НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 140

• 55 422
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
И аз този дроб от треска не мога да го ям без подложка както и пушена сьомга, а това са ми единствените морски храни. За тлъст гъши/патешки дроб нямам проблем, но там мъжО надава вой ( не било изискано).
За гъшия/патешкия дроб е много подходяща подложка мъфините с фъстъчен тахан на Вили (при мен или без фурми или 1-2, няма проблем тъй като това е за празник само). Много силно оценено от франсетата.
За сьомгата се влюбих в солените  масленки на nosugar.
Та закусих една такава масленка с кафе-сметана.
За обяд: месо с гъби и много магданоз.

# 541
  • София
Помня, че имаше отделна тема с рецепти, а не я откривам. Тези солени масленки има ли ги там?

# 542
Пусках рецептата преди няколко страници. На Весела Савова е
https://nosugar.bg/maslenki/?fbclid=IwAR3rPYge8Ns4rVUuY6v8k66J_z … tzmQc_yW8NqvCrpm8
Нещо е замряла темата с рецептите. Аз търся с лупата и тук и във ФБ.

# 543
Здравейте, цопвам и тук от темата за ИР. 21 ден съм на режим, въглехидратите са ми само от зеленчуци, нищо сладко /нито подсладено с подсладител/, хляб, ориз, картофи, паста, бобови и подобните зърна (киноата също е спряна за момента), плодове. В началото няколко дни ядох тиква, после взех решения да я спра. Подслаждам се с кашу като ми се прииска. Още не смея черен шоколад, а и няма да посмея скоро, лесно се увличам. Свалени 3 кг. Стремя се да сменя тотално начина на хранене, за да стане за постоянно. Ограничих храненето в 8-часов слот, а някои дни и в 4-часов, за да увелича периода на фастване. До 24 часа не съм успяла да стигна за момента, но съм си го поставила за цел.

Вчера - зелена салата с маслини и гъби
и вечерта - свинско месо с чушки и патладжани и салата Снежанка.

Днес до тук: зелена салата микс /маруля, спанак в случая/ + печена чушка, маслини, гъби, авокадо, 1 суп. лъжица ленено семе, 1/2 чаена лъжичка сусам и 5 гр. зехтин и оцет - общо 300 грама - първо хранене - 200 калории

второ - супа карфиол /с малко сирене и масло/ 500 гр. - 300 калории - голяма купичка + 2 бъркани яйца с 2 ивички бекон /е на тези неща калоричната стойност не съм сметнала още, но по обща преценка 350 ккал, че и 400 може да стигнат/, поради вчерашния първи опит за фаст + лош сън тази нощ съм доста изгладняла.

Планът за вечеря е останалото от вчера месо с чушки и патладжан.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 15:36 от Минерва

# 544
Днес съм - 300гр. Успях да си направя тренировката. Храната ми е ОК.

# 545
Таня, на мен много ми върви този дроб от треска направо с лъжицата. Проблемът е в малката кутийка! Сьомгата обаче си иска подложка. Ще пробвам соленките на Веси някой път, може и да съм ги правила преди, не помня. Опитвала съм доста от рецептите и.

И на мен ми се яде пастет, но не намирам с читав състав и сега не ми се занимава да си правя.

# 546
То не е точно пастет, а цял дроб в буркан само със сол и черен пипер. Има го в различни форми, но някои са много големи. Има го и в Лидъл.
https://www.lidl.fr/p/deluxe/foie-gras-de-canard-entier/p70378
Има и в консерви, на които пише при нас "блок от дроб на патица". В тях е подобно на пастет, но по плътно/не става за намазване на филия. Това също е само дроб , сол и черен пипер т.е. добре е.
На тези, които пише пастет вече състава е много съмнителен и в повечето случаи патешкия дроб е някакъв процент, обикновено около 30%.
Цената на истинските неща не е "народна", но затова е "за празник". Във Франция се яде за Коледа и Великден.
Припомням, че гъши /патешки дроб е един от малкото естествени източници на витамин К2, необходим при големи дози на витамин Д. Други източници са сирене гуда и ферментирали (по азиатски) зеленчуци (май нещо като кимчи се наричаше,но не съм сигурна).
Дроб от треска не мога да го ям "без нищо". Много ми е мазен, а нямам проблем със сланина ,сурова и осолена като едно време, "от бъчва".
Ако искате да си направите домашен гъши/патешки дроб и ако имате КУХНЕНСКИ термометър, защото се вари на 83-84°
https://www.lidl.fr/p/deluxe/foie-gras-de-canard-entier/p70378

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 12:44 от tania6

# 547
Днес - 600гр. Тренировка и храна ОК.
Много се притеснявам от софрите по празниците. Мен това ме вади много от релси. Като заседнем към 20.00 та до 23.00 поне сме на маса. Храна в изобилие, пийване /в момента съм спряла изцяло алкохола/ та дори само режимни неща да реша да хапвам пак ще се отпусна и ще преям.
Как се справяте в подобни ситуации?

# 548
  • на острова на мечтите
Освен свински ребърца на обяд( останали от вечеря), направих фаст 24часа. Не съм свалила кой знае колко, около 300 гр.надолу.Продължавсм упорито.
Тази вечер супа от карфиол и наденичка с прегрешение (половин чаша вино 🍷. )

# 549
Днес - 600гр. Тренировка и храна ОК.
Много се притеснявам от софрите по празниците. Мен това ме вади много от релси. Като заседнем към 20.00 та до 23.00 поне сме на маса. Храна в изобилие, пийване /в момента съм спряла изцяло алкохола/ та дори само режимни неща да реша да хапвам пак ще се отпусна и ще преям.
Как се справяте в подобни ситуации?
Не знам колко алкохол си консумирала преди това, но имай предвид че хем отвикването, хем НВ храненето се отразяват и очаквай при пийване по повод да те хваща доста по-лесно питието.
Иначе аз на празници зависи къде съм. Ако аз домакинствам ми е лесно, ям само подходяща за мен храна. Вече ако съм на гости е по-деликатно че някои домакини не са щастливи ако откажеш едно или друго дето са приготвили. Или пък са сервирали нещо дето прекалено много го обичам и нямам и никакво желание да откажа... Разнообразие си е, ако не друго, в ежедневието си се храня сравнително еднообразно че все гледам каквото режимно ми е по-бързо/лесно.
Но и при положение че е много рядко по поводи, се случва и да се "направя че не зная" че съм на режим Joy Поне за мен не е краят на света, от следващото хранене си продължавам както си знам и не го мисля толкова. Храня се така с години, би било нереално да си мисля че никога няма да се отклоня от ВМ-НВ храненето. Жива и здрава съм все още, а не са един или два такива случая до сега.

# 550
малко в легендите е това с бързото хващане и ВМ- храненето
5ти ден от предизвикателството, умерено добре се справям, но имам видимо подобрение визуално
минах зеленчуковия, утре пилешки или риба от моното

# 551
Ох, не пиша тези дни, но имам толкова много работа, че не ми стига времето за нищо. От другата седмица няма да е така. Но пък покрай работата предизвикателството върви супер. Яйцата вече ми писнаха и мисля днес да съм без обяд. Дойде ми вчера и веднага 1,5 кг паднаха, та ми остават 200 гр. до целта тази седмица - 63.8. за следващата седмица мисля целта да е -500 гр. макар че пак ще ме стимулират и може да не се случат точно така нещата. Но ще направя каквото ми е по силите.

# 552
  • на острова на мечтите
Днес съм с половин кг надолу... Явно моето тяло има нужда от повече време, за да храносмеле и отреагира на гладуването. Ще е по-трудно този път. Няма да се отказвам, но пишейки в групата някак си ме мотивира.

# 553
Отчитам достигнати целеви килограми за тази седмица и най-ниски за 2021 г. засега. Ако смъкна още 300 гр. до неделя, ще е супер, но се съмнявам. Уикенда винаги е хлъзгаво, а и тогава не мога да правя OMAD. Днес по много естествен начин ми се получи. Другата седмица от понеделник до петък мисля да карам пак на едно хранене на ден. Най-вероятно обаче ще започна Летрозол отново, а не знам дали няма да задържа някакви води от него.

1,8 кг. до целта за 2021 г. Smiling Imp

# 554
-600 гр. Спорт и хапване ОК. Много приятно и мотивиращо е когато падат така грамчетата. Разбира се е така само в началото после очаквано се забавя процеса.

Общи условия

Активация на акаунт