Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 754
  • 1 593
  •   2
Отговори
# 780
Здравейте дами, следя темата, но не съм писала досега. Доста съм притеснена, явно не сме подредили желанията добре, по-скоро сме написали малко желания и синковец ми не е приет никъде на първо класиране. Моля мамите от Пловдив да споделят дали има и други като нас неприети на първо класиране. И моля тези, които са приети да споделят с какъв бал са приети в Руската и Хуманитарната гимназия.

Не гледахте ли миналогодишните балове? Аз ги гледах и добавях +50 точки отгоре. За всеки случай.
Както и да е, няма страшно. Автоматично участвате във второ класиране. Ако и там не ви приемат, редите отново желания в трето класиране. Ако и там не ви приемат- има училища гнезда, в които записват служебно. Детето няма да остане без училище 🥰

# 781
Автоматично участвате във второ класиране. Ако и там не ви приемат, редите отново желания в трето класиране. Ако и там не ви приемат- им училища гнезда, в които записват служебно. Детето няма да остане без училище
За пръв път чувам за такива училища.
Играете умно на трето класиране, ако се стигне дотам. При най-лошия вариант, ако и тогава останете без училище, следите останалите по училищата свободни места след трети етап ( публикуват се на сайта на РУО). Кандидатстването обаче вече е във всяко училище поотделно.

# 782
Здравейте, освен заявлението за участие във второ класиране- необходимо ли е да се носи друг документ при подаването? Предварително благодаря

# 783
  • Plovdiv
За Хуманитарната и Френската с 325.5, а за Патриарха 347.5. Там са ни най-високи. Гледам статистиката, минималния за Френската с ФЕ е 333. Дано да имаме шанс на второ класиране.
О , детето явно е изкарало по-висок резултат по БЕЛ.
Във френската с френски ще влезе, но Патриарха явно не сте написали всички паралелки? Миналата година биология и химия с немски падна до 305. С английски около 320,до колкото помня.
Според мен и за там ще ви стигне бала на 2,  ако сте написали всичко, спокойно. Защото испанския е с утроен Бел, а химия и биология са с х2.
[/quote]
Много ти благодаря за куража! Да, наистина резултата му по БЕЛ беше доста по-висок.

# 784
Автоматично участвате във второ класиране. Ако и там не ви приемат, редите отново желания в трето класиране. Ако и там не ви приемат- им училища гнезда, в които записват служебно. Детето няма да остане без училище
За пръв път чувам за такива училища.
Да, има. След трето класиране се обявяват незаетите места и който не е записан никъде го разпределят в едно от тези училища, където има свободни места.

# 785
Та, викаш, Миа, освен задължителна ваксинация и разпределяне "от горе" по училища.

Дано ме изтрият бързо, но не издържах - митологемите от различните теми преливат една в друга.

# 786
Едното няма нищо общо с другото. Ако искаш да разводняваме темата- съгласна съм. Иначе е така: тези, които не са приети и на трето класиране биват записани където има свободни места.

# 787
Да, има. След трето класиране се обявяват незаетите места и който не е записан никъде го разпределят в едно от тези училища, където има свободни места.
Мда. Късметлия ще е този, който попадне на свободното място в СМГ или НЕГ. Joy
Това не е вярно, никой никого не разпределя. За останалите след трети етап свободни места се кандидатства с оригинала на свидетелството за основно образование ( и медицинското, ако е необходимо), но този път във всяко училище поотделно.
Иначе, ако след третия етап  записаните в дадена паралелка са под норматива за минимален брой ученици, началникът на регионалното управление на образованието закрива паралелката и насочва учениците към паралелка, в която има свободни места. Но и това не пречи, ако решат, тези ученици да се пробват за останали свободни места по други училища.

# 788
Добре. Ще сменя терминологията. Не те разпределят, а те насочват къде има останали места да се запишеш.

“ След трети тур приключва централизираният прием, а за останали свободни бройки до старта на учебната година го организират школските директори. Неприетите никъде подават документи направо в училищата.”

https://www.google.com/amp/s/www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/9 … aziite/amp  

# 789
Варна, по първо желание - 1 ЕГ, ИИЧЕ НЕ_АЕ, бал 452.5 момиче

# 790
Какво ще кажете за Варненската търговска гимназия? Детето попада ли в добра среда, качеството на обучение какво е. Общо взето мнение цялостно.

# 791
  • София
Добре. Ще сменя терминологията. Не те разпределят, а те насочват къде има останали места да се запишеш.

“ След трети тур приключва централизираният прием, а за останали свободни бройки до старта на учебната година го организират школските директори. Неприетите никъде подават документи направо в училищата.”

https://www.google.com/amp/s/www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/9 … naziite/amp 
Да, така е, но това няма нищо общо с това, което ти каза- "училща-гнезда, в които те разпределят". Никой не те насочва, сам си избираш в кое училище да кандидатстваш от тези, в които има останали свободни места. Пак се извършва класиране, но този път от самото училище.

# 792

https://www.google.com/amp/s/www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/9 … aziite/amp  
Да, така е, но това няма нищо общо с това, което ти каза- "училща-гнезда, в които те разпределят".

Така ми казаха на мене. Една майка ми разправяше как миналата година  записала детето си след трето класиранe. Не искам да навлизам в подробности, защото ако попадне на написаното ще се познае и ще ми се разсърди. Все пак всички четат бг мама 😁
Но съветът й беше да се записват децата още на първо класиране, защото после е сложно.
И дали ще се използва думата “разпределяне” или “насочване” ще е все тая за тези, на които им кажат, че има останали места в 5 училища, нямащи нищо общо с Хуманитарната примерно.

# 793
  • В офиса
Разглеждам минималните и максимални балове. Ей това е пример за хабене на бал:

# 794
Това, което твърдеше в началото ( неслучайно съм го цитирала) беше, че има " училища-гнезда, в които записват служебно", а такива няма. И понеже наистина много хора четат във форума, добре е да не ги подвеждаме.

Общи условия

Активация на акаунт