Машина за хляб - 67 тема

• 49 697
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Каква марка е и кой модел? Някои имат звуков сигнал за махане на бъркалки. Някои бъркат още веднъж след сигнала, който при тях е е за поставяне на семена.
Аз не ги махам.

# 406
  • Добрич
Здравейте, от вчера имам хлебопекарна, и сега се уча, кога се махат бъркалките , сега си записах кога какво прави  ,меси на два пъти  , след втория път ли мога да ги извадя и да продължи да си пече ?
Бъркалките се вадят веднага след последното месене.

DanyV, както писах, имам същата машина. Пека по рецепта за 1500 г. на втората степен на коричката "MED"  и хлябът се опича перфектно. Никога не ми е залепвал за стъклото, нито пък е оставал неопечен отгоре. И казанчето се мие лесно.

# 407
О да вярно,че писукаше след месенето ,но не знаех защо , марката е gorenje BM 1210BK, a aз съм още нов индианец ,поне улучих мерките и стана вкусен хляба

# 408
Изчакваш да приключи с месенето след сигнала и тогава вадиш.

# 409
  • София
Не съм запознат точно с този модел на Горенье, но мисля, че има едно леко разбъркване на тестото от 15-тина секунди преди последното, обикновено трето втасване. Сменил съм седем-осем машини от различни марки и винаги е било така. Например при Мулинекс се случва около 1.45ч при 1000 гр. продукти, като печенето е около 62 минути. Облагодетелствани в това отношение са ползвателите на лидълските машини, защото на тяхното табло са означени всички етапи на програмата и една стрелка показва какво прави в момента машината. Същото го има и на моята 10-годишна Мидеа. А при Мулинекс, независимо от реномето на фирмата, това не е реализирано. Бих посъветвал госпожата, която се определи като нов индианец, още веднъж внимателно да наблюдава действията на машината при оставащо време от около 2 часа примерно.

# 410
Благодаря ,Минчо, следващия път ще си наглася таймера за напомняне да проверя какво се случва по това време . През цялото време бях в стаята и не чух да меси трети път, само чувах ,че включва и изключва при печенето.

# 411
  • Буркина Фасо
не всички програми са с 3 месения.

аз се ориентирах в началото кога е последното месене по :
времето за печене обикновено трае м/у 50-60 мин.
малко преди това приключва последното месене. по таймера се ориентирайте.

# 412
  • София

Прав си! Панасоник меси 4 пъти Joy

П.П. Аз споделям какво се случва при основната, нормална по времетраене, програма за бял хляб.
П.П.2. Няма как последното месене да е точно преди печенето. Добави още едни 45-60 минути за последното втасване.

# 413
  • Добрич
О да вярно,че писукаше след месенето ,но не знаех защо , марката е gorenje BM 1210BK, a aз съм още нов индианец ,поне улучих мерките и стана вкусен хляба

На Горение 1600 на дисплея има индикация какво прави в момента машината, черен показалец с форма на триъгълник  се мести при отделните операции. Има три втасвания и после печене.
Препоръчвам да се разгледа дисплея на посочения модел, все пак и двете машини са Горение,  може да има функция за отчитане.
Бъркалките се вадят, като почва последното втасване.
Въпросът е, веднъж да се засече времето и после вече за тази програма и грамаж, ще се знае.

# 414
На тази дисплея показва само оставащото време

# 415
  • Буркина Фасо

Прав си! Панасоник меси 4 пъти Joy

П.П. Аз споделям какво се случва при основната, нормална по времетраене, програма за бял хляб.
П.П.2. Няма как последното месене да е точно преди печенето. Добави още едни 45-60 минути за последното втасване.
така е. таз политика съсипа поста Smiley
последно втасване при мен няма повече от 40 мин.  но ... машините са различни.
при най-използваната от мен програма (основната) има 2 пъти месене. при експресните е 1 път.
най-добре е всеки да отдели малко време  и да си опише действията на машината. за съжаление в сегашните
книжки вероятно не описват всички действия на програмите по време.

# 416
  • Добрич
На тази дисплея показва само оставащото време

При мен времето го пише с големи цифри по средата, а от двете страни, ако се загледа човек може да виде малък черен триъгълник, който отчита какво прави машината в момента. Отбелязала съм с червено третото втасване.

# 417
Със същата машина съм от две години. Казах на дамата, че след като чуе продължителния звуков сигнал, трябва да изчака още съвсем малко, за да приключи текущото бъркане, то е последно и да вади бъркалките.

Вела, снимала си различен модел.

# 418
  • Добрич
Със същата машина съм от две години. Казах на дамата, че след като чуе продължителния звуков сигнал, трябва да изчака още съвсем малко, за да приключи текущото бъркане, то е последно и да вади бъркалките.

Вела, снимала си различен модел.

Да, така е:

На Горение 1600 на дисплея има индикация какво прави в момента машината, черен показалец с форма на триъгълник  се мести при отделните операции. Има три втасвания и после печене.
Препоръчвам да се разгледа дисплея на посочения модел, все пак и двете машини са Горение,  може да има функция за отчитане.
...

Явно вашият модел не отчита какво
 прави в момента машината.

# 419
Вярно че хляба е по-естетичен без дупки, но ако човек ще я мисли тая машина кога да ходи да я гледа, то половината улеснение от нея се губи.

Общи условия

Активация на акаунт