Машина за хляб - 67 тема

  • 49 685
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Аз ще дам едно нестандартно предложение. Имаме тази:
https://topmarket.bg/hlebopekarna-gorenje-bm1400e
С две ванички е - единична и двойна. В двойната можете да си сложите само едната бъркалка и да си омесите малко хлебче с 300 гр брашно. Ако решите нещо голямо - козунак или просто тесто, вадите голямата ваничка и готово. Също в двойната може да се пекат 2 различни хляба - бял, пълнозърнест, с или без семена и други добавки. Имам я от 3 години, всеки ден пека 1 кг хляб, няма грешка.

# 556
  • Мнения: 3
Здравейте,

има ли от къде да се купи 5кг пакет пълнозърнесто или ръжено брашно ?

# 557
  • Мнения: 2 708
Здравейте,

има ли от къде да се купи 5кг пакет пълнозърнесто или ръжено брашно ?
Мисля, че в Метро съм виждала големи разфасовки.

# 558
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 136
Здравейте,

има ли от къде да се купи 5кг пакет пълнозърнесто или ръжено брашно ?
погледни продукцията на мелниците.

# 559
  • София
  • Мнения: 10 733
Балван правят хубави брашна, поне преди

# 560
  • Мнения: 4 092
Здравейте, преди време показах хлебопекарната , която взех с ваша помощ , сега се чудя за количествата , правя хляб с 300 мл. течност и 500 г брашно, изпечения хляб 900 г ли е, при втасването тестото стига до капака. На хлебопекарната е написано за печене 900 г и 1200 г, но 1200 мисля няма как да приготвя в тази хлебопекарна.
Какво обозначават тези грамажи, благодаря

# 561
  • София
  • Мнения: 3 049
Здравейте, преди време показах хлебопекарната , която взех с ваша помощ , сега се чудя за количествата , правя хляб с 300 мл. течност и 500 г брашно, изпечения хляб 900 г ли е, при втасването тестото стига до капака. На хлебопекарната е написано за печене 900 г и 1200 г, но 1200 мисля няма как да приготвя в тази хлебопекарна.
Какво обозначават тези грамажи, благодаря


Грамажите са за цялото количество продукти, което се слага в казанчето за един хляб. Тоест се сумират грамажите на брашно, вода и т.н.  Ще поентя - теглото на готовото хлебче се движи около 150 процента от теглото на вложеното брашно. При 500 грама брашно теглото на готовото хлебче е около 750 грама.

# 562
  • Мнения: 4 092
Благодаря, това означава,че няма как да сложа продукти за 1200 г, щом на 500 г брашно има опасност да изтече извън казанчето

# 563
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 136
може да сложиш продукти с общ грамаж 1200 гр.
ако използваш ръжено брашно няма как да опре в капака Smiley

# 564
  • Мнения: 2 643
Привет на всички, съвсем боса съм в хлебопроизводството 😁 купихме си хлебопекарната на Мулинекс от Кауфланд с една бъркалка е. Доволна съм, хляба е опечен и вкусен, но имам два други въпроса към момента :
1. В книжката пише да се почиства с сапунена вода и без домакински препарати,което за мен означава без веро, така ли се почистват наистина със сапунена вода?
2.След като извадите хляба слагате ли му кърпа отгоре нещо за да не му изсъхва много коричката и да се запази след това мек, мисля, че в найлонов плик не е добра идея.
Утре ми е почивен ден и ще изчета всичко по темата, но засега нямам време и това основните ми проблеми. Благодаря ви

# 565
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 136
Привет на всички, съвсем боса съм в хлебопроизводството 😁 купихме си хлебопекарната на Мулинекс от Кауфланд с една бъркалка е. Доволна съм, хляба е опечен и вкусен, но имам два други въпроса към момента :
1. В книжката пише да се почиства с сапунена вода и без домакински препарати,което за мен означава без веро, така ли се почистват наистина със сапунена вода?
2.След като извадите хляба слагате ли му кърпа отгоре нещо за да не му изсъхва много коричката и да се запази след това мек, мисля, че в найлонов плик не е добра идея.
Утре ми е почивен ден и ще изчета всичко по темата, но засега нямам време и това основните ми проблеми. Благодаря ви
1. често го почиствам само с кухненска салфетка, а ако е по-зацапано го накисвам с вода. всичко пада след това.
2.нищо не слагам докато е топъл. после в найлонова торба, но не плътно затворена.

# 566
  • Мнения: 4 092
Благодаря, мога да сложа, но къде ще ходи тестото , ръжено не съм позлвала още

# 567
  • София
  • Мнения: 345
Привет на всички, съвсем боса съм в хлебопроизводството 😁 купихме си хлебопекарната на Мулинекс от Кауфланд с една бъркалка е. Доволна съм, хляба е опечен и вкусен, но имам два други въпроса към момента :
1. В книжката пише да се почиства с сапунена вода и без домакински препарати,което за мен означава без веро, така ли се почистват наистина със сапунена вода?
2.След като извадите хляба слагате ли му кърпа отгоре нещо за да не му изсъхва много коричката и да се запази след това мек, мисля, че в найлонов плик не е добра идея.
Утре ми е почивен ден и ще изчета всичко по темата, но засега нямам време и това основните ми проблеми. Благодаря ви

1.Аз имам почти същия модел-накисвам за 5 мин с топла вода и след това измивам с гъба(меката част) и веро за чинии -нямам проблем с покритието.
2.След като извадя хляба, особено ако ще го ядем същия ден увивам целия хляб в кърпа и оставям на решетка да изстине-така не се овлажнява и става мекичък. Ако бързам и трябва да изстине  по-бързо ,и ще го ядем на другия ден оставям го на решетката без да го завивам да изстине хубаво и го слагам/съхранявам в найлонова торбичка. Опитайте и двата варианта-завит и незавит и прецените кое Ви допада.

# 568
  • Мнения: 2 623
............. изпечения хляб 900 г ли е, при втасването тестото стига до капака. ...
Ако намалиш количеството мая, няма да стига до капака, опитай. И три грама мая ще са достатъчни.
Аз обичам бухнал и пухкав хляб, и моята машина е с такива размери, и затова вече я използвам само за омесване на тестото.

# 569
  • Мнения: 2 643
Благодаря ви за отговорите и ще ви следя занапред 🙏

Общи условия

Активация на акаунт