Машина за хляб - 67 тема

  • 49 195
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 239
Това количество за пекарна ли е или за домакинство? Извинявам се, но 7г доза за 1 хляб, при 1000гр означава над 100 печива... Това  си е доста тесто Simple Smile

# 136
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 781
.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 22:04 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 137
  • Мнения: 2 001
И аз я смятах заради годността и излезе че при 24,5 хляба на месец, толкова се изяждат у нас, с по 4 грама мая си отива по 100 гр мая на месец. Срока ѝ на тази беше към година и половина още и като гледам далеч преди него ще е свършила. Половинката май преди лятотото я взех, някой я беше препоръчал тук, и вече е в историята.

# 138
  • Мнения: 24 547
Това количество за пекарна ли е или за домакинство? Извинявам се, но 7г доза за 1 хляб, при 1000гр означава над 100 печива... Това  си е доста тесто Simple Smile
7г даже е много за един хляб, освен ако не е доста голям самун. За хляб в пекарната това е достатъчно за поне  кило брашно, не за половин. Айде ако е само тесто обикновено рецептите са с повече. Не че не стават и с по-малко де, аз май само за козунак и подобни спазвам колкото е, че е тежко тесто и по-трудно втасва. Но ако наистина меси по нещо толкова често, за година ще му види сметката на това количество, че и за още ще пита.

# 139
  • Мнения: 2 611
А, откъде е маята? И аз правя домашен хляб през ден.

# 140
  • Мнения: 24 547
За разфасовка от 1кг и аз съм любопитна че не съм срещала, но 500г на Саф Инстант френската мисля че се намира в Метро и последно съм я виждала за няма и десетина лева. Пак е много изгодно в сравнение с малките пакетчета, ако се ползва често си струва отвсякъде.

# 141
  • София
  • Мнения: 3 034
С половин кило от френската мая изкарах около 7 месеца. Слагам по една малка мерителна лъжичка от машината, която събира 3.5-4 грама мая, на 600 грама брашно - 400 бяло и 200 пълнозърнесто.

# 142
  • Мнения: 2 001
А, откъде е маята? И аз правя домашен хляб през ден.

Половинката беше Saf Instant и я бях взела от тук:
https://www.droga.bg/index.php?main_page=product_info&cPath= … ;products_id=2340

Килограма е на My Chef:
http://radikom-bg.com/bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … D0%9B%D0%AF%D0%91

# 143
  • гр.София
  • Мнения: 1 789
Някой ползва ли хлебопекарна на Делимано? Аз исках Тефал или Горение, но ще се наложи да ползвам такава на Делимано (за съжаление не е мой избора). Та бихте ли споделили какво да очаквам. Не съм с добро мнение за техни уреди, но все пак ако някой има такава моля да сподели.

Имате ли вече мнение за хлебопекарната на Делимано?

# 144
  • Мнения: 8 582
А, откъде е маята? И аз правя домашен хляб през ден.

Половинката беше Saf Instant и я бях взела от тук:
https://www.droga.bg/index.php?main_page=product_info&cPath= … ;products_id=2340

Килограма е на My Chef:
http://radikom-bg.com/bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … D0%9B%D0%AF%D0%91

Благодаря за споделеното. И аз си взех 1/2 от същата и съм много доволна от резултата! Ако не правя по рецепта от книжката на ХП, стандартно 7 г мая за 500 г брашно ли да ползвам?

# 145
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 781
Някой ползва ли хлебопекарна на Делимано? Аз исках Тефал или Горение, но ще се наложи да ползвам такава на Делимано (за съжаление не е мой избора). Та бихте ли споделили какво да очаквам. Не съм с добро мнение за техни уреди, но все пак ако някой има такава моля да сподели.

Имате ли вече мнение за хлебопекарната на Делимано?
тя е като другите. само със сменено име.
всичките правят едно и също и са произведени на едно и също място. Smiley


Скрит текст:
А, откъде е маята? И аз правя домашен хляб през ден.

Половинката беше Saf Instant и я бях взела от тук:
https://www.droga.bg/index.php?main_page=product_info&cP … ;products_id=2340

Килограма е на My Chef:
http://radikom-bg.com/bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … D0%9B%D0%AF%D0%91
Благодаря за споделеното. И аз си взех 1/2 от същата и съм много доволна от резултата! Ако не правя по рецепта от книжката на ХП, стандартно 7 г мая за 500 г брашно ли да ползвам?
7 г мая на 500 г брашно е много. за козунак става, но за хляб  намали.

# 146
  • София
  • Мнения: 3 034
Когато ползвах 11 грамовите пакетчета на Саф Инстант, ги делях на три. Ще рече по 3 и малко грама за 5-600 грама брашно.

# 147
  • Мнения: 24 547
Скрит текст:
А, откъде е маята? И аз правя домашен хляб през ден.

Половинката беше Saf Instant и я бях взела от тук:
https://www.droga.bg/index.php?main_page=product_info&cPath= … ;products_id=2340

Килограма е на My Chef:
http://radikom-bg.com/bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … D0%9B%D0%AF%D0%91

Благодаря за споделеното. И аз си взех 1/2 от същата и съм много доволна от резултата! Ако не правя по рецепта от книжката на ХП, стандартно 7 г мая за 500 г брашно ли да ползвам?
Ако е рецепта за хлебопекарна, няма значение дали ти е от книжката или от другаде, спазваш даденото. Ако е от сорта на 7г мая на половин кило брашно, тая рецепта не е за хлебопекарната  Grinning
Спазвай си горе-долу съотношението мая:брашно каквото е в рецептите в книжката, а пък с останалите неща вече вариации много. Ако в рецептата за хляб маята е повече спрямо брашното, ще си я намалиш пропорционално ако ще я правиш в машината.
Като гледаш рецепти за хлебопекарна, заглеждай се и за каква програма са. Тези за експресна или бърза там както я водят, са с твърде много мая, че да втаса за това време. И стават замо за такава програма. Обратното - рецепти за стандартно дълги програми няма да втасат добре на бързата.

# 148
  • Мнения: 14 203
На 520 грама брашно слагам 1 малка мерителна лъжичка мая, което е точно 1/2 пакетче от 7 грама. Ако маята е повече, хлябът хлътва отгоре.

# 149
  • Мнения: 2 001

Благодаря за споделеното. И аз си взех 1/2 от същата и съм много доволна от резултата! Ако не правя по рецепта от книжката на ХП, стандартно 7 г мая за 500 г брашно ли да ползвам?

Аз ако е някаква рецепта с мляко, яйца, захар и подобни слагам точно по рецептата. За хляб слагам по 1грам суха мая на около 140 грама брашно, без значение от марката на маята и за колко брашно я дават. Понякога вдигам малко, ако хлебопекарната е на студено. Така ми казаха когато си взех първата машинка преди години и дотук винаги нещата са се получавали.

Общи условия

Активация на акаунт