Нашите цветя - обща тема 10

• 33 789
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
На южна много гореща тераса при мен виреят винки, кученца, мушката, сакъзи, калибрахое и от тази година и дихондра. Поливам ги всяка вечер. Вътре в южен хол вирее спатифилум, замиокулкас, дяволски бръшлян, в южна спалня точно до прозореца чудесно се чувства сингониум , сукуленти, папрати.

# 496
Много е хубав сингониума. Моите и двата започнаха да пускат пълзящи части, не стоят така кичести.

# 497
Нат, какво им баеш на тези зелени растения? Всичките са ти разкошни.

# 498
Обичам си ги Simple Smile, едно ново сукулентче така ми намигна в Лидл, че нямаше как да не го взема , трябва само да му купя красива кашпичка.

Айде да покажа и спатифилума , в тия жеги хич не ми се излиза на терасите и като че ли повече обгрижвам стайните цветя, щото вътре е хладничко Simple Smile.

# 499
  • Варна
Здравейте, дами Simple Smile Може ли да ми кажете на това кактусче какъв му е проблема? Вода в повече, в по-малко, височината.... как да го закрепя? Подпряла съм го е с едни пръчки, но е временно решение...

# 500
  • Мадрид / София
Режеш най-дългите, оставяш ги 2 дни да засъхнат и после ги засаждаш в нова саксия. Би трябвало да пуснат корени и да тръгнат да растат.

# 501
  • Мадрид / София
Тъй като не мога да добавя текст в горния ми пост, пускам нов с въпрос:

По кое време на деня е най-добре да се напръска превентивно за гъбични заболявания?
Другия уикенд се очакват 40-42•С и ми се иска предварително да пръсна с препарат, но не знам по кое време е най-подходящо. Мога или на разсъмване или от обяд/следобед нататък.

# 502
Най-добре надвечер, в безветрено време.

# 503
Помощ

Не знам какво е това и от кога е.

# 504
  • Мадрид / София
Отдели малките и ги посади ако държиш на вида кактус. Големия може и да загине. Според мен е гниене.

# 505
Малките обаче май са цветове,а не бебета. Зло,освен да го извадиш,да видиш как е корена,друго не знам. По принцип изрязват гнилото,но при теб не знам дали е удачно и как ще стане. 😣 Дано се включи някой с повече инфо и опит.

# 506
  • Мадрид / София
Малките са в основата долу. Да отдели здравите и да ги посади в отделни саксийки. Поне да продължи вида.

# 507
Изглежда редовно преполиван - хубаво зелените тревички в основата, също навеждат на тази мисъл. Доста е прогнил големия, май няма да го бъде, но бебетата може да се спасят.

# 508
Не е преполиван изобщо дори. Даже в последно време не съм ги поглеждала.

# 509
Не бях видяла малките долу,извинявам се. 🙈

Общи условия

Активация на акаунт