Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 683
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 990
Ако си се записал след първо или второ класиране и искаш да участваш на трето, освен че трябва да се отпишеш, не можеш да подадеш през системата. Подава се в училище - гнездо ( център, помощник...) с оригинала на свидетелството. Или поне така беше до миналата година. Ако не си се записвал, можеш да подадеш  заявление за трети етап през системата.

# 991
  • София
ако аз трябваше да кандидатствам щяха да ме скъсат и на 18 класиране значи. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Благодаря, ети, но вчера май видях друго, по-човеколюбно.
пишеше паралелката и след това минимален и максимален бал.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/17hD_N03CKhpTtZGB6W0_66VG … dit#gid=762472432 - това ли?
За къде ви е двоумението?

Когато са 1-2 РУО за план Б - да, но не и половината азбука, разхвърляна из цяла България.
.
katiABV, дали видяхте географският показател на сниманите РУО?
Конкретно в изказването, което съм цитирала, няма изобщо снимки, та не знам - но и не виждам какво значение има географския показател. Ако си готов да обмислиш да си пуснеш детето да живее само от 8-ми клас - на общежитие - в името на по-добрата гимназия... но в същото време имаш и задръжки, и угризения, и... ами, просто ти е мъчно... да, можеш да имаш колебания. Колкото си искаш. До последния момент. Вкл. до второ класиране и в двете области.

Ааа, това не го бях виждала. Напълно съгласна съм, абсурдно е (меко казано).

# 992
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нямаме такова. Wink
но си има приятелки, а техните деца също кандидатстват. чуваме се, коментираме...
ще се черпим за успехите...
Wink не може да съм неподготвена.

# 993
  • Варна
Айде и аз да отчета - имам си вече записана девойка. Почерпихме се, попрочетох ви и отидох да видя статуса в системата - сменен е на "записан". Кога точно е станало, нямам идея, но в рамките на 2 часа е било.
Попълнихме декларации за спорт, ИУЧ и ФУЧ и ни пратиха да следим сайта за съобщения за униформи и РС. Едната дама ме увери, че АЕ се започва от А, Б, но се преминава много бързо напред, според нивото на класа. Как ще разпределят паралелките обаче не стана ясно.

# 994
  • София

В ЧУ-то ли го записа?
Както и да е де - успех и на приятелските деца!

# 995
Подадох заявление. Много се надявам две точки да са преодолими за второ 🍀
Излиза ли информация между първо и второ колко са незаписалите се деца по паралелки?

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 15:46 от Amelin

# 996
  • София

Трудно и на трето да успее с бал 350.
По бал няма шанс, но със сестра близначка става.
[/quote]

На тази сестричка , ако няма математически интерес сигурно й е доста трудно.
[/quote]

Всъщност както писах, доста по-леко им се струва и на двете тази година, дори и на тази с ниският бал. Другата имаше бал да влезе където иска миналата година. Те бяха и предните три години в СМГ и могат да направят сравнение. Аз затова писах, че дете, което има бал за СМГ съм сигурна, че ще се справи и няма да има проблеми.
На второ класиране беше записана в 127мо, но не преценихме добре нещата и изтеглихме документите, рискувахме за трето и тъй като баловете скочиха безумно много на трето и четвърто се възползвахме от предимството за СМГ след четвърто класиране. Въпреки, че тя не е за СМГ определено и и беше трудно в интервала 5-7 клас, тя си харесва много училището и предпочете на фона на квартално училище с изостанали няколко места на четвърто класиране да се възползваме от предимството на близнаците и отново да е в СМГ. Иначе си беше ок да учи в 127-мо, където влезе на второ класиране. Аз все още съжалявам, че рискувахме и я отписах на второ класиране, ако нямаше сестра близначка определено нямаше да го направя. Поне имам опит за третата ми дъщеря и знам какво да очаквам от нея след две години, както и при класирането.

# 997
  • София-Младост
Излиза ли информация между първо и второ колко са незаписалите се деца по паралелки?
Мисля, че не.

# 998
  • София
Всъщност както писах, доста по-леко им се струва и на двете тази година, дори и на тази с ниският бал. Другата имаше бал да влезе където иска миналата година. Те бяха и предните три години в СМГ и могат да направят сравнение. Аз затова писах, че дете, което има бал за СМГ съм сигурна, че ще се справи и няма да има проблеми.
На второ класиране беше записана в 127мо, но не преценихме добре нещата и изтеглихме документите, рискувахме за трето и тъй като баловете скочиха безумно много на трето и четвърто се възползвахме от предимството за СМГ след четвърто класиране. Въпреки, че тя не е за СМГ определено и и беше трудно в интервала 5-7 клас, тя си харесва много училището и предпочете на фона на квартално училище с изостанали няколко места на четвърто класиране да се възползваме от предимството на близнаците и отново да е в СМГ. Иначе си беше ок да учи в 127-мо, където влезе на второ класиране. Аз все още съжалявам, че рискувахме и я отписах на второ класиране, ако нямаше сестра близначка определено нямаше да го направя. Поне имам опит за третата ми дъщеря и знам какво да очаквам от нея след две години, както и при класирането.

Aila и на четвърто класиране ли баловете продължават да са много високи, както на трето?

# 999

Aila и на четвърто класиране ли баловете продължават да са много високи, както на трето?

Има ги на сайта на СМГ. През 2020г. е бил 479.5, а през 2019г. - 473.25.

# 1 000
Да попитам за втора испанска - не е ли 22ро? Назад мернах 157 и се учуди, тъй като не съм го срещала.

# 1 001
3. и 4. класиране.

Обявява се място в училище Х. Освен незаписалите се, за него може да реши да кандидатства всяко дете.
Така, както вие сте го пожелали и тръгвате да се отписвате, ако сте записан, за да кандидатсвате, така може да направи и дете с 490+ бал.

# 1 002
  • София

Аз не съм се интересувала от баловете над 400 с конкретната близначка. Другата я записах още на първо класиране. Ваня  беше с около 350 бал ако правилно си спомням. Изкара с около 20 -30 точки и на двата изпита по-ниски резултати от всички пробни на които се беше явявала, но това е положението.
За 127-мо обаче , където беше приета на второ класирание, бала и на трето и на четвърто скочи с 30-50 точки и вече нямаше никакъв шанс да влезе в паралелката от която я отписахме или пък дори друга, която не бяхме писали първоначално и имаше бал за нея с приличен аванс и на първо и второ класиране. Просто както и сега се вижда имаше много деца миналата година с много по-висок от нейният бал, ненаписали достатъчно желания и некласирани никъде. Съответно тези високи балове се появиха на трето и на четвърто класиране и поне в интервала на набелязаните за нея училище балът скочи неимоверно. В топ гимназиите мисля, че имаше спад, но не съм ги следила. Сестра и както казах имаше бал за навсякъде и я записах още на първо класиране. Разбира се и Ваня можеше да влезе някъде, това е ясно, но тъй като все пак разполагах с алтернатива избрахме СМГ в този случай, при липса на добри останали и набелязани от нас училища за нея.
За мен единствената ни грешка е че я отписахме след второ класиране, но и трябваха 0,5 точки за една друга паралелка в същото училище, за която обявиха място и решихме да рискуваме. Затова и ако детето не е с висок бал, не препоръчвам да се рискува ако се е записало на второ да си изтегля документите и да опита за трето, тъй като може да не се прекласира и на освободеното от него място, както стана при нас. Близнаците са надпланов прием и не сме ощетили дете за приема в СМГ. Другата беше приета в АК, но там не сме се записвали и не сме заемали място, както и пускали молба за отстъпка. Тя винаги е искала единствено и само СМГ и не е имала колебания.
Днес отново говорих с Ваня, какво ще прави 11-12 клас с профилите математика и информатика, като информатиката е по-големият проблем, но не желае да се мести и смята че ще се справи. За съжаление в 127-мо няма отказали се деца и обявени свободни места за девети клас.

# 1 003
Aila, вашият случай доказва, че човек се  ражда с някакъв лимит на възможностите и колкото да натискаш едно дете то не може да надскочи себе си .Особено видимо при вашите деца- близначки. На моят син се отдава математиката, но ниво училище - сигурна съм , че ако беше приет в СМГ в 5 клас нямаше да се чувства на място. Вече в 7 клас, още преди да се яви на НВО, категорично отсече - никакви математически гимназии Simple Smile

# 1 004
  • София-Младост
Да попитам за втора испанска - не е ли 22ро? Назад мернах 157 и се учуди, тъй като не съм го срещала.
Не е 22 СУ.
Това е т.нар. втора испанска
https://157giche.com/

Общи условия

Активация на акаунт