Нашите цветя - обща тема 10

• 33 764
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Ахаа те са няколко сорта. Разбрах! 😊 Аз реших,че са от една смокиня,за това питах.

# 601
  • Стара Загора
Anyyyone, MagniМ, J_M_M, Mendeleevka, много е красиво при вас!
MarietaYo, разкошна е изкуствената красавица на сестра ти.
Имам такива цветя, но тези ги купих днес за гроба на майка. Все се чудя зимата какви цветя да посадя там. Имам доста изкуствени красоти за зимата, но все ми се иска да има и някакви живи, и днес се реших за тези. Само се чудя дали да ги посадя в земята или да ги оставя в тази саксия, но ще го мисля още.

Да ви покажа още веднъж и гладиола, този път с нацяло разтворени цветовете. Много му се радвaм.

Този гладиол е направо неземен Heart Exl

# 602
  • Пловдив
Вени, гладиола е страхотен! Заприлича ми на орхидея Simple Smile

# 603
Обичам смокини,обаче  моята е вързала тиква Stuck Out Tongue Winking Eye
Минах днес да видя да не себе споминала, трета година мръзне и напролет изкарва два листа, едва тази година е с по-големи клончета, но е скрита от листата на цигулките и точно до нея една огромна тиква.

# 604
  • Мадрид / София
Смокиниии - обожавам ги и най-много тези зелените. Много са сладки на вкус, по-сладки от тъмните. Една година ходих с хазяйката в тяхното село и си набрах една кутия от сладолед със смокини дето бяха започнали да стафидясват (съхнат) на дървото, но още меки. Такова удоволствие. Пробвайте някой път ако имате възможност.

# 605
Фантастичен гладиол! Като посипан със златен прах е Nature Sparkles Питах гугъл каква порода е, според гугъл е орхидея Satisfied

И за смокинките завиждам, голям кеф е да си откъснеш домашно Two Hearts Fork And Knife

Да ви покажа интересен цвят пембяна латинка, не бях срещала такива розовеещи, мислех че са само жълто-оранжевата гама.

И такъв мъник си взех от любимия супермаркет, беше в много хубава саксийка, но ми се видя мъничка и го прехвърлих да се шири в една по-скучна Smiley Сега се чудя какво мога да боцна в оригиналната му саксийка, тя е един пръст висока и към 4см диаметър Thinking и дали въобще нещо ще вирее в толкова малко почва, ако го подхранвам редовно Thinking Thinking (Може би пролетна луковица, но ми се ще нещо с коренче и листа по-скоро)

# 606
Eфи, в малката саксийка - мини семпервивум ще вирее. Има едни паяжинести, по 1 см - като тези на Вени, но дори по-малки.
Ето https://www.uhlig-kakteen.de/en/sempervivum-arachnoideum-miniature-dw.html

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 02:01 от Diorela

# 607
Зелени отвън, сладки и червени вътре.
Сортът е такъв.
Преди 3-4 години си донесохме дръвчето от Гърция. Тогава беше 50 см.
И аз първата година се чудех кога ще потъмнеят, докато не видях една паднала и смачкана, и сладка …

Дребните на снимката са обикновените, каквито масово има тук.
Червената по-едрата също е друг сорт. Тя е от едно дърво на съседката.
На село (санданско) имаме такава смокиня. Обожавам я!
Освен за хапване се прави и слатко.

# 608
  • Карлово
Пасифлората цъфти

Бугенвилията може и повече да разцъфне, но знае ли човек, тази година не и е най-добрата.
това е само един клон.
Ето и другия:
Скрит текст:
и пахистахис

# 609
Я тази пасифлора за 2ри път ли цъфти?
Имах и аз този Паси… - котешки опашки му казвахме, но измръзна Мин зима.
В Гърция само съм го виждала.

# 610
  • забравих си мисълта...
Фантастичен гладиол! Като посипан със златен прах е Nature Sparkles Питах гугъл каква порода е, според гугъл е орхидея Satisfied
Eфибуш, много е красива латинката ти, не бях виждала такава.
А за гладиола много се чудих дали купя луковиците, защото тук на пакета цветовете изгледат съвсем други, но накрая ги взех и сега се радвам, че го направих. Според надписа на пакета са Circus Club, но те тук винаги им поставят немските имена и някой пък човек може само по случайност да им намери латинското наименование. Разгледах в някои фирми за цветя, но и там е под същото наименование, а латинското са дали само Gladiolus, което е обаче общо за гладиолите. Може пък този гладиол да е някаква австрийска кръстоска и аз не знам. Ако видя някъде точното наименование, ще ви напиша.
А фрезиите изобщо не излязоха. Тях ги купих напразно. Confused

Скрит текст:
Виждам, че на пакета пише, че е нов сорт, така че ще видим, може по някое време да му намерим точното наименование.

# 611
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
то си пише циркаджия е Simple Smile Simple Smile  - "Circus Club"

# 612

Това цвете как се казва? Май не му е конфортно, а и не изглежда добре, искам да го смаля, и да пресадя само цъфналите върхове. Възможно ли е и как се пресажда? Благодаря 🥰
От къде е купено?Като ученичка имахме такова в класната стая от тогава не съм виждала никаде,а го харесвах.Скоро се сетих за него и потърсих как се казва,но не открих да го продават никъде.

Бях си купила калдъръмче от Кауфланд, така и не цъфна,а и не расте изобщо.Ако му сложа тор
за цъфтящи има ли шанс тази година да му се порадвам на цветовете.
В една от темите видях,че слагате активен въглен във водата за вкореняване.Почнах и аз да слагам,но забелязах че завъжда бели червийчета,каква може да е причината.Вкорвнявах зокуми някои пуснаха корени други, не.Сега мисля да си взема вкоренител и директно с него и в саксия да пробвам без да чакам

# 613
  • Карлово
Я тази пасифлора за 2ри път ли цъфти?
Имах и аз този Паси… - котешки опашки му казвахме, но измръзна Мин зима.
В Гърция само съм го виждала.
Не за втори път, късно почна да цъфти тази година, чак август. Но така наредени 4 цвята, не съм забелязала, затова сега я снимах.

Относно замръзването. Ти пооряза ли я в края на есента. Аз всяка година я поорязвам и я обвивам с фолио. Уж да я пазя от голям студ. Вече повече от 10 години я имам. Понякога я режа до дъно. По-късно тръгва обаче, започнах да я режа на около метър от земята.

# 614
  • DE
Морков, това е исусов венец (EUPHORBIA MILII). Обикновенно го пускат по Коледа. Често срещано е, в темата много сме го коментирали. Ако се гледа правилно може да цъфти целогодишно. Не обича много топло и много студено.

Общи условия

Активация на акаунт