Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 741
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Помислих си, че може да е той, но не е упоменато никъде. Благодаря Simple Smile
Искам да попитам и във връзка с личните карти, може ли детето да се запише на адреса на бащата, тъй като с него сме с различни адреси в момента, а не ми се ще още да си сменям личната карта?
Скрит текст:
И понеже оспамих темата с въпроси, моето момиче ще учи в Испанската гимназия с френски език, това беше първото й желание, бал 487.
Успех желая на всички, които остават за второ класиране Simple Smile

детето е на адреса на баща си от раждането си. след това баща му си смени адреса и сменихме и на детето.
попълва се заявление за смяна на постоянен адрес в общината, в която се мести, нямам информация обаче дали искат и двамата родител или само собственика на имота е достатъчен. Simple Smile ние бяхме и двамата, но не помня каво искаха и не искаха.

# 1 156
  • Стара Загора
При нас занималните са първата година само, обаче вече са 3-4 часа седмично. Нищо не ми казаха за плащане днес

# 1 157
Скрит текст:
Скрит текст:
Искам да попитам и във връзка с личните карти, може ли детето да се запише на адреса на бащата, тъй като с него сме с различни адреси в момента, а не ми се ще още да си сменям личната карта?
Скрит текст:
И понеже оспамих темата с въпроси, моето момиче ще учи в Испанската гимназия с френски език, това беше първото й желание, бал 487.
детето е на адреса на баща си от раждането си. след това баща му си смени адреса и сменихме и на детето.
попълва се заявление за смяна на постоянен адрес в общината, в която се мести, нямам информация обаче дали искат и двамата родител или само собственика на имота е достатъчен. Simple Smile ние бяхме и двамата, но не помня каво искаха и не искаха.
[/quote]
Точно това се чудех, дали трябва и собственика на имота, или само двамата родители са достатъчни за смяна на адреса, за да бъде личната й карта на адреса на бащата Thinking

# 1 158
  • София-Младост
Подава се по настоящ адрес. Онлайн или по имейл, както е описано назад. Ако не занесете някоя бележка, след това имате 14 дневен срок да я представите обикновено.
И майте предвид, че помощта се изплаща на два пъти, 50 % сега  и 50% в началото на втория срок мисля.

# 1 159
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Точно това се чудех, дали трябва и собственика на имота, или само двамата родители са достатъчни за смяна на адреса, за да бъде личната й карта на адреса на бащата Thinking

ако имота не е ваш, без собственика няма да стане. Sad

# 1 160
  • София
Ако някой е подал за второ класиране вчера, но си е променил желанието днес, може ли да се запише утре?
Някой правил ли го е тоя номер?

Днес подадохме с детето за второ класиране в 22-ро и ни казаха, че ако си променим решението утре до 18 часа можем да отидем да оттеглим заявлението за второ класиране и да се запишем 😇😇😇

# 1 161

Ясно, блатодаря много Simple Smile

# 1 162
За смяната на адреса може би е добре да се звънне в съответната община, защото съм сменявала и мой адрес, и на дете, без присъствие на собственика, т.е. родителите ми. Явно практиката е осеяна с разнородни случаи.

# 1 163
  • На морето!
Занималните за езиковите гимназии само 1вата година ли са? При нас се оказа, че е незадължителна и платена.
Едно време беше обратното - задължителна и безплатна Simple Smile
Явно вече всяко училище решава само как и дали ще има занималня.

# 1 164
Резултатите от второто класиране кога е излязло миналата година ? ... 14ч. ... 17ч ?!

# 1 165

Ясно, блатодаря много Simple Smile
Преди дни минахме през тази процедура.
Аз и баща им живеем на различни адреси. Искахме да променим настоящия адрес на децата, адреса на който живее бащата, тъй като живеем там, във връзка с издаването на задграничен паспорт. И двамата сме собственици, но въпреки това искаха и двамата да сме там, както и да оставим копие от нотариален акт на имота.

# 1 166
Собственикът е моя баща, доколкото виждам обаче, за родство по права линия няма нужда той да присъства за моя лична карта. Може да я сменя първо аз моята и така да решим проблема. Дано съм разбрала правилно.

# 1 167
  • София
Първо се сменя адреса в общината и после се вади лична карта от МВР.
Личната карта се вади по постоянен адрес, а не по настоящ.

Вижте си изискванията в общината, в момента на доста месла има разни облекчения, заради Ковид.
Както и за лична карта в София заявлението може да се попаде в която паспортна служба ви е най- удобно.

# 1 168
Във Варна също във всяко едно РУ издават паспорти и лични карти, но смяната на адрес е само в съответния район. Аз бях изненадана, че въпреки че сме собственици на имота и това може да бъде проверено, трябва да го удостоверим и с нотариален акт... Никаква комуникация между отделните служби!

# 1 169
Първо се сменя адреса в общината и после се вади лична карта от МВР.
Личната карта се вади по постоянен адрес, а не по настоящ.

Вижте си изискванията в общината, в момента на доста месла има разни облекчения, заради Ковид.
Както и за лична карта в София заявлението може да се попаде в която паспортна служба ви е най- удобно.
Много благодаря, така ще направя!
Благодаря и на останалите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт