Пазаруване от Amazon - тема №97

• 59 762
  • 818
  •   1
Отговори
# 675
  • София
https://www.amazon.de/-/en/b/ref=eue_hva_amf_ilm?node=2257876203 … mp;pd_rd_wg=1JMFH
Бонус 5 евро при слушане на музика от сайта.

# 676
Прочетох и разбрах всичко за пазаруване от складовете и от употребени уреди. Имам един основен въпрос обаче. Ако купя кафемашина, която е used acceptable, има ли гаранция?

# 677
Прочетох и разбрах всичко за пазаруване от складовете и от употребени уреди. Имам един основен въпрос обаче. Ако купя кафемашина, която е used acceptable, има ли гаранция?
Не и в България тук нищо не признават сервизите.Иначе е 2г. За неща употребявани е на късмет какво ще дойде .

# 678
  • Sofia
Някой поръчвал ли е след 1 юли от Amazon.co.uk до немския адрес на Габиели? Поръчах яке с празна карта. Доставя се Sold by: Amazon EU S.a.r.L.. При поръчката не ми начисли import fees и се притеснявам да няма проблем и допълнителни такси. Колебая се  дали да запазя или откажа поръчката.

Щом се доставя от amazon EU, според мен се намира в някой склад в ЕС и не би трябвало да има проблем.

# 679
По спомен Габиели бяха пуснали съобщение на сайта им, че за пратка извън ЕС, доставена до германския им офис, при доставката в БГ, клиентът ще трябва да си заплати всички такси и ДДС. Не помня с точност, защото не ги ползвам.

# 680
Първо - за всички стоки от склада, независимо от състоянието им, си важи стандартният 30-дневен срок за безплатно връщане на стоката към Амазон, без да е необходимо да има специална причина за връщането.  Безплатно е от държавата, до която е доставена стоката.
Второ -  след изтичането на този срок, за всички стоки от склада, независимо от състоянието им,  се прилага стандартната 1-годишна гаранция на продавача, според която, ако стоката се развали в този период, Амазон са длъжни да я поправят или да ви върнат парите. Обикновено предлагат пълно възстановяване на цената.
Трето - за някои стоки на някои брандове съществува възможност за поправка в сервиз. За кои е възможно това, се вижда като отвориш поръчката си и кликнеш на "Get product support". Ако излезе такава опция за продукта, Амазон генерират етикет за безплатно изпращане към съответния сервиз. Това важи и за редовните, т.е. неупотребявани стоки на Амазон.

Като обобщение - ако под гаранция разбирате да отидете в градския сервиз и да ви поправят стоката, няма да стане /има и изключения за някои брандове/. Но пък Амазон предлагат по-доброто и по-удобното за клиента -  пълно възстановяване на парите, без много обяснения и пазарлъци. Който е имал вземане-даване с българските сервизи, знае защо второто е за предпочитане. Да не говорим, че в последно време за много стоки, които се продават по българските магазини, се оказва, че сервизите им не са в България, а в Румъния, Словения и т.н. /скоро за един лаптоп Леново, купен от България, се оказа, че сервизът му за региона е в Румъния/.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 18:41 от GG_BG

# 681
  • София
Риза Desigual ,размер XS -18,64Е
https://www.amazon.de/dp/B08CN6LNS7/ref=pe_27091401_487027711_TE … _1?th=1&psc=1

Реших да купувам смесител на Грое с термостат,кой бихте ми препоръчали. Като лаик,само разбрах,че трябва да внимавам за ляво и дясно топла- студена вода. Има смесители, при които ляво е студена вода,а при нас стандарта е ляво топла вода. За какво друго да внимавам . Какво означава S- Anschlusse?

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 11:12 от trikitil

# 682
Резервни четки за Румбата какви вземате, дали не оригинални са ОК ? Има в амазон за около 20 евро не оригинален сет
Взимала съм неоригинални от Алиекспрес, не бях доволна и не съм повтаряла. Не се сменят често, та преглъщам цената на оригиналните и взимам от тях.

Аз от Амазон взех и съм много доволна. Цената беше супер за доста бройки. Филтрите не са хартиени и си ги мия без проблем.
Ако може линк ?

Заповядай - https://www.amazon.de/gp/product/B081JW5QPC/ref=ppx_od_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1
Взела съм ги за EUR 21,84

# 683
По спомен Габиели бяха пуснали съобщение на сайта им, че за пратка извън ЕС, доставена до германския им офис, при доставката в БГ, клиентът ще трябва да си заплати всички такси и ДДС. Не помня с точност, защото не ги ползвам.
aDream  точно това съобщение от Габиели ме притесни.
допълнителни такси, мито и ДДС спрямо стойността на пратката и фиксирана такса от 6€ за обработка от DHL

Щом се доставя от amazon EU, според мен се намира в някой склад в ЕС и не би трябвало да има проблем.
Shantal така си помислих и аз, но не съм сигурна.

# 684
  • София

Опитвам се да извърша плащане, но не се получава.
Няма проблем със сметката ми, направих друга поръчка и мина плащането.
Каква може да е причината?

# 685
  • София

Може да е просто техническа грешка. Изчакайте малко и опитайте пак. Случвало ми се е.

Опитвам се да извърша плащане, но не се получава.
Няма проблем със сметката ми, направих друга поръчка и мина плащането.
Каква може да е причината?

# 686
  • София
Някои беше постнал линк на изгодни антигени тестове.Ще съм благодарна да ги сподели отново! Simple Smile
П.П.- отзивите за тези са подобри!
https://www.lidl.de/p/5er-set-boson-biotech-rapid-sars-cov-2-ant … lltest/p100326998

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 18:12 от iankampanova

# 687
  • Sofia
Чакам тези, купувала съм същите от Бг:

# 688
Взех от тези тестове https://www.amazon.de/gp/product/B08SCQMMD7/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1, но на 80 цента. Не сме ги пробвали.

# 689
Малко спам, но може да е полезно
    в немския лидл тестовете са по 0.80 цента, може да се поръчва с превозвач

Общи условия

Активация на акаунт