Нашите цветя - обща тема 10

• 33 777
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
засаждала съм джинджифил от магазина. Simple Smile не целия клубен, за само израстъка с малък отрязък от "майката". порасна, но не го докарах до цъфтеж. в цветарските магазини понякога има готови цъфнали. красиви са.
шефлерата има някакви буби. инсектицид би трябвало да помогне, но е най-добре да се консултираш в агроаптека, не от цветарски магазин.в цветарските продават готови разредени и на мен не са ми помагали. Sad
бегонията... може ли да е преполята и да гният корените?

# 571
Аз отчеснах тези младичките от джинджифила и ги сложих в саксия. Засега се развиват добре, растат, избиха и още стръкове. Сложих ги късно и се съмнявам да стигнат до цъфтеж, но ще видим. Поне ми е интересно. Май им  харесва влага. Държа ги в вътре до прозореца, че да останат и зимата там.

# 572
и въздушна влажност искат, а аз не можах да я осигуря и си заминаха зимата.

# 573
Аз ги бутнах в саксията със семена от китайски чесън шивес, и сега е един дизайн - чесън с джинджифил... Joy

# 574
Влизам да се оплача. В началото на лятото купих два корена салвия, били са заразени с памуклийки. Та те бързо си заминаха, но едно по едно измряха и другите ми цветя. А толкова хубави бяха. Останаха мушкато и сакъзче и една калуна пу-пу. А и една циния е поникнала, единствена от всички семена, които посях. Чакам да цъфне.

Показаният гладиол, ах показаният гладиол! Голяма красота!

# 575
  • Мадрид / София
Mari_qana,Според мен заболяването всъщност са две може би - мана за първото и бутритис за другите или и за трите. Ако е бутритис (гъбично) почти не се влияе от никакви препарати, но може да се избегне ако се избегне съчетанието влага + топлина заедно. Силно заразно е и се пренася лесно от растение на растение, затова трябва веднага да се отстранят от другите растения. При различните видове се проявява малко различно. Характерни са жълти или кафяви петна, листата са като без сила и постепенно изсъхват.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 11:06 от Angela61

# 576
Много често се случва да продават заразени цветя. Затова, като купувате нови цветя, не бързайте да ги слагате до другите, а ги карантинирайте за известно време настрана, че ако имат зараза, да не отидат и останалите цветя.

# 577
Отдавна не съм се разписвала тук, но ви чета. Нямам нищо за показване, месец и повече са убийствени жеги при мен и от цъфтящите останаха само винките, които зреят и правят семена, затова ги държа. Но и те не са в най-добрия си вид. Оцеляха само местните - бугенвилии, юки, аптении, агавета и жасмините. Плумерията се държи, последен цвят отвори, едва ли ще направи нов цветонос. Дано успея да я съхраня зимата. Палмичките от семена от 10, само 5 понесоха преместването в бутилки, едната пуска четвърто листо, другите са замръзнали на второто. Бегонията от Лидл си замина като предните, няма да опитвам повече. Не е много цветна терасата ми, да не кажа хич, но поне е зелена. Общо взето това лято не беше от добрите за цветята, наблюденията ми от съседските балкони и градини са същите.

Скрит текст:

# 578
магни, цял ден си мисля за теб. Simple Smile познай защо?

вече сме в Египет. ще гледам от теб и ще оеленявам балкончето. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
засега съм предвидила винки и ипомеи за засенчване.
любимият пък си е купил семена за джоджен, тукашният не бил същия. Simple Smile
ще опитваме. Simple Smile
и едно въпросче.

Скрит текст:
как е ситуацията при вас?
Скрит текст:
намислила съм да долетим нататък, но много зависи от това дали ще ни пуснат и какви ще са изискванията за туристи от Египет. ковидските, други мисля, че няма.
и като дойдем за до седмица какво ще може да видим?
Simple Smile

# 579
Добри, това се казва изненада! Ехаа, Египет! Късмет и успех Heart Ще обменяме опит, по-скоро аз пак ще черпя от твоите познания. 
Скрит текст:
Точно от Египет ще трябва да проверя. От червена зона ваксинираните влизат с тест, без ваксина е задължителна карантина от 14 дни, за нерезиденти в хотел като се плаща 100 евро на ден. Но аз ще проверя и ще ти пиша на лични. Пък като дойдете ще ти кажа какво и къде има за зяпане Heart

# 580
магни, първата ваканция на Горинич е средата на октомври. има време значи. Simple Smile
дотогава трябва да са покълнали и винки и ипомеи и джоджена на любимия даже. Simple Smile

# 581
Добри, емигрирахте ли? Хората идват от Африка към Европа, а вие обратно. Joy

# 582
кой накъдето го духне вятъра, ди! Simple Smile

# 583
Ох видях! И ми паднаха очите - плумериите са невероятни. Много успехи пожелавам отново от сърце. И ще се видим в Малта надявам се! Heart

# 584
Ходих в един Лидл днес. Заглеждах ги китките,заглеждах,пък си тръгнах без китка. 😆 Силна съм!
От вчера:
Скрит текст:

Реколтата: 😆

И малко бодливковци! 😍🥰 Май и на тях им дойде в повече слънцето,че такива странни цветове станаха. Обаче ми се струва,че пак ще имам цвят! ❤
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт