрич
  • Мнения: 6 257
......
Втори хляб правя вече и като изтръсквам хлябовете, когато са готови, хвърчат пръски вода, а когато излезнат от казанчето - долните два дълги ръба са МОКРИ. Иначе, хлябовете излизат изпечени и с хубава коричка. С първото казанче го нямах този проблем. Ползвам едно и също брашно, спазвам грамажите стриктно и слагам продуктите в правилната последователност.
Имате ли идеи от къде може да е тази вода?


Когато хлябът престои в казанчето по-дълго, след печенето се получава конденз. Трябва да се изважда навреме.

# 574
  • Мнения: 2 708
Вела, първия хляб с новото казанче го извадих след около 30 мин, а днес го извадих след около час.
В самото упътване пише хлябът да се изкарва след час от съда.
А иначе вадя хляба от машината веднага след като тя приключи.
С първото казанче действах по същия начин и нямах този проблем.

# 575
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 136
нищо не пречи да извадиш хляба 10-на мин. след приключване на печенето.

# 576
  • Мнения: 2 003
От конденза е, сега е по-хладно и хлебопекарната изстива по-бързо от лятото. Изключвай подгряването и отваряй капака като се изпече.

# 577
  • Мнения: 2 708
От конденза е, сега е по-хладно и хлебопекарната изстива по-бързо от лятото. Изключвай подгряването и отваряй капака като се изпече.
Отварям и вадя на момента. Вкъщи е 25 С. Та и тези причини отпадат.

# 578
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 136
кое вадиш на момента ?

# 579
  • Мнения: 2 003
Това вече наистина е много странно.

# 580
  • Мнения: 2 708
Когато приключи програмата, веднага отварям машината, вадя съда (казанчето) с готовия хляб.
По указание на уреда, хлябът трябвало да се извади от съда след час. С първото казанче оставях хлябът да престои в съда приблизително указаното време и нямаше този проблем с мокрия хляб. При новото казанче работя с абсолютно същите продукти и по указания начин, но след изваждане на хляба установявам, че долните дълги ръбове са мокри, изпечени, но мокри. А когато изтръсквам хляба от казанчето, хвърчат пръски вода.
Температурата и влажността на въздуха са константни, така че и със старото казанче са били на същите стойности.

# 581
  • София
  • Мнения: 849
Няма никакъв смисъл да извадиш казанчето, а хлябът да остане вътре в него още час. Получава се конденз. С Панасоник нямам такива проблеми. Задължително оставям хляба вътре в машината повече от час след като свърши програмата. Не изключвам машината.
 Забелязах, че така се доизпича (доизсъхва). Ако изстине в машината, омеква приятно. Така ми харесва. Също се образува много лек конденз, но не чак да е мокър хлябът. После прехвърлям в найлон и в хладилника. Имаме дворни котки, които понякога влизат и ако хлябът е някъде на достъпно място, се възползват от предоставената храна. Blush

# 582
  • Мнения: 750
След като свърши програмата, хляба се изважда веднага и се слага на скара да изстине, в противен случай се получава конденз и кората след това е леко жилава.

# 583
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 136
Когато приключи програмата, веднага отварям машината, вадя съда (казанчето) с готовия хляб.
По указание на уреда, хлябът трябвало да се извади от съда след час. С първото казанче оставях хлябът да престои в съда приблизително указаното време и нямаше този проблем с мокрия хляб. При новото казанче работя с абсолютно същите продукти и по указания начин, но след изваждане на хляба установявам, че долните дълги ръбове са мокри, изпечени, но мокри. А когато изтръсквам хляба от казанчето, хвърчат пръски вода.
Температурата и влажността на въздуха са константни, така че и със старото казанче са били на същите стойности.

нищо не пречи да извадиш хляба 10-на мин. след приключване на печенето.

# 584
  • Мнения: 1 858
Най-често изплозвам програмата за базов хляб и така задавам старта, че да мога да извадя готовия хляб след петнайсетина минути.
Въпреки че функцията за поддържане на топлината не позволява образуването на конденз. Когато не съм успявала навреме винаги се е появявала влага. Дори и през горещите летни дни,все пак има остатъчна пара в уреда и тя отново преминава във вода.
Почерпка с вчерашния хляб

Общи условия

Активация на акаунт