Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 706
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 870
  • на Мелмак
Решихме да запишем по второто й желание, немски с френски. Опитвам се да си спомня кога работеше ЛЛ за лак Grinning Отказа се девойката за първа немска, въпреки, че има реален шанс за там на второ класиране.
Искам да ви благодаря на всички за съдействието и труда! Flowers Bouquet
Не мога да повярвам, че днес ще приключи, бях се настроила за още седмица Simple Smile

# 871
Мисля, че някой беше питал по-рано, но не ми стана ясно, при все, че и двете са 7-цифрени числа - и този в системата и този в служебната бележка.... та, на заявлението за второ класиране кой номер се слага в полето Входящ номер ?!

# 872
  • Ланкър, планините Овнерог
Мисля, че някой беше питал по-рано, но не ми стана ясно, при все, че и двете са 7-цифрени числа - и този в системата и този в служебната бележка.... та, на заявлението за второ класиране кой номер се слага в полето Входящ номер ?!
Дидева е писала, че е този от сл. бележка

# 873
  • София
Storm, да ви е жив и здрав рожденика 🎉
При нас ново 20. Вчера след като видях, че девойката има реален шанс за СМГ на второ класиране (4 точки не й стигнаха на първо) бях изключително радостна, защото да учи в тази гимназия й е мечта от 4 клас. Когато обаче се прибрах вкъщи намерих едно страшно объркано дете. Притеснява се, че ако бъде приета на второ класиране в СМГ, щяла да бъде с най - ниския бал, там всички деца били гений (имаме 3 познати деца, които са си съвсем обикновени и тя много добре го знае), щяло да е бъде срам да казва, че учи там, защото ще я смятат за зубър и т.н. Обясних й, че всички тези причини са смешни и, че ако са само те е несериозно да ги взимаме предвид и ще е добре да участва на второ класиране.
Тъй като не искам да я притискам за СМГ и казах, че ако желае може да отидат днес да се запише в 1 НЕГ и терзанията да приключат. Тя обаче и на този вариант не е съгласна, защото първо не е сигурна че това е нейното училище и второ, ако директно се запише, после може и да съжалява, че не се е пробвала на второ.
Ако някой ми беше казал на 12.07, че днес ще сме в това положение, нямаше да повярвам. Винаги е била убедена, че СМГ е нейното училище и, че тя там ще учи. Какво се случи вчерашния ден не знам.
За първи път я виждам толкова объркана и може би за първи път не е сигурна какво точно иска.
Снощи до късно чете темите за двете гимназии и да се надяваме, че днес вече ще е по на ясно къде иска да прекара следващите 5 години.
Извинявам, че толкова дълго стана, но имах нужда да споделя.

# 874
Дидева е писала, че е този от сл. бележка
Благодаря, не бях сигурна ... нали пък другия стои в системата при желанията, и той се води входящ номер?!:sad:

# 875
Дъщеря ми е приета в 73-то с НЕ и ФЕ, 3-то желание. Всъщност тя това си искаше като първо желание и сега сме в чуденка да се записва или не. Ние с мъжа ми се притесняваме да не и дойдат много два съвсем чужди езика…
2-ро желание е 73-то с НЕ и АЕ което според мен е напълно възможно да постигне на второ класиране, а 91НЕГ на първо.
Хем искам да не и се мешам, хем се притеснявам да не изпуши от учене.
Как мислите?
Здравейте, ако детето има желание да учи, ще се справи. Много деца избират НЕ/АЕ, за да им е по-лесно, но всъщност защо да няма още един език на добро ниво. За преподавателската по френски се чуват само хубави неща и подготовката конкурира ФЕГ.

# 876
  • Някъде на край света
Storm, здрав и усмихнат да е рожденика! Birthday
За протокола, моята дама е приета в Първа английска с профил Предприемачество.
Някой дали ще се осмели да преизчисли баловете за второ класиране? Чуди се още дали да се върти на въртележката или да се запише, а мен ме е страх да не я приемат в желано, но много далечно училище (73-то), като разликата за там не е малка 8 точки са.

# 877
  • София
Решихме да запишем по второто й желание, немски с френски. Опитвам се да си спомня кога работеше ЛЛ за лак Grinning Отказа се девойката за първа немска, въпреки, че има реален шанс за там на второ класиране.
Искам да ви благодаря на всички за съдействието и труда! Flowers Bouquet
Не мога да повярвам, че днес ще приключи, бях се настроила за още седмица Simple Smile
Чудесен избор, за който няма да съжалявате. Имунизационния картон може да го занесете на 15.09.Успех! Simple Smile

# 878
  • Варна
И ние се колебаем. Приет е компютърна анимация. Нова паралелка, много обещаваща. Но нивото на училището след 8 клас не е кой знае какво. Има някакъв шанс да опитаме на 2 класиране за езикова паралелка с немски (което изведнъж стана топ желанието му в последния месец). И сега не знае накъде да поеме, дали да опита за езиковата, ама там се учи доста, да не съжалява после... Пълнят му главата как в тази езикова било гадно. Другото пък звучи много интересно, 100% ще му харесат специалните предмети.
Ще мислим днес.

# 879
  • София
storm, ЧРД! Здраве и само хубавини да ви се случват Simple Smile

Реши девойката, че ще участва на второ класиране, в борбата между Втора АЕГ и Първа АЕГ.
По прогнози и съобразно минали години 3 точки разлика дават ли шанс на второ?

Да, в различните паралелки на 1 АЕГ миналата година балът между двете класирания е паднал между 1 и 5 точки. Не зная как са ви подредени желанията, но има шанс и нищо не губите, така че си струва да се опита. Успех!

# 880
  • София
Светли, където и да се запишете от двете паралелки все ще се учи доста. Това обяснявах и на моя син, да не си мисли, че като избира професионална паралелка ще му е широко около врата, особено с ИИЧЕ. Според мен най-добре е детето да послуша сърцето си и да избере това, което най-много желае, за да учи с мерак.

Сторми, да е живо и здраво детето, с много късмет и успехи във всичко Flowers Four Leaf CloverBirthdayTada

# 881
Сторм, да е живо и здраво детето!

Успех на всички, които се записват на първо класиране и успех на всички, които ще дадат още шансове!🍀

Аз нямам намерение да напускам темата и в осми клас и благодаря на всички дами за информацията и отзивчивостта! 🌸

# 882
  • София-Младост
Марти,
всички минават през някакв дилема в определен етап от живота. Това, че е с най-нисък бал и т.н. да си го избие от главата. Това е училището с най-висок бал все пак...
Навремето дъщеря ми имаш висок бал и от школата леко я натискаха да влезе в СМГ, а тя искаше в АЕГ. Помня че излязохме и това дете ревна...беше на кръстопът, притеснена, объркана...Накрая я попитах какво иска да учи - английски или математика, тя отговори език и нещата се решиха. И тя ще си усети нещата...късмет и желая и като те чета, май е добре да се пробва за СМГ, щом и е мечта.
MiaNaNia и ние така, макар че моят пък като чу че във Втора учат на хромбук, каза записвай ме, не ми се носят учебници ... лапешка работа.

# 883
Марти, и при нас същата работа, само че във Варна. Една точка го дели от прием в математическа и според мен има реален шанс на второ класиране, но като че ли се уплаши. Започна с изказвания, че там всички ще са много умни, че няма да се справи и други подобни. От друга страна пък в момента е приет с немски и английски, което беше след математическа второто му желание и преспективата да научи там език на високо ниво е примамлива.
Та днес ще мислим. Дали да се пробва на второ класиране в математическата гимназия, с условието, че шанса му е за паралелката с разширено изучаване на език и с най-нисък бал или да се запише в пета езикова гимназия. На мен и двете гимназии ми допадат. Моля, ако някой има конкретни впечатления от базата или организацията в училищата да сподели Flowers Four Leaf Clover

# 884
  • Sofia
Storm, да ви е жив и здрав рожденика 🎉
При нас ново 20. Вчера след като видях, че девойката има реален шанс за СМГ на второ класиране (4 точки не й стигнаха на първо) бях изключително радостна, защото да учи в тази гимназия й е мечта от 4 клас. Когато обаче се прибрах вкъщи намерих едно страшно объркано дете. Притеснява се, че ако бъде приета на второ класиране в СМГ, щяла да бъде с най - ниския бал, там всички деца били гений (имаме 3 познати деца, които са си съвсем обикновени и тя много добре го знае), щяло да е бъде срам да казва, че учи там защото били зубъри...
Здравейте, като майка на две деца в СМГ - един бъдещ 11-класник и 8-класничка Ви уверявям, че децата в големия си процент не са гении:). Никой не се интересува с какъв бал си влязал. Ако дъщеря Ви предпочита да наблегне на математиката и се старае ще се справи без проблеми и може да е много добра. Всичко е до сериозност и старание. По мое наблюдения в бъдещия клас на дъщеря ми поне половината деца няма да са учили от 5-7 клас в СМГ и ще са нови в училището. Децата са приятелски настроени. Разликата между 1 НЕГ и СМГ е в това, което детето иска да учи усилено. Това трябва да е водещо при избора на училище.  Само един бонус за СМГ - тази година г-жа Велкова по БЕЛ ще поеме випуска 8 клас, а тя е чудесен преподавател - строга, взискателна, но човечна и добра. Според мен е един от най-добрите преподаватели по БЕЛ в училището. Аз имам късмет, че и на двете ми деца преподават добри учители по БЕЛ и МАТ.Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 09:11 от maibg

Общи условия

Активация на акаунт