Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 16

• 29 522
  • 790
  •   1
Отговори
# 525
не излизат бързо . 3 седмици някъде.

# 526
Кръвните изследвания са безплатни , но не знам колко струва ФМ , мисля че 60 лв, но не съм сиг , аз имам при него , но предния ден ще си правя изследването и при специалист по фетална . Резултатите излизат в същия ден. Просто нямам психика да чакам 3 седмици .

# 527
Аз правих при док Вецев. Струва 100 лева. Апсолютно всичко видях ме на бебето. Резултатите малко се бавят. Аз го чаках 3 седмици за резултатите, но аз си ги проверих сама резултатите и чаках само не говото мнение.

# 528
Денки,
т.е. ти имаш достъп до резултатите? За колко време станаха?
100 лв ти е БХС и ФМ общо?
Колко време продължи самият преглед?

Аз правих при док Вецев. Струва 100 лева. Апсолютно всичко видях ме на бебето. Резултатите малко се бавят. Аз го чаках 3 седмици за резултатите, но аз си ги проверих сама резултатите и чаках само не говото мнение.

# 529
Тая тема наистина стана Др Вецев и Фетални морфологии . Момичета темата е за Тромбофилия.

# 530
Miss Яготка… да 100 лева  е всичко. Аз правих в 11 сед. 6 дни. Те дават едни листи който се попълват и там има сайт който може да си провериш резултатите от БХС. Но за да не се притесниш излишно както аз направих по добре чакай доктора.

# 531
Здравейте,
Имам въпрос.
Мутациите ми са:
Хетерозигот Factor V Laiden, PAI 4g/5g, MTFHR 677.
От деня на трансфер съм на фракси 0.4
В 12г.с. след феталната аг каза, че в едната артерия кръвотока е малко по-лош и иска да вкл аспирин 150мг.
В 16г.с. след цял ден болки влязох в болница, и ми вливаха магнезий и но-шпа венозно. 2ма лекари обаче в болницата казаха, че не трябва да приемам аспирин. И съвсем се обърках. Казаха, че фракси е достатъчен. Вие можете ли да ми обясните какво е действието на 2та препарата в комбинация? Следващата поне 1 седмица ще лежа, нямям възможност да направя консулт с хематолог.
А иначе бебчето върви с 4,5 дни напред. Не намират никакъв повод за притеснение.

# 532
Здравейте,
Имам въпрос.
Мутациите ми са:
Хетерозигот Factor V Laiden, PAI 4g/5g, MTFHR 677.
От деня на трансфер съм на фракси 0.4
В 12г.с. след феталната аг каза, че в едната артерия кръвотока е малко по-лош и иска да вкл аспирин 150мг.
В 16г.с. след цял ден болки влязох в болница, и ми вливаха магнезий и но-шпа венозно. 2ма лекари обаче в болницата казаха, че не трябва да приемам аспирин. И съвсем се обърках. Казаха, че фракси е достатъчен. Вие можете ли да ми обясните какво е действието на 2та препарата в комбинация? Следващата поне 1 седмица ще лежа, нямям възможност да направя консулт с хематолог.
А иначе бебчето върви с 4,5 дни напред. Не намират никакъв повод за притеснение.

Мисля, че трябва да си изберете лекар който разбшра от тромбофилии и да питате него толкова важни неща, както и да му имате доверие.

Ние тука едва ли бихме могли да ви обясним какво е действието и на двата препарата, знаем само че подобряват кръвоснабдяването.

Какво и как ще подейства при Вас, ние няма как да знаем.
Четете коментарите и назад, може да си набавите информация.

Успех и късмет

# 533
Съгласна съм с по-горния коментар. НМХ е антикоагулант, а аспирина - антиагрегант, имат различни механизми на действие, като лекарите са наясно кога какво е необходимо да се приема и по-важното - в какви дози. Слушала съм какво ли не по време на бременностите си. Изберете някой, на който имате пълно доверие и спокойно! Simple Smile

# 534
Съгласна съм с по-горния коментар. НМХ е антикоагулант, а аспирина - антиагрегант, имат различни механизми на действие, като лекарите са наясно кога какво е необходимо да се приема и по-важното - в какви дози. Слушала съм какво ли не по време на бременностите си. Изберете някой, на който имате пълно доверие и спокойно! Simple Smile

Ами в Добрич специалист, запознат специално с тромбофилия не знам да има. Те ако ги питам всички "знаят" как се действа. В момента търся инфо за Варна.

# 535
Момичета, включвам се само да ви кажа, че въобще не стигнах до терапията. Днес сутринта, преди да повторя кръвния, прокървих с доста болки. Явно е била биохимична. Още чакам HCG, но е ясна работата, защото прогестеронът ми е паднал на 1.52.

# 536
Много съжалявам pink dreams! Исках само да ти кажа, че не си сама. Аз също вчера разбрах, че съм загубила моето бебе.
Прегръщам те и знай, че не си сама в болката си, но нямаме друг избор освен да станем и продължим!

# 537
  • София
Никакво отчайване ,мили момичета,горе главата ,следващия път ще е успешен,съжалявам че трябва да минете през това.
И аз имах една биохимична бременност месец преди да забременея със сина ми.
Имах неблагоразумието да се тествам преди закъснението и имах ЧХГ 8 ... след два дни ми дойде.Не е приятно чувството и тази мъничка светлинка надежда,която се заражда при вида на положителен тест,но ... продължавате с нагласата за следващия месец и не се затормозявайте с ранни тестове,изчаквайте поне закъснение

# 538
Права си, bubble!
И аз имам една биохимична, която понесох по-леко. При мен обаче нещата се развиваха добре и изведнъж се случи. Пак е в ранна седмица, но сега тялото ми не го понася толкова лесно. Тази сутрин мислех, че умирам със събрано кръвно, ускорен пулс, треска с повишена температура и ужасен задух със стягане в гърдите. Стана ли от леглото и правя колапс, а постоянно ми се пишка. Два пъти звънях в КИРМ Плевен, където вчера за последно бях на преглед и обещаха, че при първа възможност лекарката ще ми се обади, обаче вече е почти 15 часа и обаждане няма. Много несериозно отношение! Особено при положение, че имам една извънматочна и на теория е възможно и това…
Вече съм отчаяна от всички лекари!

# 539
Знаете ли дали е проблем В6 над нормата? При референтни 5-30,миналия месец бях 11, сега - 66? Хомоцистеинът ми е ок, В12 спада...

И моят В6 е 69. Сигридов ми каза че е ок 40-80. И да не е над 100.

Момичета, pls кажете моля ви някой изследвал ли е йонизиран калций. Сигридов ми го пусна. Излезе на долна граница и ми предписа по мейла "органична добавка" - нито име на продукт, нито дневна доза, нито период на взимане. А при натрупване е токсичен.
Някой приема ли калций въобще като добавка?

Общи условия

Активация на акаунт