Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 33 689
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
Кактусче аз съм в Надежда, на мен ми дадоха 5 дни след пункцията и 15 дни след трансфера. За след положителен нямам идея как е.
Палчета на всички! 🍀

# 211
Хера ,честита точица. Да расте живо и здраво сладко бебче
Дейзи голяма сага си,купи си тест отново лентичка .

Аз минах,биха ми преди това инжекция,не усетих почти нищо освен болка като при цикъл за половин минута,доктора каза ,че с тези тръби ще забременея по естествен път,ако имам овулация. Проходими са..Спермограмата му е normozoospermia. Тоест всичко е наред при него,само тази калпава овулация моята .Heart

# 212
Шенай, благодаря ти! Изчаквам още, защото след отрицателния кръвен тест в петък предполагам няма големи шансове..

Била ли си на лекар относно овулацията, следяла ли си я с лентички? Останалите новини са доста добри! Радвам се да ги чуя!

# 213
Забравих да добавя ,че микробиологията ми е чиста слава на Бога,само дето не хвана цистит ,имам левкоцити и белтък в урината. Изписаха едни прахчета с Д Маноза и Пробиотик,червена боровинка.
Следя я ,този месец ще я следим с ехограф,според доктора няма смисъл да пропускаме месец. Heart

# 214

В моята клиника не дават болнични. Само служебна бележка и ако случайно работодателят склони, ще ми даде от допъшнителните 20 дни отпуска, които ни се полагат уж....
Кактус, в предната клиника не издаваха болнични и си ползвах от платения годишен отпуск. В сегашната дават 15 дни след трансфер, като знам , че дават и за стимулация и пункция, но не съм се интересувала по колко, защото пак си ползвах от платения отпуск.
Няма такова нещо като допълнителни 20 дни отпуск . Работодателят е длъжен според КТ да те пуска единствено за прегледи и то само от пункция до трансфер , т.е. при СЕТ няма как да се възползваш, можеш само при ЗЕТ да ползваш такива . Пак казвам не е отпуск, а явяване на преглед и  самото отсъствие се заплаща като отпуск. Аз лично се възползвах от 4 такива дни за прегледи преди ЗЕТ, тъй като клиниката ми е в друг град и съответно отсъствах по цял ден, защото нямаше как да се върна на работа след преглед. За отсъствията си уведомявах работодателя , като му предствях документ от клиникта, че  точно в този ден съм на преглед. Можеш да си вземеш болничен от ЛЛ до 14 дни , но не трябва да е ОВИ и от сорта , защото пък с такава диагноза не могат да ти правят ин витро процедура.
Майка-зайка и Мери , голямо гуш и на двете и скоро да се разпишете в  темата с плюсчета. Heart
Момичетата в процедури, чакаме и вас . Много стиснати палци от нас Blue Heart

# 215
Кактус, и на мен ми дадоха 15 дни болничен, но след трансфер. Хубавото на моята пункция беше, че я правихме в петък и после имах 2 дни да почивам и да се възстановя, а вече след трансфера си лежах вкъщи.

След  + тест не знам как стои въпроса с болничния - май в Адела не дават?, но аз и не съм искала, ходех си на работа и все още ходя Simple Smile

# 216
А някой знае ли като си студентка и не работиш,от университета дават ли някакви пари ,ако пуснеш заявление в социалните ? Знам че имам право на социално майчинство само и детски надбавки.

# 217
Ако си пуснеш заявление в СП  и отговаряш на изискванията, си получваш социално майчинство. УНиверситетът евентуално някаква стипендия може да дава, ама трябва да питаш и на двете места от кое какво може.

# 218
  • Замък сред облаците
Ирен, то това е като родиш - за СП. За забременяване не отпускат пари. А университета си дава само стипендии, няма абсолютно никакво отношение към създаването на семейство, с изключение на възможността да ползваш семейно общежитие, ако не си от София.

# 219
АА , аз точно като въпрос за майчинство го схванах.

# 220
Шенай, доколкото помня, ако си студент редовно обучение, получаваш еднократно сума, мисля че беше около 3000лв.

# 221
  • гр. София
В Неовитро не дават болничен. Могат да дадат бележка препоръка към ЛЛ, който въз основа на нея да издаде болничния. Така ми обясниха. Иначе в Адела след хистероксопията ми дадоха 5 дни.

За дните полагащи се за прегледи не знаех - това за всички работи ли важи, или само в някои като учители, държавна администрация...?

# 222
Ирен, много ти благодаря за изчерпателния отговор. Говорих с ЛЛ от негова страна няма проблем за болничните. Остана да говоря с репрото след положителен резултат те ли ще ми дадат 30 дни. В рамките на тези 30 дни трябва да е минала женската конституция и направо да си продължа болничния за заплашващ аборт. Питам предварително, за да няма неприятни изненади и да имам време да сменя клиниката, ако няма решение. Все пак ще трябва да съм си вкъщи и да мисля положително. Няма как да работя за съжаление моята работа.

# 223
В моята клиника не дават болнични. Само служебна бележка и ако случайно работодателят склони, ще ми даде от допъшнителните 20 дни отпуска, които ни се полагат уж....

Има до 20 допълнителни дни отпуск, за жени в напреднало инвитро - напреднало инвитро е след пункция, но те са за ходене на процедури и прегледи, т.е. както при бременните - примерно взимаш бележка, че си била на преглед и ти се опрощава половин ден отсъствие. Закона те третира като бременна след пункция, ако имаш ембриони.
Но не могат да се вземат без прегледи и процедури - ей така просото 20 дни +.

едит:
Ах и Ирен е написала същото извинете за повторението.
Аре да кажа и нещо ново тогава Simple Smile, аз взех само 7 дни след трансфер (от 15 макс - т.е. винаги може да вземем по-малко)

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 12:06 от Одри ♡

# 224
Kactus, в Адела дават до 15 дни след пункция, точно до теста се връзва. При ЗЕТ не дават мисля, аз взех сега от личния лекар, защото няма вариант за спокойна работа.

Общи условия

Активация на акаунт