Сливен 3

• 24 093
  • 299
  •   1
Отговори
# 195
Да, работя и пушек се вдига...

...може ли догодина да ме вземеш за колежка  Wink

# 196
Обещавам да те препоръчам, като духна от тука. Mr. Green
Аз отдавна си търся нещо ново, ама няяяяма.

# 197
За протокола:Родена съм на 17.01 1975 Embarassedв Сливен. През 1992г. завърших ПМГ. Еми е родена на 14.05.1999г., а Рали - на 17.11.2006г. Живеем в "Ст.Заимов".

# 198
За протокола:Родена съм на 17.01 1975 Embarassedв Сливен. През 1992г. завърших ПМГ. Еми е родена на 14.05.1999г., а Рали - на 17.11.2006г. Живеем в "Ст.Заимов".
Добре дошла, Жужа! Hug
Да са ти живи и здрави сладураните!  bouquet

# 199
Обещавам да те препоръчам, като духна от тука. Mr. Green
Аз отдавна си търся нещо ново, ама няяяяма.

Оки...съгласна Wink
А ти какво търсиш?

Жужа, моята сестра също е 75 и е завършила ПМГ, но 1993г Wink Даже ти е съименичка - Живка се казва Peace

Дивачето се събуди и ще излизаме за подаръци..лек ден и до после  Wink

# 200
[
[
Оки...съгласна Wink
А ти какво търсиш?...Дивачето се събуди и ще излизаме за подаръци..лек ден и до после  Wink[/tt][/size]
Основно: По-голяма заплата и по-малко глупости. Mr. Green То затуй и няяяма, де.

# 201
  • София/Сливен
Дидка, за кухнята, купоните май се купуват за седмица. За цени не знам, много дълго ме няма вече - май зависи за каква възраст вземаш и какво. Последно беше ако не се лъжа 3,70 преходната храна. Но непрекъснато променят.
Купони се купуват срещу Частната болница, една павилионче. Не казвайте само че не е така.  Grinning
Купувала съм за сестра ми оттам (нейната е родена 1998 г), после и за моите и двамата, и все там си беше. Сега ме няма 1 година, остава и това да са променили.

# 202
Дидка, купоните за седмица за млечната кухня са 3.00 лв. за възраст 4.5 - 6.00 месеца. Включват пюре и кисел. Ние, въпреки, че сме на 7 и отгоре още ползваме от тях. Много е удобно и готвят сравнително добре, а за хигиената нямам съмнения. Имам позната, която работеше там и ми разказваше, че спазват много стриктно хигиенните изисквания. По принцип купони се купуват: всяка сряда от центъра - бараката с/у Първа частна болница и всеки четвъртък - от кухнята майка - до "Еко асорти" в "Даме Груев". Всеки петък, в кухнята, от където ще си вземаш храната се заверяват купоните за следващата седмица. По принцип може да купиш купони за повече от една седмица.

А иначе тортата е "Гараш".

# 203
Лони, Меги - мерси Hug

Лони, искам да те попитам какви пюренца дават  Wink
Аз понеже сега започнах да захранвам с пюре, мислиш, че ще е добре за дребния newsm78

....аз да се похваля, че днес се запознах с Луничката - страшно лъчезарен човек  bouquet
Утре пак съм по центРУм, ако някой ме види - да свирка  Party Hug

# 204
Е, ако си по центрото около обедната ми почивка, ще излезна малко да ме види слънцето. tooth
Лек ден ви желая, дами!  bouquet

# 205
Като става въпрос за купоните-май дидка пита-можеш да си вземеш колкото ти душа иска. Може би по това време дават само до края на годината, че трябва да я приключат, но съм виждала хора, които вземат храната по кварталите и за да им е по-удобно купуват направо за 4 седмици.

# 206
Дидка, пюренцата са зеленчукови, но щом сега захранваш, бих те посъветвала да даваш купени, защото тези от кухнята или домашно приготвените имат и малко по-едри частици. Така пише и в моята книга за храненето и наистина от домашно приготвените Гоги повръщаше в началото и не можеше да поглътне по-едрите частици. Като захраниш, постепенно може да почнеш да приготвяш и да предлагаш по-едри частици, за да свиква. Пък и кисела какво ще го правиш като още не си захранила с каши и тем подобни? Аз записах Гоги на кухня, след като захраних и с двете. Но ти ще си прецениш най-добре.

При нас в "Дружба" мъглата е доста гъста, така че ще изчакаме да се вдигне и тогава ще излизаме на разходка.

На всички ви желая весел и не толкова мъглив ден!

# 207
  • София/Сливен
Да така е - можеш да си купиш за 1 седмица, за 2 седмици, за 5 седмици, но това е сравнително отскоро, мисля от 2005 г. - когато вземах за Велина храна. Преди се купуваха всяка седмица и имаха различна цена - според менюто за седмицата. Наистина ни беше трудно всяка седмица да ходим до центъра, особено през зимата.
И още - сега искат копие от акта за раждане, че някои вземали за големи деца и за пенсионери. И това е от 2005 г. - Велина беше на 1 год. Преди само купуваш купони и вземаш храна без проблем.

Дидка, пюренцата са зеленчукови, но щом сега захранваш, бих те посъветвала да даваш купени, защото тези от кухнята или домашно приготвените имат и малко по-едри частици. Така пише и в моята книга за храненето и наистина от домашно приготвените Гоги повръщаше в началото и не можеше да поглътне по-едрите частици. Като захраниш, постепенно може да почнеш да приготвяш и да предлагаш по-едри частици, за да свиква. Пък и кисела какво ще го правиш като още не си захранила с каши и тем подобни? Аз записах Гоги на кухня, след като захраних и с двете. Но ти ще си прецениш най-добре.

Пасатора за какво е? Grinning

Кисела може и Вики да го яде в началото. Велина не искаше мляко с ориз и Тошко го изяждаше.
А мисля, че имаше и опция 4-4,5 месеца - мисля само едно бурканче носеха някои майки. Ама тъкмо направиха промените и ние се преместихме и не можах много добре да схвана - пък и Велина беше на преходна храна и не се интересувах много от бебешките манджи.
Аз пак за преди.... та преди се купуваха отделно купони за пюре, за кисел, за бульон (то си е супа), и чак за преходната ставаше 1 купон. И ако искаш си купуваш само за пюре и т.н.

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 10:14 от М_е_г_и

# 208
  • Сливен
Дидка, моето мнение е, че още ви е твърде рано за кухнята. Щом сега захранваш по-добре си захранвай по схема. В кухнята никой не се съобразява какво си въвела и какво не си. Особено в началото, когато трябва да даваш по един плод или зеленчук. За мен най-добрият вариант са готовите пюрета или микровълновата фурна. В микровелето можеш да си сложиш съвсем малко количество и после само него да пюрираш. Другият вариант е да свариш по-голямо количество и да си направиш кубчета във формички за лед във фризера. Така и по-фино можеш да го пюрираш. (нали знаеш, че най-добре се пюрира, когато е вряло и с малко от течността от варенето) После само вадиш 1 кубче тиква, 2 грах и 3 чушки (примерно), размразяваш и ей ти го пюрето.

За кухнята... Не ми хареса особено.
Завързват се социални контакти наистина. Храната е разнообразна, наистина... НО!
Няколко пъти в кремчетата намирах едни черни неща. Нали знаеш как мноооооого дълго недоизмиван съд гъбясва. Ей такива едни гнусотийки намирах. Точно преди да се откажа попаднах и на една 2-3 сантиметрова клечка, като от метла (може и от подправка някаква да е била де) в супата.
Освен това кремчетата се правят с обикновено прясно мляко и никой не се интересува, че до годинката не трябвало да се дава и т.н.
За капак Деничка се сдоби с Ешерихия коли (температура, повръщане и едноседмично разстройство), което не знам дали беше от кухнята, но на следващата седмица, ни в клин, ни в ръкав, по сред зима, правиха едноседмичен ремонт на кухнята. Което ме наведе на мисълта, че може и да не сме били само ние и да са ги сгащили от ХЕИ.  Sad

Та така - ние бяхме на кухня от година, до година и половина и... мисля, че можехме и без нея. От друга страна не е толкова скъпо спокойно можеш да си я взимаш за всеки случай и да прецениш дали ти харесва или не. Абе поне за баткото може, ама той сигурно от вашата храна яде вече.
Иначе това за акта за раждане е вярно наистина, но аз минах и без него. Просто отидох, когато нямаше подобна офанзива за документи и си купих купони.
Купоните по последни мои данни се купуваха в сряда от въпросната барачка. После в четвъртък (май) се заверяват в кухнята, която ще те обслужва и важат за следващата седмица.

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 11:41 от Кенга

# 209
За срещата на мен ми удобно по всяко време - нямам претенции и за мястото - само да успеем да се организираме Laughing

За кухнята - ние от другата седмица минаваме на преходна, та ще видим дали на Митето ще му хареса. Иначе на кухня го записах след като беше навършил 6 месеца (захраних на 5) и досега не съм имала оплаквания - според мен готвят много вкусно - дори аз си хапвам с удоволствие това, което остане Wink Цените на купоните са: от4.5 до 6 месеца - 0.60 лв, от 6 до 10 месеца - 0.65 лв и от 10 месеца до 3 години - 0.70 лв. При първия период са 2 бурканчера - зеленчуково пюре и кисел, втори етап - зеленчуково пюре, кисел и бульон. Основните пюрета са - картофено, грах, чушки, зелен боб, домати, ориз, моркови, зеле, а киселите са - с ябълка, с банан, с круша(лятото), с плодово пюре, с компот, с натурален сок.
Кенга, ти сигурна ли си, че ги правят с прясно мляко, а не с вода например newsm78

Общи условия

Активация на акаунт