Нашите цветя - обща тема 10

• 33 767
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • Мадрид / София
И мойте растения пооредяха, че жега и влага не е добро съчетание и се поразболяха. Ма или не трябва да се къпеш, че прозореца на банята гледа към балкончето с цветята или да няма цветя/растения. Африканските теменужки най-им се отразява зле и си заминаха. После  плАтаните, ама техните листа така или иначе ще паднат есента, та те имат шанс да се оправят. Иначе цвят няма, само зелено.

# 586
  • Пловдив
Момичета, какви цветя са подходящи сега за терасата? В сандъците на мушкатата искам да бодна нещо цъфтящо и незнам какво...

# 587
Започва сезонът на хризантемите.

# 588
Anyyyone красиви бодливковци, виждам че единия скоро ще покажеш цъфнал Simple Smile
Ето и освежените след сутрешния дъжд цветчета.

# 589
  • In transit
Влизам да се оплача. В началото на лятото купих два корена салвия, били са заразени с памуклийки. Та те бързо си заминаха, но едно по едно измряха и другите ми цветя. А толкова хубави бяха. Останаха мушкато и сакъзче и една калуна пу-пу. А и една циния е поникнала, единствена от всички семена, които посях. Чакам да цъфне.

Показаният гладиол, ах показаният гладиол! Голяма красота!
Догодина си отгледай салвия от семенца, вече е като малко храстче е моята. От любопитство пробвах да видя дали ще се хванат, защото имам два по-голями храста.

Вижте какво цъфна за първи път, пак от семе. Кълняемост 1%, но пък е толкова красиво и цъфна баш за именния ми ден в неделя. Heart Eyes

# 590
Тази година опитах да захвана точно салвия от семена - 0 процента кълняемост. Същото и с лавандулата.
Поръчани бяха от Ботаника.бг - миналата година се разочаровах от семената, които изпратиха, тази пак. Догодина вече няма да поръчвам от тях.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 16:48 от EmmaT

# 591
Момичета, това със семената не го мога. Изобщо търпението ми е кът. Искам красота на терасата веднага щом времето го позволи. Това да търпя "празни" саксии и да им треперя ще поникне ли, не ли, пък да го чакам седмици, да се оформи нещо красиво не е за мен. Възхищавам се труда на видни цветарки тук и съм се примирила.

# 592
  • София
NOVA NADEJDA, и аз пробвах лавандула от семена, вербена и петунии. Само една вербена и доста петунии поникнаха. Вербената изсъхна още в зародиш, петуниите се развиха чудесно, но не са кичести като купешките... И аз ще пропусна следващата година, но пък поръчах предварително луковици за пролетни цветя, да видим дали ще ги бъде.
Догодина разсад от семена мисля да пробвам домати, да видим дали нещо ще се получи.
Сега за есента исках ягоди да садя целогодишни. Ако сте доволни от някой сорт и разсадник, моля да споделите.

# 593
  • In transit
Емма, пробвай догодина със семената на Вилморин. По-скъпи са, но не съм имала провал с тях. Салвията и босилека ми тази година са с техни семена. Сега посадих магданоз в две саксии. Всичкия покълна за седмица някъде.
Скрит текст:
Има ги във всички хипермаркети като Бриколаж, Практикер, Хоум макс. Май в първия има най-голям асортимент.
Скрит текст:

списанието е А4 формат

Иначе тази година семената за газанията (дано не бъркам името) и петуниите ми бяха на една словенска фирма, ми кълняемост 1-2%. Sad

# 594
  • забравих си мисълта...
Anyyyone, MagniМ, J_M_M, Mendeleevka, много е красиво при вас!
MarietaYo, разкошна е изкуствената красавица на сестра ти.
Имам такива цветя, но тези ги купих днес за гроба на майка. Все се чудя зимата какви цветя да посадя там. Имам доста изкуствени красоти за зимата, но все ми се иска да има и някакви живи, и днес се реших за тези. Само се чудя дали да ги посадя в земята или да ги оставя в тази саксия, но ще го мисля още.

Да ви покажа още веднъж и гладиола, този път с нацяло разтворени цветовете. Много му се радвaм.

# 595
Ох този гладиол е невероятен! 😍❤ Аз ги харесвам,а нямам нито един.

# 596
Venetta, слагай семпервивумите в земята. Ще направят още по-големи туфички.

# 597
Гладиолът е просто….Heart

А някой каза реколта, ето нашата. Първа ръка от гръцката смокиня. А толкова е отрупана …

# 598
Мариета,защо са толкова различни размери смокините? И какво правиш със зелените? 😃 Нашата не я знам какъв сорт е,но е отрупана и тя. Днес се ослушвам,но утре ще набера за една доза сладко,няма начин.

# 599
Зелени отвън, сладки и червени вътре.
Сортът е такъв.
Преди 3-4 години си донесохме дръвчето от Гърция. Тогава беше 50 см.
И аз първата година се чудех кога ще потъмнеят, докато не видях една паднала и смачкана, и сладка …

Дребните на снимката са обикновените, каквито масово има тук.
Червената по-едрата също е друг сорт. Тя е от едно дърво на съседката.

Общи условия

Активация на акаунт