Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 572
  • 790
  •   1
Отговори
# 585
Хора, четох някъде, че не на всяко място, на което биеш инжекцията, се усвоява еднакво НМХ и че неслучайно отначало "официално" са посочили корема. Аз обаче нямам вече място там, паласки нямам и ми е супер странно да бия там, защото е мн нежна кожата. В ръката пробвах сама - супер тегаво, защото няма с коя ръка да направя гънка. И днес за пръв път бих в горнатачаст на бедрото, но не отстрани... Вие къде биете след 20 седмица?

# 586
иочно в бедрото се усвоява най зле . Отдавна ми я бие моя само в ръката. Нагоди си времето с съпруга си и да ти  ги редува в ръцете

# 587
Къде точно в ръцете? Че като лежах в болница, така ми я набиха в ръката, че видях звезди посред бял ден и според мен не беше правилно мястото.

# 588
отзад в ръката се бие по принцип . Вижте в интернет снимки да поставяне на подкожна инжекция. Няма как сама да си я сложиш в ръката по простата причина че се бие най отзад и е абсолютно невъзможно сам да се оправиш Simple Smile

# 589
Аз съм в 26гс и продължавам да си слагам в корема инжекциите и докато мога , ще си ги слагам там.

# 590
  • София/Севлиево
ММ все в ръцете ми ги бие.Обаче откакто смених Фраксито с Клексан е някакъв ужас-станах на бучки,тече кръв и е много болезнено.Днес ходих в аптеката да ми я бият,понеже него го няма.И от там ме зарадваха, че са намерили кутия Фракси 0,4 и довечера или утре ще е при тях и я пазят за мен.Питаха ме също още колко ще ми трябват.Аз имам Клексан до 31.08,сега с тези 10 ми стават до 10.09,та поне още 30 бройки ще ми трябват до секциото, пък за после не знам.Ама като си имам кой да ми ги намира лека-полека ще избутам.Лошото е, че момичетата ми казаха, че само в тяхната верига имат около 200 бременни с терапия с НМХ заради тромбофилия...

# 591
Момичета, имам следния въпрос. Поставям си Клексан 0.4 всяка вечер. Не съм от София, но за втората фетална бях при Сигридов. Той каза, че артериите ми са мн отворени и трябва да намаля и постепенно спра Клексана, защото е опасно, едва ли не животозастрашаващо за раждането. Питах го по каква схема да го спра, но той каза първо да си пусна изследвания и след това ще коментираме, каза че ще има онлайн консултации и т.н. След като пратих резултатите по мейл, сред които и анти Ха, от клиниката ми отговориха да остана на същата доза, след 3 седмици да пусна ПКК и хемостаза. Направих го, но от клиниката вече спряха да ми отговарят. С нискорискови мутации съм, като и според проф. Лисичков не е трябвало да почвам инжекции в началото, а да следя хемостаза и ако се наложи да ги почна, но при вече започната терапия, той не искаше да я спирам. Ще раждам секцио и въпросът ми е, какъв точно е толкова опасното и толкова големият, животозастрашаващ риск, защото мн се уплаших от казаното от Сигридов, онлайн консултации няма, а раждането наближава. Извинявам се за дългия пост и благодаря предварително за отговорите!

# 592
  • София
отзад в ръката се бие по принцип . Вижте в интернет снимки да поставяне на подкожна инжекция. Няма как сама да си я сложиш в ръката по простата причина че се бие най отзад и е абсолютно невъзможно сам да се оправиш Simple Smile
Аз му бях хванала цаката,подпирах се на касата на вратата и си правех идеално място за бодване.

Baby Monkey, действието му е 24 часа доколкото знам и ако всичко е в норма от кръвните,не мисля че е толкова пък опасно.
Поискай и второ мнение все пак,ние не сме лекари

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 13:11 от *Bubble*

# 593
А задължително ли е да се притисне между пръсти кожата на ръката, за да се образува гънка? Защото ако сама си я бия, мога да си завъртя ръката, така че меката задна част да ми е удобна и да забия инжекцията.

# 594
Кожата може да притиснете и да направите гънка и с шнола за коса или щипка за пране. При желание винаги ще се намери начин, особено ако не искате или няма възможност друг да помогне.

# 595
  • София
Baby Monkey,
Важно е кой и как те следи и при кого ще раждаш. Сигридов квото и да ти каже, не може да каже без преглед какво е положението при теб.

Избрала ли си АГ и болница за раждане? Това е човекът, който ще ти отговори на въпросите. Не чакай последния момент, ако търсиш специално отношение. Изграждащият АГ ще има много по-адекватно отношение ако те следи и знае проблемите ти по време на бременността.

# 596
Медицинската сестра, която ми ги биеше, го биеше и в бедрото и в ръката точно като ваксина. В ръката ми беше най-добре честно казано. Сега по принуда си ги бия сама и ги бия в паласките. Не ме боли, но съм станала синя. Мен пък постоянно ме е страх да не улуча някое неправилно място.

Baby monkey потърси още едно мнение според мен, макар че е възможно да се объркаш. Не се плаши.

# 597
Един бърз въпрос - дезинфекцирате ли и с какво мястото на инжектиране с клексан или фраксипарин?

# 598
да разбирасе със спирт

# 599
Момичета, как се прави изследването на анти ха когато поставяте инжекциите вечер? Нали трябва да има 4 часа след инжекцията и тогава да вземат кръв за изследване,а инжекцията е в 22 часа например ? Обаче сутрин пия аспирин и не виждам как да ги изместя??? Моля някой който го поставя вечер да каже как се изследва...

Общи условия

Активация на акаунт