Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 681
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 005
Ооо, Aila, добре сте се попържили на бавен огън миналата година.
Доста неприятно. Значи абсолютно вероятно е баловете за повечето училища да се вдигнат на трето класиране, вместо както е логиката ми да падат....
Моята от вчера се тръшка, че ако беше момче да е влязла там където най-много иска.
Аз пък искам вече да топя крака в морето и да сложим край на сагата.
Ще стискам зъби още седмица.

# 1 006
Да попитам за втора испанска - не е ли 22ро? Назад мернах 157 и се учуди, тъй като не съм го срещала.
157 се води втора испанска, но реално е училище със изучаване на чужди езици (по табела). Как е организирано като учебен процес не мога да кажа, предполагам, че е същото, както когато по табела е било училище със изучаване на испански език.

# 1 007
  • София
Записахме се. Сутринта като стана беше категорична, че не иска немски. Одисеята за нас приключи. Детето е щастливо, голяма част от съучениците също остават в СМГ. Стиснати палчета на всички дечица и мами:)

# 1 008
  • София
Да попитам за втора испанска - не е ли 22ро? Назад мернах 157 и се учуди, тъй като не съм го срещала.
157 се води втора испанска, но реално е училище със изучаване на чужди езици (по табела). Как е организирано като учебен процес не мога да кажа, предполагам, че е същото, както когато по табела е било училище със изучаване на испански език.
Гимназия с чужди езици, но само ИЕ+АЕ са всички паралелки. Според сайта им доста от предметите се изучават на испански, дано и в действителност да е така. Simple Smile

# 1 009
  • София
Ако си се записал след първо или второ класиране и искаш да участваш на трето, освен че трябва да се отпишеш, не можеш да подадеш през системата. Подава се в училище - гнездо ( център, помощник...) с оригинала на свидетелството. Или поне така беше до миналата година. Ако не си се записвал, можеш да подадеш  заявление за трети етап през системата.

Благодаря.
Точно това е, но от кой документ?!
(новост беше за мен затова съм го запомнила)
За приятелче питам.

# 1 010
А защо е с по-нисък бал от 22-ро? (Аз си мислех, че то е втора испанска)
Аila, случаят с Ваня е по-скоро "дете, което не може да покаже знанията си на изпит", а не , че ги няма. Има такива деца и при тях бал 350 не е обективен, съответно като попаднат в по-ученолюбива среда, биха се вписали лесно. Моят е точно обратният случай. Цяла година ми се лигави на пробните и все ми повтаряше "споко, аз на истинското НВО ще се стегна". Аз си имах надежда, че това ще се случи, защото винаги, когато е било важно, се е справял, а и беше много спокоен и уверен и преди двата изпита. Така й е стана. Просто има деца, които показват най-доброто от себе си на НВО и други, чиито потенциал е много над изкараните точки. От това, което си написала, съм сигурна вече, че не бихме рискували на трето...ще почакаме още малко и другата седмица, живот и здраве, ще е с училище.

# 1 011
здравейте, освобождаваме едно място в туес, момче с бал 473, записваме го като резерва в АК

# 1 012
А защо е с по-нисък бал от 22-ро? (Аз си мислех, че то е втора испанска)
Аila, случаят с Ваня е по-скоро "дете, което не може да покаже знанията си на изпит", а не , че ги няма. Има такива деца и при тях бал 350 не е обективен, съответно като попаднат в по-ученолюбива среда, биха се вписали лесно. Моят е точно обратният случай. Цяла година ми се лигави на пробните и все ми повтаряше "споко, аз на истинското НВО ще се стегна". Аз си имах надежда, че това ще се случи, защото винаги, когато е било важно, се е справял, а и беше много спокоен и уверен и преди двата изпита. Така й е стана. Просто има деца, които показват най-доброто от себе си на НВО и други, чиито потенциал е много над изкараните точки. От това, което си написала, съм сигурна вече, че не бихме рискували на трето...ще почакаме още малко и другата седмица, живот и здраве, ще е с училище.

От една страна бала е по-нисък, а от друга в 22ро имаме познати деца,  които доста интензивно учат езика. Затова реших, че то е като 2ра испанска.

# 1 013
Здравейте. Simple Smile
Имате ли представа колко време след записване на детето се актуализира статусът в priem.mon.bg? Днес записах моето в новото училище, но статусът му все още е “незаписал се”.

# 1 014
Здравейте. Simple Smile
Имате ли представа колко време след записване на детето се актуализира статусът в priem.mon.bg? Днес записах моето в новото училище, но статусът му все още е “незаписал се”.

Ние се записахме сутринта към 10, още статусът е “ незаписал се”
Според мен утре, от училищната канцелария ще го актуализират, но ако това не стане ще им звънна по телефона към 16:30, или на 16ти ще мина през училището

# 1 015
  • София
На мен от НЕГ директно ми казаха, че след няколко дни ще се смени статуса. Предполагам, че ще ги въведат в системата на веднъж или на групи.

# 1 016
С извинение и молба да позволите ще оспамя малко темата. Някое от вашите осмокласничета дали е прочело "Антигона". Моля попитайте наистина ли цялата книга е за труп, който останал непогребан. Моето час и половина след като му я връчих каза, че е прочетена, но като го попитах за какво се разказва, каза че не е разбрал нищо друго освен, че имало труп. Не знам дали да вярвам, че я е прочел, защото не мога да си представя че в учебния материал за 8 клас т. е. на 14г деца може да има произведение с подобно съдържание. А не ми се чете хич такова нещо.

# 1 017
С извинение и молба да позволите ще оспамя малко темата. Някое от вашите осмокласничета дали е прочело "Антигона". Моля попитайте наистина ли цялата книга е за труп, който останал непогребан. Моето час и половина след като му я връчих каза, че е прочетена, но като го попитах за какво се разказва, каза че не е разбрал нищо друго освен, че имало труп. Не знам дали да вярвам, че я е прочел, защото не мога да си представя че в учебния материал за 8 клас т. е. на 14г деца може да има произведение с подобно съдържание. А не ми се чете хич такова нещо.

Така и ще взето
“ Представянето на Креон пред хора на тиванските старци е справедлив и мъдър цар, мислещ за своя град. Креон съзира знак на недоволство от своята власт, когато Стражът казва, че забраната му за погребалния обред над предателя Полиник е нарушена. Креон обвинява стражите в подкупност и нарежда да бъде намерен виновникът и да бъде наказан според закона за своето престъпление.

Заловената Антигона защитава правата си, като се позовава на кръвния и морален дълг. Героизмът ѝ е подчертан и ярко контрастира с качествата и морала на Исмена. Тя е готова да признае, че е съучастница в престъплението и да сподели съдбата на сестра си. Антигона не ѝ позволява да поеме вината. Стражата отвежда и двете.

Хемон се опитва да убеди баща си, че тиванският народ е на страната на Антигона. Креон осъжда Антигона, чрез зазиждане в каменен гроб и пощадява Исмена.

Антигона е отведена на мястото на нейната смърт. Сама извършва надгробното оплакване над себе си, убедена в правотата си.

Слепият гадател – Тирезий, съобщава на Креон, че боговете са разгневени от поведението му и предрича ужасни бедствия, наказания.

Осъзнавайки се Креон отива да погребе Полиник и да освободи Антигона, но твърде късно.

Антигона се е обесила. Научавайки тази новина Хемон, тръгва срещу баща си с меч. Ударът е избегнат от Креон. Хемон се самоубива пред очите на своя баща. Отчаяна Евридика се самоубива, проклинайки мъжа си като детеубиец. Креон е смазан от скръб. Хорът приключва трагедията с кратката сентенция, че боговете не оставят нито един грях ненаказан.”

# 1 018
  • Пловдив
Рори, най-общо казано това е сюжетът на "Антигона". Аз също съм учила старогръцката литература в 8 клас, но тогава в ЕГ този клас се наричаше подготвителен.

# 1 019
Здравейте. Simple Smile
                  Аз подадох за второ класиране около 10 ч и до 16 ч статусът не беше променен.Обадих се в у-щето и останах , като гръмната , защото дамата,която ми отговори каза - че защо трябва да се отразява в профила.Обясних,че вече трета година се занимавам с прием 7 клас и обикновено статусът се пороменя докато се прибера в къщи.Тогава тя извика друга дама ,която се оказа компетентна по въпроса и ми препоръча ако до края на работното време или утре сутринта статусът е непроменен да звънна пак за да не стане грешка.Ами след като приключих разговора погледнах в профила и той беше вече "заявил участие".

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 22:01 от Didia

Общи условия

Активация на акаунт