Августинчета 2020г. ....тема 12....

• 23 375
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
На мен педиатърката ми предписа лекарство, с което да правя ихалации, като го разреждах с физиологичен р-р. Слагам течност където трябва да се сложи, пускам инхалатора, слагам маската на лицето ѝ и чакам. После мия всичко.

# 631
Нашият инхалатор е Agu Tomchi. Използвала съм го само с физиологичен разтвор за сега, но може и с лекарство, по преценка на лекар.

# 632
Много ходи моята маймунка, но и много пада.
Но навън, по улиците не смее, само за ръка.
Моля за идеи за солени кексчета, мислех нещо с чушки, извара, сирене и брашно от елда и ръж.
Обичам импровизации.
Днес й направих страхотен кекс с брашно от елда, житно, банан, яйце и канела.

# 633
Katerichka аз съм много зле с кулинарията, но експериментирах с едни мъфини и Борис много ги хареса. Накисвам от вечерта овесени ядки, на сутринта ги смесвам с яйце, топено сирене, чубрица, малко бакплувер/сода, мазнина по избор и малко брашно колкото да слепне сместа. Намазвам формички за мъфини с малко мазнина и слагам на 180 градуса за около 20 минути.

# 634
И аз не съм кулинар, Яна, но това звучи добре
Ще се пробва, с овесени ядки трябва да е доста вкусно.
Аз се водих от рецепта, сложих и кисело мляко, но не съм слагала сливи, не обичам много сладки кейкове.
Аз ще дояждам, та и на мен трябва да ми допада Heart Eyes
Обожавам бързи сладкиши и мъфини, едно време много правех соленки и бисквити, но вече адски ме мързи..
Даже и елементарен крем с нишесте ме мързи, а и много мразя да й давам нишесте, мляко с грис и тн.
Купих от Лидл крем с извара, кисело мляко и плодове и ми дойде идея да забъркам и за нея. Не съм й давала ягоди, та мисля за малини или праскови.

# 635
Яна, ако забравиш да накиснеш от предната вечер , пробвай за 15-20 Мин овесените ядки в кисело мляко, добавяш всичко останало по това рецепти и пак става супер:)
Днес моите зверове ме изядоха .....мнооооого ме изтормозиха.

# 636
Здравейте, момичета.
Ще изпробвам и аз рецептата за мъфини. Онзи ден му правих кекс и му хареса. Но доста трудно успявам да намеря време, защото това дете не се спира. Чудя се вече как да обезопасявам. Трябва да изпразним целия хол 😃
Колкото и да го гледам, за секунда да се обърна и нещо е направил. Мисля си, че в един момент ще почнат да се учат да се пазят, но въпросът е кога става това...

# 637
Ох, това чудо ..... заспива, но ако отида до тоалетна( 10-20-40-120 Мин след като е заспала), стана да пия вода , да хапна нещо, да свърша нещо, веднага мрън и тръгва да ме търси. Сутрин като ставаме за градина и будя батко ѝ , спи като пор и не реагира на нищо. Вече много се дразня. Баткото имаше такъв период си спомням , но никога не съм била с часове пленник. Добре ,че поне докато спи мога да чета. А преди морето ( и там)в 6:30-07:00  вече беше кукуряк и имах спокойно време да се оправи и приготвя батко ѝ за градина.
Сега се чудя кое е по-силно: гладът и жаждата ми или нуждата от тишин и спокойствие хахаха

# 638
Кои бебета вече са минали на една дрямка? Ния си е с две, но все повече увеличава интервалите си на будуване и се чудя дали да не мине на една?

# 639
В 90% от случаите Борис е на една дрямка. Започна да прави втората си дрямка много късно и да се събужда към 18-18:30 и реших да минем на една дрямка, защото зимата искам да си ляга по-рано. Когато спи веднъж на ден вечер в 20:15-30 вече е заспал.

# 640
  • Пловдив
Нашата още спи по две дремки. Една сутрин към 10:30 и една следобед до към 16:30.
Пробвах я единия ден да е с една дрямка, едва издържа до 13:00 ч, беше кисела и накрая направи втора дрямка от 17:00 до 18:00 😃 та засега сме си с две Simple Smile

# 641
И малката е на една дрямка, вече месец. Сама отказа да спи втората дрямка, като не искаше да заспива и се търкаляше, закача се да играем, смее се....всичко, но не и да спи.
Увеличи интервала на будуване между ставането сутрин и дрямката, съответно и вечер е така. В първата част на деня будува по около 4-5 часа, после спи 1,5 - 2 ч., а след това следобеда и вечерта изкарва по 6 часа будна. Не знам дали е правилно, но да си кажа честно не ме и интересува. Просто като й се доспи вечер, я слагам да спи.
Вече ходи почти самостоятелно е не спира - прави по 100 000 тигела вечер, а преди това сме били на вън. Не знам откъде я има тая енергия - от 6 часа будуване, тя почти 4 от тях ходи напред-назад 😐😐😐

# 642
Кои бебета вече са минали на една дрямка? Ния си е с две, но все повече увеличава интервалите си на будуване и се чудя дали да не мине на една?

Калоян от скоро е с една. Може би от около 2 седмици. Даваше обичайните сигнали, които предвещаваха сутрешната дрямка - търкане на очи, прозяване, подпиране на главата където му падне, на дивана, на възглавниците, на табуретката, на мен. Слагах го в кошарата и преди се мяташе по очи, заблее се някъде и заспи. Последните пъти само си губехме времето - 20, 30 минути лежанка и става и започва да мрънка. И след няколко неуспешни опита за сутрешна дрямка - прекратих опитите! Като не иска няма да се изнервяме взаимно я. И като издържа по 5-6-7 часа, ми стана по-лесно без нея.

# 643
Предимно две, някой път три, горе долу спазва някакъв часови диапазон ако и нищо не се променя във всекидневието. Ако сме навън, магазин , площадка, с куче или без, с други деца или батко ѝ , всяко нещо води до изместване на времето за адрямка и броя спанета брез деня.

# 644
И моята не иска втора дрямка най-редовно, оня ден е будувала 7 ! Часа.
Баща й не успя да я приспи.
Ще я пробвам с една дрямка, след сън 5 ли часа трябва да будува сутрин ?
Проблемът е , че ходя в 11 ч да й взимам кухнята, няма кой да ме смени. А тя заспива в количката..
Откъде да си купя евтини кубчета, много ми допада да редим с нея

Общи условия

Активация на акаунт