Предстои ми инсеминация - Тема No 29

• 30 408
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
summery не е лошо да пуснете като за начало SDI тест за ДНК фрагментация на сперматозоидите (пак се дава материал по същия начин както при спермограмата). И Кариотип и за двама ви. Не знам дали да не пуснете и крос мач тест.. има и разни други изследвания за мъжки фактор. Но май тези са основни 🤔 Нека и другите дами се включат!

Здравейте, момичета! И аз се записвам в темата без нито един положителен тест за година и половина. Следващия месец по препоръка на реп.д-р. мисля да пробвам с първа инсеминация.
Накратко: хормонални изследвания-ок, ЦС-ок, няколко фоликулометрии-ок, спермограма на ММ нормозооспермия, но с морфология 4-5%, изследване за антиспермални тела и хормони на ММ-в норма. Докторът ни даде 6 м. да продължаваме да опитваме по естествен път и ако не стане да пристъпваме към инсеминация. Тези 6 м. изтичат този месец, та следващия смятам да пробваме.
Имате ли препоръки какви други изследвания е хубаво да мина преди инсеминация? Благодаря ви предварително.

# 691
Butterfly_Lilly, благодаря ти за отговора. За sdi тест изрично бях питала док., но той каза, че се прави при повтарящи се аборти и засега нямало нужда, тъй като до момента не съм забременявала и 1 път.
А какво представляват тези кариотип и крос мач тестове?

# 692
Summery, гледали ли са те веднага след М (даже още с М, примерно 4-5 ден) за полипи?
Беше писала, че са ти гледали хормоните, АМХ пускала ли си?

# 693
Да, един път веднага след М бях ходила на преглед. Всичко беше нормално, т.е. не е било специално за полипи, но предполагам се вижда ако има?. АМХ не съм пускала.

# 694
Ами за съжаление докторът ти греши.. ние изобщо не сме стигали до положителен резултат (поне не сме разбрали) вече две години и половина и чак когато пробвахме за първи път инвитро в Турция, ембрионите ни спряха развитие след 3-4 ден.. така разбрахме по лошия начин за ДНК фрагментация.. която при нас е 49% (почти нулев шанс за естенсвено, което като се комбинира с моя един яйчник е супер комбинация). А на моя мъж спермограмата му беше добра и даже в Надежда д-р Маки му беше казал да ходи да става донор заради доброто количество.. та ако знаехме по-рано, щях да си спестя роване 14 дни с какви ли не гадости и накрая без резултат.

Кариотипът е изследване за хромозомни изменения в ДНКто ви, което води до невъзможност за формиране на ембрион в някой случай и/или аборти (много зависи къде точно е проблема), а крос мач теста е за съвместимост с твоя партньор.

Да допълня че и ние започнахме с инсеминации в БГ и уж “неизяснен стерилните” и така си загубихме две години, защото и на мен ми казваха да чакам ту 6м, ту 3м за щяло и нещяло.. и ме е много яд 😕

Butterfly_Lilly, благодаря ти за отговора. За sdi тест изрично бях питала док., но той каза, че се прави при повтарящи се аборти и засега нямало нужда, тъй като до момента не съм забременявала и 1 път.
А какво представляват тези кариотип и крос мач тестове?

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 14:40 от Butterfly_Lilly

# 695
Ясно, благодаря за разясненията. И аз все си мислех, че трябва и този тест да направим и колко други се оказва, че има, не знам къде ще му излезе края. Та в този смисъл, май да не прибързваме с инсеминацията?

# 696
Това вече е ваша преценка 😉

Реално при подобен проблем инсеминацията е напълно безсмислена ако не се коригира % ДНК фрагментация, което е доста тънка материя и в много случаи трудно или изобщо не се повлиява от лекарства. Чести причини са вредни навици като пушене и пиене, наднормено тегло и подобни, но и това не е показателно, защото моя ММ нито пие, никога не е пушил, храни се покрай мен здравословно и е слаб.. Вариантите са извличане на сперматозоиди от тестисите и специална селекция при инвитро.

При Кариотип е подобна ситуацията и долкото съм запозната само с инвитро и ПИД на всеки ембрион докато се уцели читав.. Не сме в тази ситуация, но това бях чела от други дами в другите групи.

Ясно, благодаря за разясненията. И аз все си мислех, че трябва и този тест да направим и колко други се оказва, че има, не знам къде ще му излезе края. Та в този смисъл, май да не прибързваме с инсеминацията?

# 697
Здравейте,
моята инсеминация е успешна. На 31.12 ЧХГ беше 1639, въпреки че нарастваше много бавно в началото. На терапия за задържане съм, тъй като прокървих.Имам отлепяне на сакчето, позитивно съм настроена, вярвам че ще се закрепи. Късмет на всички! За протокола:
имам 1 инсе на ЕЦ неуспешно
едно инсе стимулирано(успешно) и дете на 2г. и сега пак бях на същата стимулация като от успешната процедура.

# 698
Благодаря!
ММ също не пуши, не пие, спортува и т.н. Дано да няма проблем.
Това вече е ваша преценка 😉

Реално при подобен проблем инсеминацията е напълно безсмислена ако не се коригира % ДНК фрагментация, което е доста тънка материя и в много случаи трудно или изобщо не се повлиява от лекарства. Чести причини са вредни навици като пушене и пиене, наднормено тегло и подобни, но и това не е показателно, защото моя ММ нито пие, никога не е пушил, храни се покрай мен здравословно и е слаб.. Вариантите са извличане на сперматозоиди от тестисите и специална селекция при инвитро.

При Кариотип е подобна ситуацията и долкото съм запозната само с инвитро и ПИД на всеки ембрион докато се уцели читав.. Не сме в тази ситуация, но това бях чела от други дами в другите групи.

# 699
Здравейте,
моята инсеминация е успешна. На 31.12 ЧХГ беше 1639, въпреки че нарастваше много бавно в началото. На терапия за задържане съм, тъй като прокървих.Имам отлепяне на сакчето, позитивно съм настроена, вярвам че ще се закрепи. Късмет на всички! За протокола:
едно инсе стимулирано(успешно) и дете на 2г. и сега пак бях на същата стимулация като от успешната процедура.
Честито! Къде ви е правена инсеминацията? И ние вече се замисляме, но много се чудя накъде да се насоча.

# 700
Здравейте,
Честито! Къде ви е правена инсеминацията? И ние вече се замисляме, но много се чудя накъде да се насоча.
и трите в "Св.Елисавета" в Плевен.

# 701
Здравейте,

А може ли да споделите с каква стимулация са успешните ?

# 702
Здравейте,

А може ли да споделите с каква стимулация са успешните ?
От втори ден на цикъла Менопур по 2х75( първата бяха мускулно, а сега подкожно), дуфастон  2х1, естрофем 2х1, преднизолон Ф само вечер. Образувах и двата пъти по 3 фоликула. При всички процедури сме правили и реинсеминация на следващия ден. Преди инсе ми слагат мускулно но шпа.

# 703
Hope, честито и до финал!

Ps: Мацки, моля, ограничавайте цитатите, че като се наредят 3-4-5 цитата е много тегаво за скролване.

Pps: Тези дни мисля да подготвя новата тема с малко основна информация за процедурата, които се задават честичко. Ако някой има идеи може да ми пише на лично Simple Smile Нека сме максимално полезни на себе си и другите Simple Smile Sharing is caring!

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 09:27 от Inferiya

# 704
Hope, едно много тихичко и дискретно честито и от мен! Много съм щастлива, че в края на новата година си имала положителен резултат, а сега всичко е потвърдено. Желая ти лека бременност с успешен и много сладък финал❤️
Момичета, моята 4та инсеминация този месец отпада. За съжаление мъжът ми е положителен за ковид и оставаме под карантина.

Yellow, от теб чакаме добри новини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт