Августинчета 2020г. ....тема 12....

• 23 698
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
И моята е в мега крив период. Доста мрънка, като цяло за мен, ама и с мен да е, пак има някакъв проблем.

Иначе рождения ѝ ден мина. Успяхме да съберем всички, които бяхме намислили и беше много хубав празник. За съжаление малката я прибрахме 2дни преди това, с температура от морето и докато овладеем положението беше зор. На самия ден беше добре, но на следващата сутрин се събуди цялата в обриви. Май е розеола, ама никой не може да каже със сигурност. Тя от 4-5дни е само на мляко, не иска да яде абсолютно нищо друго, даже и любимите ѝ неща. Много ми е жал за нея, изглежда ужасно, а и сигурно се чувства така.
Ние бяхме по-дърго на море и на мястото където бяхме можех да си ѝ готвя без сол. Но ако се случеше да дам нещо от ресторант, не съм се вманиачавала, все пак подбирах какво давам. Иначе и аз съм фен на пюретата на ДМ и давам от тях.

# 196
Не ще да дъвче моята- има само 2 зъба, но и с венците не мачка храната.
Как се оказва първа помощ на бебе ?
Оня ден за малко да се задави с парчетата сурова ябълка, хем бяха малки.
Умира за ябълки и краставици, имаме домашни.

# 197
Ябълките не се режат на парчета - или се рендосват, или се режат на "филийки" тънки като лист хартия.

# 198
В нета има много клипове какво да се прави. Само недей да тупаш детето по гърба и недей му бърка в устата.

https://www.redcross.org.uk/first-aid/learn-first-aid-for-babies … dren/choking-baby

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 16:53 от G.Savova

# 199
Рендосани ябълки много не харесва, изплюва ги
Ще опитам на много тънки и фини парченца.
Страхува се да стои в столчето си за хранене, долната част му поддава( тя го счупи от мърдане и бутане ).
Сложих едно одеяло, за да я заблудя, че е в друго столче и пуснах тв.
Оф, ужасна майка съм, все нещо се случва при нея, но пък и тя е непоносимо палава.
Вчера 5 пъти се изправи в количката и се измъква от ремъците, а като я водя да ходи, бързо се изморява и сяда
Дадоха ни една древна лятна количка, та ще я пробвам в нея, но моята Буба умее от всичко да се изхлузи и да падне..

# 200
Ябълка давам нарязана на дебели 1 см пръчки, но избирам твърди ябълки. Така само си чеше зъбите и гризе много малки парчета.
Като видя че почва да чупи големи парчета сменям пръчката.

# 201
Катеричка, давам всякакви парчета ябълки, краставици- малки , големи.....повече бих се притеснила, ако се задави и не кашля. Щом кашля и прави опити да повърне, значи се справя. Както казва Савова в нета има много материал. Преди пандемията имаше едни "Бебешки кафета", на които се правеха такива курсове, едните бяха на списани 9 месеца мисля, Кенгуру, сега има във ФБ 1 Наум, Академия за родител и много други подобни. Сигурна съм , че ще излезе нещо с търсачка. Щом не иска да дъвче, по-добре и вземи мрежичка за плодове, за твое спокойствие.........А за палавото : дупе да ти е яко Simple Smile
Аз ше се похваля с чиста съвест, пък дори да е било само за снощи. И двете деца заспаха преди 22:00 и "спахме" до 09:00. Бухта беше спокойна, буди се 4-5 пъти с лек и кратък плач, почит не иска да пие мляко, даже ми отказа гърда. Днес се чувствам малко повече човек.

# 202
Снощи при нас неше голямо мятане и мрънкане. Не се буди и всичко го прави на сън, обаче е много изнервящо защото трябва да го пазя да не падне. В 5 не издържах и му дадох да яде и след това спа спокойно до 8.30.
В последно време ми спи до късно и така си измести режима и сега ляга в 9.30-10. Днес смятам да го будя по- рано от дремките за да мога да наглася вечерния сън по- рано.

# 203
Дами, черпя ви виртуално с малко размазан домашен чийзкейк по случай първия рожден ден на нашето чудовище Северина

Ще го отпразнуваме чак в сряда в ресторант с роднини и приятели. За съжаление някои от роднините на мм, които дори аз никога не съм виждала по време на 8-годишната ни връзка, по мое мнение изобщо не трябва да присъстват. Никога не са се интересували нито от него и брат му, нито от детето, ама естествено трябвало да ги поканим, ЗА ДА НЕ СЕ РАЗСЪРДЕЛИ. Честно казано на мен не би ми пукало дали са ми сърдити такива хора или не, но родителите на мм явно си имат свои разбирания. Но мен присъствието на тези хора ме обижда, не ми е приятно да са там, защото това е празникът на детето, а аз не толерирам тия глупости да се уважават роднини само защото са роднини, а не защото са за уважение. Едното даже всъщност се пада пра дядо на Северина и дори аз бях много учудена, когато разбрах, че има такъв, понеже мислех, че щом за 8 години не съм чувала нищо за този човек, значи най-вероятно е починал. И бях шокирана като разбрах, че освен, че е жив, живеел и няколко етажа по-нагоре в блока, в който живееше мм. А сега той ще домъкне втората си жена и някакви лели и вуйчовци и ще трябва да ги черпим, защото преди година сме се сдобили с дъщеря... Много ми е обидно това и даже имахме много спорове с мм по въпроса, но в крайна сметка това е положението...

# 204
Честит 1-ви Рожден Ден на Северина! 💖 Да бъде много здрава и да расте щастливо и усмихнато дете! И много да радва мама и тати! 🎂

Нашият празник е утре и ми се искаше да го празнуваме на датата! Нооо - едни са на работа, други са на почивки, трети са болни ... и май ще сме си в обичайния скромен състав. Но пак ще си се постараем. И живи и здрави - следващите рождени дни на морето 😁

# 205
Честит първи рожден ден на Северина! Да е жива и здрава, да расте щастливо и да ви слуша много !  ❤

Ние пък взехме окончателно решение да си грабнем багажа и да отидем някъде за 2-3 дни само тримата. Точно заради такива сръдливи роднини реших, че ще бъдем егоисти и ще си празнуваме както ние си искаме.

# 206
Честита годишнинка на Северина. Да расте здрава и много много щастлива 🎂🎈

# 207
  • Пловдив
Да ти е жива и здрава рожденичката ❤🎉 за съжаление ги има тези неща с досадните роднини, пожелавам ти търпение 🙏
Нашият празник ще е кръшенка на 15.08... на рождения ден на малката на 28.08 сме на сватба на много близка приятелка и нашето парти реално ще е на 15.08.
Нашата сноши будуване един час между 3 и 4- игра си в кошарата, приказваше си . Днес едвам гледам 😞

# 208
Честит рожден ден! Жива и здрава! Покрай Бухта научих един поздрав ( от цигани и турци) "Да расте с майка и баща! "  Котка, ММ на какво мнение е? Особено ако сте на едно мнение, изобщо няма какво да търпиш и да се съобразяваш. Имаш непоклатими доводи, да не говорим, че вие сте родителите. Значи на вас да вие неудобно и да си разваляте празника,заради "чужди" хора.....няма нужда. Още повече покрай Ковид може да се изтъкне и тази причина, за по-тесен семеен кръг. Отделно пък като толкова искат да канят ичерпят, който си искат, но без вас.
Баткото беше на няколко месеца като прабабата реши да празнува рожден ден на заведение с всички нейни близки и приятели....предупредих ММ, че го прави за де покаже детето на всички, защото всички бяха наясно, че детето ми не е циркаджийска маймуна за показ и за радост на тълпата. ММ малко много не вярваше, докато самата прабаба не го каза, колко съжалява, че не сме отишли да си покаже първото правнуче на хора, за чието съществуване не знам. Много се радвам,че за повечето неща с него сме на едно мнение, защото така темите за скандал се свеждат до минимум хахахх

# 209
Harista, съчувствам ти искрено.
Адски досадно е някой да е прилепен за теб, дори и да ти е най- милото. . И мама е хора, и ние имаме нужди..
Моята също 2 дни се бе лепнала за бозката, но не е стигала до ексцесии.. Като ме хване за коленете и не ме пуска, да не избягам Joy
Мързи ме да готвя в тия жеги - генерално съм скарана с готвенето.
Давам й на ситно черешки, да тренираме пинцетният захват.
Не е много задобряла, изпуска ги, чуди се как да ги хване.
Аз все пак да си знам за първа помощ, предупреденият е въоръжен.
Днес пак се изправя в количката, ще купувам лятна, с по добри колани. ММ все е опозиция, но нали не той се мъчи с танка ( така я наричам ).

Общи условия

Активация на акаунт