Пазаруване от Aliexpress.com 62

• 36 596
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, най-вероятно е питано, но не мога да разбера- от 01.07 какви са условията за пратки под 30лв и плаща ли се пощенска такса за стоки под 30лв и колко е тя, ако да? Питам, защото в началния пост на тази тема пише 1, а в този на темата за митниците пише друго.

# 646
Здравейте, най-вероятно е питано, но не мога да разбера- от 01.07 какви са условията за пратки под 30лв и плаща ли се пощенска такса за стоки под 30лв и колко е тя, ако да? Питам, защото в началния пост на тази тема пише 1, а в този на темата за митниците пише друго.
https://www.bgpost.bg/bg/485 всичко си пише

# 647
https://www.bgpost.bg/bg/485 всичко си пише

Четох го това, но нищо не разбрах

# 648
За стоки под 30лв, се плаща ДДС директно докато плащаш поръчката в Али, идва в пощата и нищо допълнително не се плаща.

# 649
  • Бургас
да но те пак могат да ти е спрат - съмнителна стока

# 650
Разбира се, че могат, но това е за друга тема, аз отговорих за тази Stuck Out Tongue Winking Eye

# 651
За стоки под 30лв, се плаща ДДС директно докато плащаш поръчката в Али, идва в пощата и нищо допълнително не се плаща.

Благодаря много!

# 652
И за стоки над 30 лв до определена сума също се плаща ДДС при покупката и тук не се дължи нищо. До 150 долара или евро май беше сумата...
Какво означават тези неща под статуса? Т. е. мога да си ги преведа, но на някой случвало ли му се е и идва ли пратката после? 🤔

# 653
И за стоки над 30 лв до определена сума също се плаща ДДС при покупката и тук не се дължи нищо. До 150 долара или евро май беше сумата...
Какво означават тези неща под статуса? Т. е. мога да си ги преведа, но на някой случвало ли му се е и идва ли пратката после? 🤔

Мотат я в БЪЛГАРИЯ. Вижте статусите и на сайта на БГ пощи. Пишете/обадете се на координатите за връзка с клиенти. Нашите пощи джуркат боба ...

# 654
Аз веднага щом си потърсих лично поръчката в M&MB ми я намериха (иначе кой знае кога), обаче БГ пощи са по-зле, защото все нищо не знаят, никаква информация не дават. На който и телефон да звънна ми казват да звънна на друг, на последния възможен никой никога не вдига. Ако пък случайно кажат нещо някъде, то може и да е грешно. Понеже не си вдигат телефона, който е за митническо обслужване на БГ пощи (все дава заето и слушам мелодии по един час), накрая им писах имейл и вече седмица не отговарят..."Чудни" !

# 655
Имам известие за пратка  oт АliЕxp, направена на 20.07 за 20$. Платила съм по време на поръчката 20% ДДС. Преседя пратката някъде:

(13 Aug 2021 11:16 Receive item at office of exchange (Inb) BULGARIA, SOFIA LC/AO)

от 13.08 до сега и в пощата казват, че дължа ДДС и представителство, общо 9,90лв.
Как и къде да оспорвам?
Благодаря.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 13:36 от delda

# 656
  • София
Не зная дали може да се оспорва пред пощите, по-скоро си плащате ДДС още веднъж  и после повдигате диспут пред АЕ да ви върнат парите за единия данък.

# 657
  • BG-DE
Не може ли да пробва да си изпринти фактурата от Али и да покаже, че ддс-то е платено?

# 658
Имам известие за пратка  oт АliЕxp, направена на 20.07 за 20$. Платила съм по време на поръчката 20% ДДС. Преседя пратката някъде:

(13 Aug 2021 11:16 Receive item at office of exchange (Inb) BULGARIA, SOFIA LC/AO)

от 13.08 до сега и в пощата казват, че дължа ДДС и представителство, общо 9,90лв.
Как и къде да оспорвам?
Благодаря.
Изобщо не сте изключение. И при мен е така. Не знам колко ще искат да ми вземат, но пратката е задържана за митническо оформяне, а от БГ пощи не вдигат и не отговарят на имейла. Със сигурност и на мен ще искат пари. Трябва да се подават оплаквания, защото то дори Али да върне ДДС-то, защо да подарявам на пощата още 4лв. ?

# 659
Не може ли да пробва да си изпринти фактурата от Али и да покаже, че ддс-то е платено?

По телефона в клона  ми казаха, че не приемат коментари изобщо.

А този статус (13 Aug 2021 11:16 Receive item at office of exchange (Inb) BULGARIA, SOFIA LC/AO) какво означава.
Защото ако не са ме представлявали пред митница, защо да им плащам представителство.

Общи условия

Активация на акаунт