За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 36 145
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Мики, в клипчето жената слага доста вода, докато при мен захарта си остана суха едва едва намокрена, не я разбърквах нарочно, защото знам, че се захаросва и пак стана на трохи в един момент. Ще опитвам докато се получи, иначе вече го опитахме няма кой да го чака 12 часа Smiley страхотно е на вкус.

# 661
  • Пловдив
Аз правя тирамисуто с бадемов аперитив/ликьор...става супер, а иначе слагам есенция ром от тези на Йоткер. Жълтъците обработвам на водна баня и ползвам рецептата на Супичка.

# 662
Защо в повечето рецепти за крем се използват само яйчни жълтъци?Няма ли да се получи хубаво с цели яйца? Никога не съм правила домашен крем и искам да опитам , за това ми е интересно, а не ми се иска да изхвърлям белтъците.

# 663
  • При децата ми
Здравейте, моля, за изпитана рецепта за свински ребърца и зеленчуци на скара?

# 664
Защо в повечето рецепти за крем се използват само яйчни жълтъци?Няма ли да се получи хубаво с цели яйца? Никога не съм правила домашен крем и искам да опитам , за това ми е интересно, а не ми се иска да изхвърлям белтъците.
Ако кремът е с варене, белтъците се пресичат по-лесно от жълтъците и за да не стават фалове, се махат. Едно време, когато не се вглеждахме кое е много вредно и кое - не, майка ми вкарваше в леко изстиналия вече крем разбитите на сняг белтъци от яйцата и кремът ставаше по-въздушен и с деликатна консистенция. За много хора сега крем със сурови белтъци не си е опция. Ако не ти се изхвърлят белтъците, можеш да си направиш домашни целувки и да си ги хапнете или да ги използвате за декорация на крема/тортата.

# 665
  • София
Ако кремът е с варене, белтъците се пресичат по-лесно от жълтъците и за да не стават фалове, се махат. Едно време, когато не се вглеждахме кое е много вредно и кое - не, майка ми вкарваше в леко изстиналия вече крем разбитите на сняг белтъци от яйцата и кремът ставаше по-въздушен и с деликатна консистенция. За много хора сега крем със сурови белтъци не си е опция. Ако не ти се изхвърлят белтъците, можеш да си направиш домашни целувки и да си ги хапнете или да ги използвате за декорация на крема/тортата.
Плюс всичко написано може и белтъците да се замразят и да се ползват на по-късен етап.

# 666
Спокойно можеш да си направиш крема и с цели яйца. Аз така го правя.
Или както и на Safiren майката, но добавям накрая разбитите белтъци много внимателно към горещия крем, за да не се пресекат. По този начин и те минават през термична обработка, а не са сурови.

# 667
Здравейте отново! Бихте ли споделили любимите си рецепти за пиле на фурна с картофи? Нямам опит в кулинарията и първите ми няколко пъти с пиле на фурна бяха доста зле- пилето изсъхваше много, а веднъж реших и с бирено шише да го готвя- ужасно се получи, само бира се усещаше. Благодаря предварително!

# 668
Хора, за пържене на 190 грама сух хляб само една супена лъжичка зехтин достатъчно ли е чета че ползват по 30 мл олио или друга мазнина, ама за 10 филии в моя случай са само 4.

# 669
  • Sofia
1с. л. зехтин/олио е малко дори за 1 филия - хлябът ще глътне мазнината веднага. Ако са панирани е друго... но пак мазнината е малко.

# 670
  • При децата ми
Момичета, добра идея ли е да се направят зеленчуци на скара от днес за утре? Т.е вкусни ли ще бъдат, ако се приготвят днес?

# 671
Утре ще бъдат вкусни, ако след изпичането им ги мариноваш и сервираш като салата.

# 672
  • Точно където трябва
С каква панировка да направя пилешки хапки? С какво обикновено се прави? Сусам детето не харесва.

# 673
Аз правя с корнфлейкс.

# 674
  • София
И яйца 👍

Общи условия

Активация на акаунт