За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 143
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 579
И печи на по-слаба фурна. Пилето Grinning

# 691
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 246
Въпрос за вечерта Simple Smile имам свински шницел от лидл, около 500гр, но е само месо, не изглежда като полуготови те шницел. Дайте идеи какво да го направя Simple Smile

# 692
  • Мнения: 1 731
Привет!
Май и преди съм питала,но не помня,а и беше доста отдавна.
Имам замразен спанак от Лидл,който е във вид на паста или пюре.Ако някой е взимал от него ще знае.Какво мога да приготвям д него?За супа ще стане ли?
Благодаря!

# 693
  • Мнения: 10 664
става за супа, да. става и за торта.

# 694
  • Sofia
  • Мнения: 22 570
Имам замразен спанак от Лидл,който е във вид на паста или пюре...Какво мога да приготвям д него?За супа ще стане ли?
Мления спанк ползвам за пюре, крем супа или торта/кекс, палачинки, бухти, тортии...
За супа предпочитам нарязан спанак (има го и в Лидл).

# 695
  • Мнения: 8 413
Въпрос за вечерта Simple Smile имам свински шницел от лидл, около 500гр, но е само месо, не изглежда като полуготови те шницел. Дайте идеи какво да го направя Simple Smile
Начукваш, за да се изтъни, посоляваш, панираш в яйце, брашно, яйце, галета, пържиш. След като изпържиш, слагаш в чиния и върху всеки шницел по бучка масло.
Нарежи ги на по две парчета преди да начукаш, че са много големи.
Аз така ги правя. Simple Smile
Гарнитура :пържени картофи и прясна салата. Много любимо мое  ястие е. Да ви е сладко!

# 696
  • София
  • Мнения: 8 253
- Бъркани яйца с чесън
- Яхния с булгур и домати
са нещата, които съм правил с лидълското пюре. И двете много ми харесват, като яхнията ям студена с настъргано високомаслено сирене ( овче, биволско или смес краве + биволско ) отгоре.
Правил съм и следното със същия спанак, но не знам как се казва : Запържвам свинско месо на хапки ( поне килограм за пакет спанак ) в олио докато побелее отгоре, добавям кромид лук леко да се запържи и той, после около 150 мл червено вино, доматено пюре, сол и вряла вода да покрие. Когато е сварено добавям спанака само да се стопли и подправки. Моите са кимион, кориандър и копър.

# 697
  • София
  • Мнения: 12 219
Въпрос за вечерта Simple Smile имам свински шницел от лидл, около 500гр, но е само месо, не изглежда като полуготови те шницел. Дайте идеи какво да го направя Simple Smile
КЛАСИЧЕСКИ ВИЕНСКИ ШНИЦЕЛ
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_889.html

# 698
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 246
Благодаря за идеите! А ако ги направя върху хартия за печене във фурната...? Дали ще станат изобщо? Не ми се искам да пържа и планирам, честно казано.

# 699
  • Мнения: 5 411
Ще станат сухи.
Защо не ги мариноваш за няколко часа и вечерта на скарата?

# 700
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 579
Печи си ги като пържоли. Овкусяваш по желание, наливаш в тавата бира или вино, покриваш с фолио и печеш.

# 701
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 246
Нямаме скара още Simple Smile
Затова мисля варианти и възможности с наличните пособия Simple Smile

# 702
  • Русе
  • Мнения: 6 145
Скрит текст:
Благодаря за идеите! А ако ги направя върху хартия за печене във фурната...? Дали ще станат изобщо? Не ми се искам да пържа и планирам, честно казано.

По тази рецепта, но трябва да запържеш леко месото да се запечата.
https://ipeychev9.blogspot.com/2021/06/blog-post_4.html

# 703
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 896
Имам джолан. Как да го приготвя да стане сочен и евентуално с какво/да не е само джолана/?

# 704
  • Мнения: 7 982
Skk007, дописах
Скрит текст:
Друга идея за приготвяне във фурната( почти). Начукваш месото, не го режеш( оставяш го така голямо парчето), овкусяваш с подправки по избор.В него завиваш плънка( 1.вариант:задушени настъргани лук и морков; 2.вариант:кисела краставичка на ивици и мариновани гъби от буркан/консерва; 3.вариант:пръчици кашкавал и шунка) като роле, завързваш с конец или забучваш с клечки за зъби. Запържваш ролцата набързо и ги слагаш във фурната в йенски съд с капак или в тава с фолио.
 Към запечените ролца може да поднесеш доматен сос с чесън и магданоз. Може и "задушени" в тенджера да ги направиш- след като ги запържиш, ги оставяш в съда, сипваш водичка( знам, че си с малки деца затова не пиша вино), омаква месото, слагаш настъргани домати с пресован чесън,готвиш под капак на слабо до готовност.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 15:12 от denyil

Общи условия

Активация на акаунт