За бебета и деца от 0+ месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети, 94

• 19 531
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
  • Седмото небе
Първо малко оправете правописа, че се чете трудно.
Всяко АМ може да се приготвя с всякаква вода, за предпочитане преварена. Който няма достъп до бутилирана, може да ползва и от чешмата. Тогава задължително преварена, а не просто затоплена.
Хумана е вид/марка АМ, както например е Хип.

# 706
  • Пловдив
Вечер рядко лягам рано, просто съм нощна птица, детето и то заспива късно. Липсата на сън не ми е проблем, но мрънкането му, което се появи може да ме изкара извън нерви. Като спи на обяд аз си чета книга или правя нещо друго.
Обичам гости и да идват в нас и ние да ходим. Реално съм благодарна на приятелите ни /без деца са повечето/, че пак са с нас, определено са ми помогнали психически. Не ме товарят с памперси, колко пъти е ходило до тоалетна детето и т.н., както правят повечето майки - то и поради тази причина не ходя по детски площадки. Смея да твърдя, че животът ни не се е променил с появата на детето.

С всякаква вода може да се прави АМ. Ако е чешмяна е желателно да е преварена.

# 707
Мамчета притесних се… днес свекърва ми държеше бебето и тръгна да става от земята, но щеше да падне и залитна, подпря се на палатката, но и бебето залитна назад, тъй като тя го държеше с едната си ръка само, а и то не може да си държи все още гръбчето стабилно .. огъна му се гръбначето назад и като се разпищя…
Много се притесних Cry доста пищеше, явно я заболя, а и от уплах…
Успокои се сравнително бързо, дадох и да суче и заспа. Бебето е на 5 месеца. За какво да следя? Движи си ръцете и крачетата, но ме е страх. Звънях на педиатърката, но не вдигна, а ние не сме в града. Засега изглежда добре, но е кисела и заради зъбите….

# 708
Все пак има нервни окончания . Сложете да седне (въпреки че не може) за секунда да видите има ли болка . На нас тска ни направиха в спешното след падане . Раздвижвате ръчички  и крачета .
Мамчета притесних се… днес свекърва ми държеше бебето и тръгна да става от земята, но щеше да падне и залитна, подпря се на палатката, но и бебето залитна назад, тъй като тя го държеше с едната си ръка само, а и то не може да си държи все още гръбчето стабилно .. огъна му се гръбначето назад и като се разпищя…
Много се притесних Cry доста пищеше, явно я заболя, а и от уплах…
Успокои се сравнително бързо, дадох и да суче и заспа. Бебето е на 5 месеца. За какво да следя? Движи си ръцете и крачетата, но ме е страх. Звънях на педиатърката, но не вдигна, а ние не сме в града. Засега изглежда добре, но е кисела и заради зъбите….

# 709
Случвало ли се е бебето да се обрине след нурофен? Колко време след приема се е появил обрива? Нещо пие ли се или си минава сам ?

# 710
Случи се.След три дни се появи обрива,по цялото тяло беше.Фенистил ни изписа,не го взех ,мина за няколко дни.

# 711
Случи се.След три дни се появи обрива,по цялото тяло беше.Фенистил ни изписа,не го взех ,мина за няколко дни.
А сърби ли тоя обрив? А фенистила защо не взе? От любопитство питам. На нас ни го изписаха за кашлицата ?!?!? Не съм го взела също...

# 712
А сърби ли тоя обрив? А фенистила защо не взе? От любопитство питам. На нас ни го изписаха за кашлицата ?!?!? Не съм го взела също...

Още на следващата сутрин се появи обрив. На моето дете също изписаха Фенистил, когато кашляше. Според мен го купете и давайте.

# 713
Антибиотик, сироп, инхалации с пулмикорт .... тоя фенистил вече ми дойде в повече

# 714
Антибиотик, сироп, инхалации с пулмикорт .... тоя фенистил вече ми дойде в повече

За превенция от ларингитен спазъм ми обясни педиатърката. Наистина го вземете според мен. Няма да навреди, даже напротив. Успех, ще
Се оправи детенце Simple Smile

# 715
Не я е сърбяло,беше съвсем спокойна .Не го взех,понеже беше някакъв кошмар с даване на лекарства,тя пиеше няколко и изобщо не ги искаше ни от шот,ни от лъжица ,ни от спринцовка и много трудно й ги давах.Накрая и храната отказваше и едва я прилъгвах да яде .Просто се успокоих ,че поне няма температура,гърлото се беше оправило и реших да не давам фенистил ,а да изчакам и я наблюдавах ,на следващият ден обрива беше намалял и затова не го взех.
Да ,именно и на мен ми дойде повече,стигнахме до етап като ме види и да плаче,толкова беше явно изгубила доверие в мен ,затова реших да изчакам.

# 716
Да,при нас е така-огладнява около 23-23.30,ние още сме будни и я храним.После между 3 и 5,тогава който пръв я чуе,водата е в термоса и прави мляко и й дава,тя заспива веднага ,ние също.Никога не ни е разсънвало ставането за мляко,но всеки е различен,а и ако детето плаче и не може да заспи,щеш не щеш се разсънваш.
За съжаление вечер се занимавам само аз с детето. Така че ядене, рев и т.н са само на мой гръб. Добре че вечер престана да яде по 100 пъти. Имаше вечери в които се будех и не можех да се сетя дали съм го нахранила и на кой свят се намирам.
Винаги сън казвала, че ит мен партизабка не става, защото на глад и безсъние не мога да издържа.

# 717
Страшно нещо сте преживели с тези лекарства Sad

Моята е така с чиствнето на носа. Изпада в истерия, а трябва да го почистя, защото секретът е заден и не може да диша.

П.с. Утре ще пусна новата тема.

# 718
Детето ми не ме иска и като го гушна се бори и иска да се махне от мен...... Като ме види с инхалатора започва да плаче.... За чистенето на носа същото, с лъжицата същото.... честно нямам нерви. По горе бях писала за 3 дни 17! Лекарства и добавки !!!!  Ми не е нормално за мен

# 719
Детето ми не ме иска и като го гушна се бори и иска да се махне от мен...... Като ме види с инхалатора започва да плаче.... За чистенето на носа същото, с лъжицата същото.... честно нямам нерви. По горе бях писала за 3 дни 17! Лекарства и добавки !!!!  Ми не е нормално за мен

Ох, това не съм го прочела, извинявай. Ще мине всичко и ще забрави. Винаги е драма с тия лекарства ама няма как. При нас стои на инхалатора ама той е една рибка и ми е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт