Менструални болки

• 3 655
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Профенид(но предписано от лекар), налгезин, вечерна иглика.

# 16
  • Sofia
Нимезил или Мелбек Форт (по лекарско предписание). При мен менструацията е много болезнена. По-слабите лекарства изобщо не ми действат.

# 17
Аз пия Етодин форт 400мг.

# 18
Ако са много силни, може да се дължат на ендометриоза, не е зле да се провери това, макар че ендометриозата общо взето не се лекува. Но освен това менструалните болки могат да се дължат и на понижена функция на щитовидната жлеза, което означава, че когато се започне терапия с хормон, болките е възможно да намалеят драстично или да изчезнат - знам за реални такива случаи. В нормалния случай менструацията трябва да протича без болка или с лека болка, която се потиска успешно с обикновени обезболяващи и не затруднява ежедневието, работата, излизанията и т.н. Не е правилно да се приема, че е нормално жените да ги боли много - нищо нормално няма в това, дори цял живот да сте били с менструални болки. Ако цял живот сте така, значи има причина, която не е открита и отстранена.

# 19
Факт.Аз съм с ендометриоза и ужасно болезнен цикъл.
Помага ми само Аулин.
Много хора, които не са запознати скачат и ме критикуват- ама как аулин, не можеш ли нещо по-леко.
Ами , не Simple Smile  Нищо друго не ми помага.Пробвала съм всичко изброено на тези 2 страници.Това бусколизин , но шпа или спазмалгон.Със същия успех мога да глътна бобени зърна Grinning
п.с. дори след оперативно отстраняване на ендометриозата, пак си ме боли все така...

# 20
  • Варна
Нурофен 400 мг - най-добрият ми приятел от 15 години насам. Едно хапченце веднъж на цикъл през първия ден. Много рядко съм пила второ. Една опаковка ми стига за година.

# 21
Бусколизин е прекалено слаб, първо ми трябваше една таблетка, после две, после спря да ми действа, защото така и не увеличих на три. А Но-шпа не ми е действал никога. Обаче пак казвам - за силна болка, която не се влияе примерно от Нурофен, Спазмалгон или нещо подобно, трябва да се търси причината, която може да е дори хормонална.

# 22
Бусколизин е прекалено слаб, първо ми трябваше една таблетка, после две, после спря да ми действа, защото така и не увеличих на три. А Но-шпа не ми е действал никога. Обаче пак казвам - за силна болка, която не се влияе примерно от Нурофен, Спазмалгон или нещо подобно, трябва да се търси причината, която може да е дори хормонална.

Ееее, в моя случай казах каква е причината Simple Smile И вие сама споменахте, че лечение няма.
Дори след отстраняване не спира болката при момичета с ЕМ.
За това- един аулин на месец и си свиркам Grinning

# 23
  • Пловдив
Цял живот съм била с много силни болки, дори първия ден отсъствах от училище, от работа. След като родих имаше подобрение за известен период и след това пак същото положение. От известно време съм на НВ ВМ хранене. Болките и ПМС изчезнаха. Само леко да вдигна въглехидратите и се появяват наново.

Иначе аналгин ми помага след раждането. Преди това Аулин.

# 24
Профенид свещички ме оправят за половин час и после съм като нова. Обикновено се налага само един брой в рамките на целия цикъл. Много съм доволна от тях.

# 25
Да, съжалявам, не ставаше въпрос конкретно за Вас, а по принцип - ако се търсят съвети за болкоуспокояващи, това означава, че нещо не е наред и трябва да се търси причината.

# 26
След раждано не съм имала болезнен цикъл, преди това спазмалгон пиех предимно.
Чувала съм от много жени че хигиенните продукти за многократна употреба са им помогнали много с цикъла /чашки, многократни превръзки/ Чашките особено са много достъпни, защо не пробвате нещо такова.

# 27
  • Варна
Волтарен 50мг на свещички. Минала съм през всичко останало: спазмалгон, нурофен, аулин и т.н. Свещичките са единствените, които ми помагат и за 30 мин след поставяне болката напълно изчезва.

# 28
И аз пия спазмалгон

# 29
Комбинирам но шпа, спазмалгон и дуспаталин. Последният е за подут корем и газове, които винаги получавам първия ден от цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт