Сливен 3

• 24 110
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
Дидка, в БГ противоменингитната ваксина не е задължителна. Ние също сложихме по желание АктХиб. Даже ни предстои още един прием.

Имам книжка, където има вписани всички задължителни имунизации, които са:

1. До 24 ч. след раждането
                  ХЕПАТИТ В - І прием;
                  ТУБЕРКУЛОЗА;
2. Първи месец
                  ХЕПАТИТ В - ІІ прием;
3. Втори месец
                  Полиомиелит - І прием;
                  ДТК - І прием;
4. Трети месец
                 Полиомиелит - ІІ прием;
                 ДТК - ІІ прием;
5. Четвърти месец
                 Полиомиелит - ІІІ прием;
                 ДТК - ІІІ прием;
6. Шести месец
                ХЕПАТИТ В - ІІ прием;
7. Седми - десети месец
                Проверка за белег след БЦЖ. На децата без белег се прави Манту и отрицателните се имунизират.

Това, което ти записах може да свериш с имунизационния паспорт на малкия и да разбереш коя ваксина ви липсва.

Дано да съм ти била полезна.

Хей, какво стана със срещата за Коледа?

П.С. Ще пусна отново снимка на тортата, както и рецептата, но не днес, защото няколко дни имах авария по компа и още не мога да си оправя папките. Но няма да забравя.

Последна редакция: пн, 11 дек 2006, 22:37 от lony_13

# 181
  • София/Сливен
Да допълня и аз за ваксините, оттам нататък:
на 1 година (или на 1г1м) - морбили, паротит, рубеола
на 1г 2м (или на 1г3м) - полиомиелит (мисля че се води реимунизация, не че знам какво точно означава)
около 2 години (2 години без 2 месеца) се правят последните 2: ДТК и полиомиелитната
като между две ваксини трябва да има най-малко пълни 30 дни

Оттам нататък свиркаш и чакаш детето да стане в първи клас - на 7 години са следващите.

vanyia, не мога да ти помогна, но аз познавам много малко хора. Дано има някой който се сети поне нещо мъъъничко - даже и във варианта Познатия на моя познат, че неговия познат ги познава.

Я, като никой нищо не казва за тази прословута среща, аз да започна. Нищо че не знам кога къде ще съм. Има 2 варианта - преди Коледа (около 22-23.12) или след Коледа (26.12 да речем, а и е почивен, но може и друг ден).
До петък очаквам да кажете кога предпочитате, а също и къде и по кое време на деня. В събота и неделя няма да влизам във форума, че майка ми и баща ми ще са ни на гости. В понеделник изчитам всичко което сте написали и обявявам ден, час и място, за да има време всеки да си подреди ангажиментите.

Съгласни ли сте? А то така всеки пита какво стана и то нищо не става.

п.п. Докато пишех това (за срещата), Интернета нещо отказа и се забавих доста; Дидка е написала следващото, без да знае за моето предложение.

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 13:09 от М_е_г_и

# 182
Лони, благодаря ти много за разяснението   bouquet вчера ходих при личния и той ми каза, че е попитал за ваксините в ХЕИ - понеже те приравняваха имунизациония паспорт на двамцата и са казали, че до 6м няма да им правят никакви ваксини - след това, ако останем в БГ - тогава.
За това сега се отлагат  Peace
Видях, че по принцип и тук и в Канада има почти еднакви ваксини, но тук приемите са повече ...

Меги, мерсаж и на теб  Wink

Ваня, за съжаление не познавам или поне не се сещам, но мога да попитам свако си - той бе военен и може и да знае - само да не забравя, че напоследък съм май за лудницата  Whistling Миши иска само на ръчички и гледам всеки ден да излизаме - макар и за малко (с колата де)...

НАти, ако АЛекс е родена на 21.09 защо лентичката показва днес - аз ли съм нещо в грешка newsm78 Wink

ТЕди, страхотна принцеска си имаш - ех, как ми стана мъчно за нашето моренце Cry

ЗА срещата - аз съм насреща - може да я направим между Коледа и Нова Година, има едно заведение в Младост на спирката - на Парцалка, където можем да отидем.Аз поне само това знам - ако искате, давайте предложения Peace

Лек ден и целувки от мама ЦоцИланка Mr. Green  bouquet

# 183
  • София/Сливен
Да ти отговоря аз вместо Нати. На Lilypie лентичките са така: когато дойде рождения ден се изписва Нappy Вirthday и така си остава. Трябва да влезеш в сайта и да си направиш нова лентичка за следващия рожден ден. Затова го смених този сайт. Сега моите лентички си стоят такива от доста време и автоматично се изписва следващия рожден ден. Нямаш грижа.
Дано ме разбра.

А като стана въпрос за ваксините, без време аз се сдобих с ваксина. Водих Тошко на лекар, че нещо му се беше надуло окото. Ако погледнете въпросния имунизационен календар в здравните си книжки - на 35 години има ДТ. И ме хванаха по бели гащи. И сега аз съм ваксинираната, от вчера.
А на Тошко му изписаха Tobrex за очите (това го казвам, тъй като Дидка преди питаше за капки за очи).

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 13:26 от М_е_г_и

# 184
За срещата нямам никакви претенции за място и дата. През цялото време съм тук - в Сливен и сме с кола, така че придвижването не ми е проблем.

За заведението в Младост - по принцип не се пуши, но ако влязат клиенти - пушачи познайте какво става. Веднъж отидох там с детето, спокойна, че не се пуши и бях крайно възмутена, като влязоха майки с дечица, колкото Гоги и като навириха тези ми ти цигари и одимиха заведението и ние се изнесохме набързо. Но ако сме повече може и да сме мнозинство и да не се пуши. Така, че нямам против и там да отидем.

А ето ви обещаната снимка на тортата:

А рецептата е:
Продукти за блата:
10 яйца
300 гр. пудра захар
200 гр. кристална захар
2 ч.ч. смлени орехи
2-3 с.л. какао
1 шоколад
Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват с миксер с кристалната захар, а белтъците с пудрата. Смесват се и към тях се прибавят орехите и какаото. Сместа се пече на 3 до 5 части. Добре е да подложиш хартия, намазана с олио.

Продукти за крема:
30 гр. масло
3 с.л. брашно
1 ч.ч. студено мляко
150 гр. масло
8 с.л. пудра захар

Маслото (30 гр.) се запържва с брашното. Залива се с млякото и се бърка на котлона до получаването на гъста каша. Сместа се оставя да изстине. Останалото масло (150 гр.) се разбива с пудрата захар и се добавя към добре изстиналата каша. Крема се маже между блатовете. А с шоколада, разтопен на водна баня с 1 с.л. олио, се залива отгоре тортата.

Желая ви добър апетит!

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 15:26 от lony_13

# 185
  • София/Сливен
Благодаря много за тортата!!! Луда съм по тортите. Моя мъж само ми се подиграва и ме потупва по дебелото коремче.
Да ви разказвам, оня ден - 8 декември бяхме с колеги на мъжа ми на пицария. Да отбележим и ние празника. И моите двамата като застанали от двете ми страни (беше с пейки масата) - Тошко на колене, а Велина права на пейката и като ме запрегръщали - от рамото докъдето им стигнат ръцете, че аз съм голяма, и ме потупват и се радват, т.е. викат. И по едно време Тошко изтърси: Тупам те по големите цици. Че и го повтаря като песен и се подхилква - ужас. Добре че другите бяха вдълбочени в менюто и не чуха. Да живеят детските градини.

А има ли някакво име тортата, че я записах Торта Лони?

# 186
   Здравейте, момичета!
  Набързичко и аз да се разпиша, защото не се знае бебка кога ще се събуди!
  Виждам, че се подготвяте за среща и благородно ви завиждам. На мен не зная кога ще ми се отдаде възмоност да пия едно кафе навън като нормален човек. За това като се видите пйнете едно кафенце и за мое здраве.
 А що се отнася за заведения, в които не се пуши, аз се сещам само за сладкарницата на Мустан.
Меги, много е оригинално името на тортата, как не сме се сетили досега! dohМисля,че Лони трябва да почерпи!
Днес в Сливен денят е слънчев! Пожелавам слънчево настроение на всички!  Hug

# 187
  • София/Сливен
Жужа, май не те виждам в списъка на 1 страница. Явно съм те добавила между 4 и 8.12, откогато са затритите теми. Моля, напиши пак за себе си - кога си родена, какво си завършила, къде живееш. Децата бяха Емилия и Ралица, нали? И техните рождени дни ги няма.

# 188
Хайде, едно побут от мен. Mr. Green

# 189
Добро утро и лек и слънчев, красив ден момичета  bouquet

Искам да попитам - някой знае ли къде в Сини Камъни има млечна кухня и колко се плаща на месец
Мерси Hug

# 190
Дидка, детската кухня /носят бурканчетата към 12 часа по обяд/ в Сини камъни е в детската градина - отзад, обаче колко се плаща сега, не знам.
Дано да ми е актуално инфото.  Mr. Green

# 191
Дидка, детската кухня /носят бурканчетата към 12 часа по обяд/ в Сини камъни е в детската градина - отзад, обаче колко се плаща сега, не знам.
Дано да ми е актуално инфото.  Mr. Green

Мерси  Hug може би за детската градина на Вики говориш - Елица.
Днес ще накарам наште да питат Peace

# 192
 newsm78 Хич не помня името, ама тя/детската градина/ нали е една в Сини камъни.
Едно време от там вземах хапване за Димитър.

# 193
newsm78 Хич не помня името, ама тя/детската градина/ нали е една в Сини камъни.
Едно време от там вземах хапване за Димитър.

Да, значи е същата Peace
А ти на работа ли си сега Wink

# 194
Да, работя и пушек се вдига...

Общи условия

Активация на акаунт