Нужда от съвет след раздяла

• 6 845
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
Явно момичето не те е обичало колкото ти нея, но споко - това на много хора се случва, основно на хора извън форума, тук приоритетно са много обичани, никога зарязвани и без наранено его.

За другите не знам, мен са ме зарязвали няколко пъти и знам как боли. А особено боли егото когато този, заради който са те зарязали не струва хептен нищо. В този случай бях се амбицирал много да му сложа рога на новия, но като видях колко лесно ще ми се получи и че на бившата ми грам не и пука за него, директно се отказах да слизам до това ниво.
Така че случва се много често и почти на всеки, преживява се с времето колкото и да боли. Най-добре се лекува с нова тръпка тази болка, като му дойде времето, само си показва.

# 31
Всеки път като стане въпрос за даване и за ресурси казвам - ами не давайте, не влизайте във връзки, стискайте се и не давайте. Давал отношение, после много го боли, че дал. Ами такива хора не трябва да влизат в никакви връзки, да си стоят сами и да си кътат ресурсите.
Те не са такива тези хора по принцип и не биха били в една връзка,в която има партньорство.Чувстват се така понеже са използвани,излъгани раздавали са се,били са честни и искрени и накрая са зарязани.От там идва това чувство,а не,че са някакви сметкаджии,които претеглят кой колко давал... Аз не знам някой да е бил използван, да се чувства използван и да му се каже,че това е ок и е в него проблема.

# 32
  • Далечният изток
А този отсрещния, който го е зарязал, нищо ли не е дал в тази връзка? Още не съм срещала хора, които да са само консуматори във връзката. Всеки дава, въпросът е дали това се явява проблем в един момент. Ако ти е проблем, не даваш. Просто изобщо не я започваш връзката.

# 33
В какви единици се мери отношението?
Когато някой каже дал съм, а не получих, обикновено не визира отношение, а нещо в бройки, килограми, кубици, метри, квадрати.

# 34
Когато някой каже дал съм, а не получих, обикновено не визира отношение, а нещо в бройки, килограми, кубици, метри, квадрати.
Ами явно,че не се чувства удовлетворен,а пренебрегнат,използван и захвърлен.Ако беше от жена темата щяхте да кажете,че са я използвали само за секс и му е писнало на мъжа.Тука има една тема за променен бивш мъж,който показва отношение към децата и всички го изкарахте крив,а ако не го беше показвал щеше пак да е крив,че се не интересува,не му пука и т.н. Монетата има   две страни.Случая момичето може да се  е раздавала,но просто да не им съвпадат характерите.   Затова трябва по-спокойно и лежерно,а не да се хвърля,вманиачава и раздава изцяло човек в началото на връзката,да си пренебрегне личният живот  и накрая да се чувства,че се е минал.Малко така ми изглежда тук в темата. В крайна сметка каквото било,било продължаваш напред и така.

# 35
  • София
Да, гадно е да даваш и накрая да разбереш, че за отсрещния нищо не си струвал. Но ако даваш и очакваш, че това ти гарантира взимането, минаваме не на връзка, а на покупко-продажба. Точно защото почти всеки е бил в позицията на автора, му се казват тези неща. Смятам, че трябва да си преосмисли вижданията за връзките, и другия път ще му е по-лесно. Ако продължава да влиза в отношения с такива нагласи, не само няма да продължи да страда, а вероятно тотално ще си изкриви разбиранията за да си успокоява егото. Егото страда, защото има неадекватни очаквания. Като разбере, че случилото му се е нещо нормално, вместо да влиза в ролята на използван, захвърлен, неоправдан и т.н. драматизми, на егото му ще му е през задния вход. Довиждане на човека, с когото липсва взаимност, и толкова. А не страдане по дадените вересии.

# 36
Ами явно,че не се чувства удовлетворен,а пренебрегнат,използван и захвърлен.Ако беше от жена темата щяхте да кажете,че са я използвали само за секс и му е писнало на мъжа.Тука има една тема за променен бивш мъж,който показва отношение към децата и всички го изкарахте крив,а ако не го беше показвал щеше пак да е крив,че се не интересува,не му пука и т.н. Монетата има   две страни.Случая момичето може да се  е раздавала,но просто да не им съвпадат характерите.   Затова трябва по-спокойно и лежерно,а не да се хвърля,вманиачава и раздава изцяло човек в началото на връзката,да си пренебрегне личният живот  и накрая да се чувства,че се е минал.Малко така ми изглежда тук в темата. В крайна сметка каквото било,било продължаваш напред и така.
Въпросният променен бивш въобще не беше променен, както се разбра в хода на темата, даже се оказа в по-силна степен кофти човек.
По другото - хората често имат нереалистични представи за себе си, ценността, представянето, връзките си. Въпросът е за егото тук, не за сърцето. Явно сърцето не е разбито

# 37
и лека полека ставаш циничен и не ти пука от нищо.

# 38
Те връзките са за това, да се дава на любим човек. Но, когато в един момент се усетиш неудовлетворен в тая връзка, нормално е да я прекратиш, вместо да я превръщаш в мъчение за двама. И пак зависи, де, каква е причината. Наше близко семейство, приятели, се разделиха. Ами не мога да кажа тя или той е виновен. И двамата приятни хора, образовани, с добра работа. Дойде ми като гръм от небето това - разделяме се. Усетили, че нещо не е наред във връзката им, някаква скука настанала. Опитали нещо да променят, не се получило. И взели решението. И с двамата се виждаме досега, никога нито единият не каза нещо лошо за другия. Просто не се споменава другия човек или понякога само, във връзка с минали събития, на които сме присъствали и ние. Тя първа си намери приятел, отскоро и той има приятелка. Какво ще стане по-нататък.......един господ знае. Simple Smile
Та, всичко се случва, просто не бива от тези неща, разделите,  да се правят трагедии, защото не са. Едва ли има хора, да не им се е случвало. Тежко е, да, човек се измъчва от мисли, но жив е, дано и здрав, ще подреди нещата по нататък. Трагичните загуби са други.

# 39
Намери си нова жена.
Тази не е била готова да се обвърже, когато нещата са станали по-сериозни си е тръгнала . Сега някъде го раздава волна птица. Не я мисли.
Ще ти мине, радвай се, че сте се изяснили сега, а не след години.
И престани да правиш сметка колко си получил и дал, баланс в тези неща трудно се намира.

# 40
Лъвица точно от това боли егото, а не от самото даване. За теб този човек е значил много, имал си големи очаквания и т.н,а накрая разбираш, че ти за него/нея не си значил почти нищо. Никой, който обича не зарязва ей така та в този ред на мисли даже услуга му е направила...

# 41
А можеш ли да изброиш какво точно си дал? Друг път, с други жени, случвало ли се е да изпитваш чувството, че даваш прекалено много? Защо си мислиш, че щеше да е по-добре да те зареже на по-късен етап? Ти би трябвало в такъв случай да си дал още повече, и още по-зле да се чувстваш, или пък да спреш да се раздаваш, дори и само така да ти се струва, и да започнеш да вземаш, че в един момент да излезеш на нула?

# 42
  • Далечният изток
Скрит текст:
Ами явно,че не се чувства удовлетворен,а пренебрегнат,използван и захвърлен.Ако беше от жена темата щяхте да кажете,че са я използвали само за секс и му е писнало на мъжа.Тука има една тема за променен бивш мъж,който показва отношение към децата и всички го изкарахте крив,а ако не го беше показвал щеше пак да е крив,че се не интересува,не му пука и т.н. Монетата има   две страни.Случая момичето може да се  е раздавала,но просто да не им съвпадат характерите.   Затова трябва по-спокойно и лежерно,а не да се хвърля,вманиачава и раздава изцяло човек в началото на връзката,да си пренебрегне личният живот  и накрая да се чувства,че се е минал.Малко така ми изглежда тук в темата. В крайна сметка каквото било,било продължаваш напред и така.
Момче, с тези разсъждения е по-добре да си сам... И ти, и авторът на темата. Не се мъчете, не се обвързвайте.

# 43
Според мен, когато пренебрегваш себе си, загърбваш своите планове, приятели и близки, за да си в услуга на партньора си, за да бъде той щастлив и доволен, в този случай се казва, че си дал много. Много е, защото си поставил друг човек пред себе си. След такава връзка си научаваш урока.

# 44
  • София
Лъвица точно от това боли егото, а не от самото даване. За теб този човек е значил много, имал си големи очаквания и т.н,а накрая разбираш, че ти за него/нея не си значил почти нищо. Никой, който обича не зарязва ей така та в този ред на мисли даже услуга му е направила...

Тц, сърцето ме е боляло в такива случаи, не егото. Защото аз съм обичала, защото този човек е значел много за мен, а аз за него - нищо. Защото ми е липсвал сутрин като се събудя нез него. Егото ме е боляло, когато не е ставало моето или някой не ми е валидирал стойността. Когато съм мислела, че някой ми е длъжен. Ама вече много рядко ми се случва, защото не приемам всяко разминаване лично и защото не очаквам, че като дам нещо, отсреща онзи ми става длъжник. Като не съм доволна, продължавам, не чукам със сметката на вратата. Това, което искам, си го казвам и търся, а не се опитвам да придобия вкарвайки другия в дълг. Това трябва да научи автора, иначе тепърва егото ще пищи.

Общи условия

Активация на акаунт