Нашите цветя - обща тема 10

• 33 797
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Еуфорбия. В България се нарича и Исусов венец.
Щом цъфти, значи му е добре.

Пресажда се много лесно - аз отчеквах някое клонче и го оставях във вода, докато пусне корени.
Тук пише, че може да се сложи и в пясък, вероятно мокър - https://domigradina.com/gradina/kaktusi-sukuletni/euforbiia-isus … -milii-splendens/

# 556

Здравейте,отглеждам го от 10месеца,но вече за втори тъп когато е цялото раззеленено,изведнъж листа изсъхват падат и след това започва на ново да се разлиства,мисля че бъркам при отглеждането,а спазвам всичко което ми е казано в магазина.Ще съм благодарна,ако споделите как се грижите за него?

# 557
Не знам как да се грижиш за него, но много ми хареса. Какво е?

# 558
Забравих му името,но и аз като го видях в магазина се влюбих в него. Там ми казаха,че е за коридор и се полива на две седмици веднъж,че не обича светлина,но това постоянно окапване и после пак се разлиства ме води на мисълта,че нещо не е както трябва.Понеже не помня името и в интернет не мога да намеря информация и за това реших да попитам тук,някой може да го познае.

# 559
Няма растение, което да не обича светлина. Не знам какво е, но е възможно да му е тъмно. Сложи го на светло, но да не го пече директно слънцето и потърси какво е и как се гледа. В коридор определено надали, освен ако нямаш прозорец наблизо.

# 560
Ето какво казва приложението

Намерих го и на снимка, на която е навън.
Потърси по името

# 561
Пише, че трябва да е на светло или частично слънчево и че зеленолистния вариант на растението (има и вариегатен вариант - с бели участъци по листата) толерира светло и сенчесто. Тоест, не е за коридор определено.
За поливането, да засъхва леко, но не напълно между поливките.

# 562
Много Ви Благодаря,за отговорите и най-вече,че го намерихте по име,ще се погрижа да му намеря подходящо място,защото наистина е много красиво.Още веднъж Благодаря Ви Миоки и MarietaYo!

# 563
  • забравих си мисълта...
Моята кана ме изненада и с жълт цвят.

И един гладиол цъфна и той.

Петунията и тя се чувства добре.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 03:05 от Venetta

# 564
Многп красиви!!!

# 565
Този гладиол е страхотен👋

# 566
  • забравих си мисълта...
Благодаря Ви Дами. Hug Да много е красив гладиолът, като копринен е. В действителност е още по-красив. Беше ми мъчно, че не ги видях като цъфтяха, но този явно реши да цъфне по-късно, за да ме зарадва. Heart Eyes Понякога си мисля, че и цветята се чувстват добре с някого. Blush

Имам една фуксия, която половината беше изсъхнала и даже мъжът ми искаше да я изхвърля, но аз му казах, че докато не изсъхне нацяло да не е посмял, да я изхвърля. Като се прибрах, отрязах изсъхнала част и си я оставих. Сега даже цъфти. Да се надяваме, че ще порасне още.

Това цвете порасна още много след като си дойдох, някак изведнъж. Не знам дали да не м откъсна върховете, за да се разклонява повече, а не да се издължава. Какво ще кажете вие?
Гледам, че поставката на която е, е започнала да ръждясва. Купих две такива поставки/столчета тази година. Много вали при нас и е много влажно. Но аз си купих ръждопреобразовател и преди да ги прибера, ще ги изчистя от ръждата и ще ги намажа с него, и после ще ги боядисам с боя. Blush

А червеното мушкато и то изведнъж е с много пъпки. С нетърпение го чакам да отвори цветовете си.

# 567
  • Стара Загора
Момичета, моето Глокси цъфна Grinning

# 568
Ето каква красавица Има сестра ми.
Първо по измих дори, че е изкуствено цвете

# 569
  • София
Здравейте! Имам два въпроса: някой отглеждал ли е джинджифил вкъщи? Единият корен има доста дълго стебло, а другият е започнал да пуска.
Скрит текст:

Не разбирам защо снимките се появяват през форума накриво Rolling Eyes
Да опитам ли да ги засадя? Има ли смисъл?
А другият ми въпрос е свързан с нещо, от което страдат част от цветята ми. Не мога да разбера какво е, моля за помощ. Как да ги спася? Нищо не е променяно в отглеждането им.
Скрит текст:

Трудно е прикачването в последно време - все услугата е недостъпна.

Общи условия

Активация на акаунт