Августинчета 2020г. ....тема 12....

• 23 696
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
От плувните памперси на huggies взех р-р 5-6. На памперс бях взела 4-5 и й бяха скандално малки, нищо че се вписваше в посочените кг.

А да ви кажа вчера как една майка ми се зачуди защо изобщо купувам такива памперси. Че тя нейното дете навсякъде по басейните го къпела без. За почивката им 1 път не е слагала памперс на детето, което е на възраст колкото нашите. Не използва гърне. "Голяма работа" било, ако се изпишка във водата. Една друга маминка се обади "че то всички пикаят в басейните".
Само аз ли не пишкам в басейн и не искам моето дете да си изпуска телесните течности около непознати хора? 😁 На моменти се плаша, честно.
Точно заради това не влизам да се къпя в басейни или ако случайно го направя е веднъж на 1-2години. Много ми е гнусно и докато зависи от мен детето също ще избягва обществени басейни, разбира се като порасне малко няма как, но за сега се въздържам. Не знам и аз как може да се смята за нормална фразата “всички пикаят в басейните”….
Кити колко килограма е твоето детенце, понеже моята е около 10 и се чудех на памперс кой размер от гащите за къпане да взема? 🤔

# 181
10 кг. беше и моето момиченце, когато използвахме тези на памперси. Подарих ги на едно момченце, което няма и 9кг.

# 182

За плажа не ви трябват играчки. Количка, басейнче и една топчица, която да ви изхвърлят и вие да гоните. Радвам се, че не заложих на много багаж. В стаята си играе с чашка за кафе, бутилка от вода, пакета памперси, и едно плюшено коте. На морето сме без памперси в басейчето, в басейна на хотела не я вкарвам, затова не ползвам гащички за плуване. Пясъка е изключително вкусен, при всяка възможност е в устата.

# 183
Драмата при Бухта продължава...снощи вдигна и над 39 градуса, венеца е подут, днес се изходи рядко , но тя почти не е яла друго освен кърма. Решихме да отидем в планината да се поразхладим и разсеем. Имаше успех за кратко, още не тръгване такъв рев в колата, наложи се да седна между двете столчета на децтата, а аз никак не съм малка. С триста зора закопчаем всички коланите , че и на една кълка цица давах, заспа на гърда. Като стигнахме се заигра с едни шишарки, направихме няколко големи разходки, но 95% от времето залепена за мен. Пропусна дрямка, заспа седнала докато я разнасях. После в колата пак  един рев....победно време заспа, малко преди да се приберем заспа и батко ѝ, за да ми почина ушите и ръцете малко , реших ,че ще ги оставим д се наспят в колата. Докато ги чакам съм заспала и аз ( имах огромна нужда) и сме откарали близо един час. Сега едва я приспах, дадох обезболяващи, мазах с Калгел и около 30-40 минути съм чела венеца, защото само това я успокоява. Дано да спи поне няколко часа ,че вече съм много неадекватна.
Не а морето играчки рядко взимам, предимно книжка и нещо малко и любими, е и някоя водни игрчка- форми, лопата, водни топка от онези дето са меки. А и винаги може да се купи нещо на морето.

# 184
  • Denmark
Хариста, съчувствам ти! Дано бухта е по-добре скоро и да не я мъчи това зъбче Sad

Ричард ядеше само плодове седмици наред, но от вчера нааай-сетне се храни нормално. Нямам идея избил ли е зъб, защото ако си пъхна пръста да опипам, може да си остана без него Smile за хленченето няма дори да говоря... научил се е и да се тръшка, когато не е в настроение. Бебе на годинка почти с характер за 3ма възрастни Expressionless

Бебетата, които хапват от общата храна - как се справяте да не им давате сол? Аз се мъча, но то няма как изобщо да няма, всичко съдържа сол Expressionless

# 185
Marayah Като цяло продължавам да му готвя отделно и не слагам сол в неговите манджи, но не се вманиячавам. Ако не ми е останало време да сготвя му давам от нашето ядене без никакви угризения. Продължавам да обезсолявам сиренето му, но за останалите продукти вече не се заглеждам толкова подробно за количеството сол.

# 186
Аз много се чудя как да процедирам на морето с храната именно заради солта. Няма да седна на готвя там в никакъв случай, имам нужда от почивка преди да съм изкукала напълно.
Гледах пюретата на hipp 12+, но и там има сол.

# 187
  • Пловдив
Аз за морето и бях взела пюрета 8+, но тя беше точно на 10 месеца станала и бяха Ок като опция. А солта нали се ограничава максимално преди годинката, след това може по малко. Предполагам, че няма да е много солено това , което се предлага, а и вие като не солите допълнително няма да е проблем Simple Smile
Една пилешка супа или таратор обикновено ги носят супер безсолни в повечето ресторанти. Другият вариант наистина са пюретата 12+, които предполагам са най- съобразени с възрастта. Аз взимам основно тези на ДМ, много ми допадат като състав и те имат 12+.

# 188
Хариста, дано малката се оправя по-скоро 😑 Не знам как издържаш.

И аз не се вманиачавам за сол, каквото мога, не давам. Иначе и аз обезсолявам сирене, ако готвя, отделян за него преди това и така.

За тръшкането... И при нас го има, каквото не му изнася веднага почва да мрънка, да вика, а мен това ме влудява. Научил се е да дава, като го помоля, и беше много лесно да му взимам нещата от ръцете, защото много прецизно ми даваше вещите в ръката. Сега се изхитря, поставя го върху ръката ми и рязко го дърпа. Онзи ден си беше намерил едно цвете и го влачи няколко часа в ръката, че ако успеехме да го вземем, наставаше страшен рев.

# 189
Значи като човек, който яде безсолно, смея да твърдя че в Бг всичко е много солено. До сега не съм била на ресторант където да ми е било безсолно яденето, освен ако не е било салата.
Вземете пюрета за +7 или 8.

# 190
Здравейте, Розмари съм но си смених името😀 Хариста съчувствам ти, дано малката да се оправи бързо. От части знам какво ти е, мойта Катерина и без да е болна ми виси постоянно на цицатаа и все още е повече на кърма отколкото на твърда храна.

До сега са й избили 6 зъба, 3 горни и 2 долни и не е имало драма даже някои не съм ги усетила кога са избили. Дано да си продължат така...

Относно солта, малката си е на обща храна като имат малко сол в яденето, тя ако е безвкусно, без подправки и малко сол няма дс го яде въобще. Не мисля, че това е някакъв голам проблем. Не намирам логиката някои майки да не дават никаква сол ама да предлагат десертите от кухнята например, които са нишестета със захар. Според мен захарта е по-вредна и колкото по-далеч във времето се даде толкова по-добре, на малката още захар не съм й давала.

Относно спането сме с 2 дремки през деня като са по 1 час някъде. Вечерта ляга към 20ч и нещо - 21 и спи до към 8 часа. През нощта винаги си е спала без да се буди. Ама от известно време се разбужда на няколко пъти ама аз бутам цицата и тя си откъртва. 😀

Сега й поръчах един уокър, не че тя е проходила още, даже сме далеч от прохождане ама дано й помогне. Чудя се сега като й наближава рождения ден, къде да го правим, какви подаръци да й вземем, столче за кола със сигурност ще вземем, че още сме с кошницата, вие с какви сте и доволни ли сте?

# 191

Ние сме със столчето от бати, на кангаро, пропътувах ме 360км. Малко пяхме, малко пляскахме, книжки, туби от вода и поспа два пъти по час. Общо взето ще излезе пътешественик от нея.
Ставаме в 5.30 и ходим да гледаме изгрева. Няма такава радост на водата и слънцето. За пореден път се убеждавам, че не лукса, а щастието храни душата.

# 192
Harista, съчувствам ти! Звучи тежко положението.
Готвя на Ния отделно без сол или давам пюрета 12+. Днес ще и направя пилешка супа за следващия ден и варено пилешко с картофи. Нали баща и остава сам с нея. А за останалите 2 дни ще яде пюрета за обяд.
Мрънка за всичко. Ако изпусне нещо, ако тупне..мига и мрънка. Направо ни подлудява. Grinning Изобщо не е на кеф, изглежда ми много нещастна. Знам, че е период, но започвам да се чудя дали нещо не правя правилно. Ще отмине.

# 193
Слънце и луна, не можеш да сравняваш сол и захар когато става въпрос за бебета. При бебетата бъбреците все още не могат да се справят със солта.
Захарта в големи количества и тя е вредна, но мозъка кма нужда от захар.
Хариста, сигурно е период и скоро ще мине.
Моя и той проявява характер и се тръшка, но бързо му минава. Просто гледам да му отвлека вниманието с нещо. Като цяло не е ревлив, но пак си има неговите моменти. Сега е на вълна да прави всичко забранено и само го вардя. Отваря и затваря пералнята, включва я или пък дърпа щепсела на климатика и изобщо все бели.

# 194
Снощи беше една идея по-добре, днес поносимо, но даже от рев и о зор лицето ѝ е на петна сега.
Савова, за съжалени сега е между 7 и 8ми ревлив период, та явно се сливат и ще е зор още хахахахах

Общи условия

Активация на акаунт