Турска мусака

• 16 166
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
Аз го направих с пюре от картофи и като ги намачквах сложих само малко маргарин,без никакви течности за да стане по-гъсто.Оставих го да изстине и така после го нареждах.Не се размесиха нещата,много добре се получи!Не обичам полуфабрикати,та затова не съм и мислила за варианта с пюре на прах!  chef

# 31
Мусаката стана мнго вкусна. Аз сложих и гъбки i намалих малко яйцата. Пюрето ми беше от картофи, а не на прах. За да не се разпада, сложих 1 сурово яйце преди да го сложа в тавата, както и повечко мляко и масло.
Страхотна рецепта!

# 32
Не разбирам как така ви се разпада пюрето newsm78, да не би да го правите прекалено рядко?

# 33
Направих я с домашно пюре. Първо - стана много красотна с тоя запечен кашкавал, второ страшно вкусна е! С последни усилия на волята се заставих да стана от масата, защото иначе имаше опасност да продължа да ям, докато гръмна. Marieta, хиляди благодарности за вкусотията!  bouquet  bouquet  bouquet Край с линията, ще пазя вече окръжност, щото е по-лесно!

# 34
  • Варна
И аз я направих тази вкусна мусака Simple Smile. Само дето ме домързя да правя пюре и нарязах картофите на колелца сурови и така я бутнах да я изпека. Стана супер.
Благодаря за рецептата!

Другия път ще се постарая повече и ще я направя с пюре Simple Smile.

# 35
ами това наименование откъде се взе? това е някаква по-свободна вариация на американския овчарски пай или на португалското импадао. или наистина е ястие от турската кухня?

Точно си е според мен вариация на Овчарски Пай, каквото и да се нарича обаче си е хубаво.

# 36
И аз да се похваля в4ера направих за пьрви пьт Турската мусака и наистина е много вкусна.
Незнам защо оба4е стана като много гьста манджа , на така като обикновенната мусака да се реже на пар4ета,може би аз бьркам нещо.Пурето сигурно трябва да е доста гьсто и кашкавала по-малко,но както и да е беше много вкусна вепреки 4е нямаше добьр вид.
Благодаря за рецептата.

# 37
Тия дни и аз ще се пробвам да я направя.Доста вкусно звучи. newsm10

# 38
  • София
Тия дни и аз ще се пробвам да я направя.Доста вкусно звучи. newsm10
Аз ще я пробвам днес  bouquet

# 39
  • София
Може, може, как'Сийке Mr. Green Аз я правя вече два пъти с домашно пюре - имам комбайн и го правя за 5 минути, не е проблем.

Как го правиш пюрето с комбайна? Вариш картофи и после ги миксираш ли? Не става ли лепкаво?

# 40
ооооо,като чета и ми текат лигите, още утре ще я пробвам   chef

# 41
Ето какво ще яде народа утре.  chef

# 42
Правих! Супер е! Лесна и много вкусна  Peace

# 43
Аз също я правих ,стана страхотна   chef

# 44
  • Някъде на път....
Благодаря за рецептичката - ще се пробва!  Peace

Общи условия