Пазаруване от Amazon - тема №97

• 59 913
  • 818
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте! Зная, че доста е писано по въпроса, но досега не съм се сблъсквала с нужда да връщам нещо към Амазон, затова не съм и запозната. Получих една преса за коса с пАра, на която възлагах големи надежди да се справи с косата ми и ефектът да трае до края на деня поне, но вмест пАра, от дюзичките излиза и вряща водичка по някое време. Т.е. работи си, но това ме дразни, а и работата ѝ не е уау, бих искала да я върна, но я получих през превозвач и нямам идея как да действам сега. Ако трябва да си поема връщането до Германия, ще се откажа от връщане. Моля, ударете едно рамо - как процедирате при такива ситуации?
Вариант 3 Генерираш етикет за връщане, като на стъпката, където те пита кой куриер ще използваш, отгоре е изписан немският адрес на превозвача. Сменяш адреса с български и Амазон ти предлагат да си поемеш връщането, а те да те компенсират с 6-7евро.
Миналият месец връщах едни дънки с Бг пощи. Връщането излезе 20лв, а Амазон, въпреки, че ми предложиха 6-7 евро, са ми върнали 8. Не съм им писала колко ми е струвало. Сега към тях пътува една кафе машина. Изпратих я със Спиди, на цена 30лв. Ще видя колко ще възстановят за пощенски. По принцип в системата на Спиди има въведени адреси на Амазон към които се връща безплатно, но моят не беше сред тях и не съм наясно как и кога се използва тази услуга.

# 241
А дали към Англия е възможно връщане към момента ? Един ски панталон получих,но е за наистина големи мъжаги ,малко съм се престарала в размера.

# 242
  • София
А дали към Англия е възможно връщане към момента ? Един ски панталон получих,но е за наистина големи мъжаги ,малко съм се престарала в размера.
С тарифния калкулатор на Бг пощи си излиза цена за пратки към ОК. Не виждам причина защо да не може. Само си сметни дали ти е изгодно или да ги предложиш в някоя от групите за размяна.

# 243
Мислех,че ще има някакви специални изисквания,като е извън ЕС . Ще ги пусна за размяна като ми остане време да ги снимам,може пък на някого да са полезни .

# 244
Мисля си, че Амазон по принцип връщат 7 -8 евро. Имам спомен, че и на мен са връщали подобна сума преди около година и половина/ две, дори без да им искам да ми поемат пощенските. Тогава върнах със Спиди и платих 45 лв, за парогенератор за гладене като в магазините. 

# 245
  • Стара Загора
Здравейте, от немския amazon директно до БГ ли поръчвате или чрез превозвач? И как откривате офертите - по имейл ли ги изпращат или с голямо ровене? Прочетох темата днес и малко ме хвана яд за кафемашините. :Д

# 246
Основно до превозвач. Кафе мишини излизат,следете ги. Ровене  му е майката. Simple Smile

# 247
Здравейте, а някакъв витамин С серум, от който сте доволни да ми препоръчате?  По възможност от английският амазон. Мерси!

# 248
Получих си кафемашините. Едната за вкъщи, другата за офиса. Тази за вкъщи я пробвах сега и ще се връща. От цедката тече вода отстрани по цялата дръжка се стича. Поръчах ги ацептъбъл, но това не ми е приемливо за кафемашина. Ще дам инфо после възстановяват ли напълно сумата за Спиди. Gaggia Viva Style Coffee Maker е модела ми.

# 249
Здравейте, а някакъв витамин С серум, от който сте доволни да ми препоръчате?  По възможност от английският амазон. Мерси!

# 250
  • ВАРНА
Здравейте! Зная, че доста е писано по въпроса, но досега не съм се сблъсквала с нужда да връщам нещо към Амазон, затова не съм и запозната. Получих една преса за коса с пАра, на която възлагах големи надежди да се справи с косата ми и ефектът да трае до края на деня поне, но вмест пАра, от дюзичките излиза и вряща водичка по някое време. Т.е. работи си, но това ме дразни, а и работата ѝ не е уау, бих искала да я върна, но я получих през превозвач и нямам идея как да действам сега. Ако трябва да си поема връщането до Германия, ще се откажа от връщане. Моля, ударете едно рамо - как процедирате при такива ситуации?
Вариант 3 Генерираш етикет за връщане, като на стъпката, където те пита кой куриер ще използваш, отгоре е изписан немският адрес на превозвача. Сменяш адреса с български и Амазон ти предлагат да си поемеш връщането, а те да те компенсират с 6-7евро.
Миналият месец връщах едни дънки с Бг пощи. Връщането излезе 20лв, а Амазон, въпреки, че ми предложиха 6-7 евро, са ми върнали 8. Не съм им писала колко ми е струвало. Сега към тях пътува една кафе машина. Изпратих я със Спиди, на цена 30лв. Ще видя колко ще възстановят за пощенски. По принцип в системата на Спиди има въведени адреси на Амазон към които се връща безплатно, но моят не беше сред тях и не съм наясно как и кога се използва тази услуга.

Така генериран етикет от БГ адрес мога ли да пусна по Спиди, не в пощата - хем по-бързо, хем често и по-ниска е цената ? Преди пак DHL/ DeutschePost  ги поемаха в Германия, сега незнам как е обаче ...

# 251
  • София
Да, с така генериран етикет, пратката ми пътува със Спиди. Днес е пристигнала в Германия. Вероятно утре ще е в Амазон, а понеделник-вторник ще имам възстановяване. Ще пиша колко транспортни са ми възстановили. DPD са контрагентите на Спиди в Германия. Май имат и нещо общо двете фирми като собственост.
Можеш да изпратиш по който куриер искаш, но възстановяват само 6-8 евро по предварителни данни. Когато генерираш етикета, ти изписва колко транспортни ще ти възстановят, но поне при мен, при предишното връщане ми възстановиха малко повече.

# 252
  • София
Получих тези кубинки за дъщеря ми.
https://www.amazon.de/gp/product/B0825KXDZB/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
Много добре изглеждат. Имат съвсем тъничка мека подплата отвътре. Естествена кожа. Поръчах нейния номер. Със стандартен крак е, заспаха и. Излязоха ми 26 евро.

# 253
  • София
Получих си кафемашините. Едната за вкъщи, другата за офиса. Тази за вкъщи я пробвах сега и ще се връща. От цедката тече вода отстрани по цялата дръжка се стича. Поръчах ги ацептъбъл, но това не ми е приемливо за кафемашина. Ще дам инфо после възстановяват ли напълно сумата за Спиди. Gaggia Viva Style Coffee Maker е модела ми.
Не си затегнала добре ръкохватката. Предполагам за това тече

# 254
  • София, България
Не си затегнала добре ръкохватката. Предполагам за това тече

Точно това влизах да пиша и аз, ръкохватките трябва да се напаснат и затегнат здраво иначе изпускат. След първите 5-6 кафета по-лесно се затягат. Пробвай преди да връщаш.

Общи условия

Активация на акаунт