За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 19 526
  • 748
  •   1
Отговори
# 735
Рокет, ако пие сокчета защо не започнеш да ги разреждаш по малко с вода и така да свикне повече с водата.

# 736
Рокет има и сок от сини сливи на хип,в ДМ виж.Но по-добре ако станат в сокоизстисквачката .

# 737
  • Пловдив
Ако са по-меки сливите, би трябвало да няма проблем дя станат в сокоизтисквачката.

За разхлабване може да пробваш и лъжичка зехтин/кокосово масло, след хранене.

# 738
  • Несебър
От миналата седмица сме с Розеола. 4 дни висока температура, зачервено гърло, спря да се влияе от антипиретици, температурата спадна сама и изби обрив. Червени петна и ситни пъпки, започна от главата и се разпространи по тялото. Миналата година по това време пак е имало някакъв бум на розеола. Да не би да е това?
Може да протече и с други симптоми. Докато не избие характерния обрив, обикновено не се диагностицира като шестата шарка.

# 739
  • Германия
От миналата седмица сме с Розеола. 4 дни висока температура, зачервено гърло, спря да се влияе от антипиретици, температурата спадна сама и изби обрив. Червени петна и ситни пъпки, започна от главата и се разпространи по тялото. Миналата година по това време пак е имало някакъв бум на розеола. Да не би да е това?
Може да протече и с други симптоми. Докато не избие характерния обрив, обикновено не се диагностицира като шестата шарка.
Дъщеря ми беше на шест месеца. Три дни Т, на четвъртия ден обрив. Беше с леко зачервено гърло, не сме давали нищо, освен нурофен за Т. След като се обрина, повече не е вдигала.

# 740
Мами, от кога може да слагам малкия в проходилка? На 7+ е, от няколко дни постоянно иска да го държиш и да стъпва с крака, държи се по мебелите и се изправя с помощ. Не съм фен на проходилките, но даже не можем да вечеряме, той постоянно иска да се движи.. Мога ли да го слагам по малко?
И друг въпрос. Има ли някакъв "лимит" за плодове на тази възраст? Имам предвид всеки ден може ли, по колко? Има си мрежа за плодове и все иска да смуче нещо. Слагам му пъпеш, круша, но се зачудих колко мога да давам? Благодаря

# 741
Бих давала всеки ден плод, в проходилки не съм слагала и така е, често няма време и все повече ще е така, после като се катерят е забавно, нямат спирачки, енергия на макс.Разбира се, това е моето мнение. Ти ако решиш го слагай по малко, но не съм запозната от кога и по колко. Пълзи ли?

# 742
Търся препоръка за детски стоматолог да дете на 2г. Мислех да ходим в Дучев, изглеждат супер, но сме само за преглед, а там май по сериозни неща правят. Ако имате препоръки за хубав модерен кабинет и зъболекар с подход, моля споделете. Южните квартали и център ме интересуват най вече. Мерси!

# 743
Като забъркат в аптеката коларгол (нещо подобно беше името, ония черните цапащи капки) - капките за нос, до колко дни им беше срокът на годност?
Аз по едно време гледах предимно разхлабващи храни /най вече плодове/ да давам и пак нямаше ефект. Мисля си, че е от недостатъчния прием на вода. Взех да се чудя и дали не е от зъбите. Внимавайте да не стане психологичен проблема /от болката при изхождане/. Може да четете някакви книжки по темата. Ние имаме на Фют - какво е акото. Или други приучващи към гърне. Мисля, че имаха и някакъв период на стискане на акото, тъй като го приемат за част от себе си и им е трудно да се разделят с него. Та може да пробвате и някаква история с акото да измислите.
 Иначе аз още не съм открила начин как да пие повече вода /да не говорим, че ми казва Не или Не искам, въпреки че е жадна и в същото време отказва да пие/. Освен различни бутилки, може и различни чаши. Или чашата, от която пие мама най-често. Да си казвате наздраве и да пиете. Ако сте навън, когато видите друго дете да пие вода - давайте шишето на детето и то да пие. Аз понякога й казвам Дръж за малко бутилката - къде я взема, къде не. Като я вземе поне пие малко вода. В колата се е случвало, докато яде солети или се занимава с някоя играчка/книжка да изпива прилично количество вода, след като съм й оставила бутилката в столчето. И повече масло - краве, кокосово, зехтин. Имали сме дни, в които яде директно от кутията с маслото. Къде с вилица й загребвам, къде директно захапва краве маслото. Тя си го търси и иска да го яде и й давам. И повече движение да има. Ние взехме да правим клизми мелилакс през ден/месеци наред/ , за да не я боли, да не свързва акането с болка и от там да се стиска. От 1-2 месеца включих и лактулоза, сутрин със закуската и разреден с вода. След като го приема 2-3 седм и започна сама да се изхожда. А като не се изака 1 ден и на другия ден до вечерта няма резултат - помагаме с мелилакс на 2ят ден. При нас проблемът е хроничен и мисля да продължа с лактулозата, докато не се нормализира консистенцията. Засега не ме задоволява резултата, че сама ака. Grinning
Иначе като разхлабващи - сливи, тиква, киви, кайсии, грозде, краве масло, леща, боб, круша, череши, вода от овесени ядки.

# 744
Моят син ми прави номера. Пие вода само когато си реши. Винаги оставям шишето му в стаята, в която играем на пода. Подканям го да пие, а той ми се смее. Или пък хваща шишето, слага си го в устата, поглежда дали го гледам, започва да се смее и го оставя на земята. Веднъж пък точно след като се наобядва изпи цялото количество вода, без да го видя - над 200 мл. и после повърна. Последните дни се запича или се напъва ужасно много при акане. Днес купих сливи и ще го тормозя с кисело мляко и разхлабващи плодове. Лошото е, че не му харесват плодовете. Само бананите му допадат. Всичко останало ако му предложа да си го хапва го хвърля по пода и се изнервя. Краставици пък обожава. Характерче и инатче се очертава Simple Smile

# 745
Аз да питам и нещо друго.
Някоя от вас използвала ли е консултант по сън или ако е чувала лични отзиви за някой конкретен?
Ние все повече затъваме в драми тези дни и каквото и да пробвам не мога и не мога да му наглася режима.
Писах и в тази друпа във фейсбук, но като цяло, каквото ме посъветваха там, вече съм пробвала. Sad
Сега мъжът ми има 2 седмици отпуска и ще опитам с негова помощ да нагласим режима, но ако не стане се чудя дали да не потърся и мнение на специалист.

# 746
Аз да питам и нещо друго.
Някоя от вас използвала ли е консултант по сън или ако е чувала лични отзиви за някой конкретен?
Ние все повече затъваме в драми тези дни и каквото и да пробвам не мога и не мога да му наглася режима.
Писах и в тази друпа във фейсбук, но като цяло, каквото ме посъветваха там, вече съм пробвала. Sad
Сега мъжът ми има 2 седмици отпуска и ще опитам с негова помощ да нагласим режима, но ако не стане се чудя дали да не потърся и мнение на специалист.

Повчето са заети месеци напред.. да не кажа ваички. Рокет, кажи какво става ако можем да дадем някой съвет.

# 747
Не съм сигурна мисля че бяха годни 5дни черните капки 🙄🙄🙄

# 748
Малко се забавих, но малката беше с хрема.
Заповядайте в новата тема!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1359366

Общи условия

Активация на акаунт