Аз ще ви усмихна с радостта от ''успеха'' на Ярен, изненаданите Азизе и Насух и един много решителен Миран, да не остави този път Рейян след себе си, и една Рейян откровена и смела до болка...

- Бабо, какво правиш тук?
- Ти какво правиш тук?Да не искаш да унищожиш целия ни род?
- Какво е това? Ще ме застреляш ли?
- Ако това беше в ръката на един от Шадоулу, отдавна да те бяха застреляли.
- Той отвежда Рейян. Ще я убие. Не мога да я оставя там.

- Ще я оставиш! Веднага да се махаме оттук.
- Няма да оставя Рейян в ръцете на този човек. Няма да изляза, докато не я взема! Пусни ме.
- Миран, няма да ти дам благословия!
- Каквото и да кажеш, няма да тръгна без да взема Рейян.
- Миран.
- Бабо, пусни ми ръката!

- Пусни ме!
- Миран!
- Бабо, пусни ми ръката!
- Разбрах. Разбрах. Ще отидеш. Но знай това. Слушай, тези хора, които виждаш долу, ако чуят и един звук от изстрел, ще убият всички в този конак, даже Рейян. Разбра ли?
- Разбрах.

- Миран!?

- И не те е срам да стъпваш в къщата на Шадоулу! Не знаеш ли, че ще те убия?
- Знам. Искаш да умра. Да отида под земята. Искаш да се превърна в пепел и да изчезна. А аз винаги те молих за обич. Гледах те в очите с надеждата, че ще ме обикнеш. Но ти не ме обикна, дядо.

- Помниш ли, бях още малка. Казах, че когато порасна, ще стана лекар. Но ти ми зашлеви такъв шамар… Че на никого повече не казах за своята мечта. Тогава никой не можеше да застане пред теб и да каже ‘’Не, Рейян ще се учи!’’ Виж. Виж, отново няма никой. Няма никой, който може да каже ‘’Не, Рейян ще живее!’’, дядо. Ти така или иначе ме опустоши. Лека- полека ми счупи крилете. А сега натисни спусъка. Натисни, за да забравя всички мечти, които имах и можех да осъществя. Натисни, за да убиеш Рейян! Натисни, да се свърши с това, дядо! Да свърши!Убий! Натисни!

- Спри! Ако докоснеш Рейян, ще те убия!

- Двамата за смъртта ли си дойдохте?
- Какъв човек си ти? Влизаш в къщата ми с оръжие в ръка. Защо? За да защитиш момичето, чиято чест опетни ли? Щом си готов да умреш заради нея, защо тогава я опетни?
- Рейян ми е поверена! Пусни ни иначе ще се пролее кръв. Рейян.
- Да се пролее. И без това тази работа само кръв ще я очисти.
- Рейян не е виновна. Рейян. Рейян, какво правиш?
- Нека да убива. Нека да очисти честта си.

- Рейян.
- Като ме убие…
- Хвърли пистолета!
- Ти хвърли пистолета! Бог ми е свидетел. Ще застрелям тази уличница.
- Добре, оставям го. Пусни Рейян да си тръгне. Това са наши сметки.
- След като са били наши сметки, защо забърка в тази работа честта ни? Защо не застана пред нас като мъж? Защо не отмъсти лично на мъжете Шадоулу?

Защото това което на мен ми отговориха на един коментар ми връща надеждата отново. Бях решила, че всичко е свършило, но никой не знае какво е написало небето.....така че, веднага, щом има сигурна новина ще пиша