Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 33 679
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
Мили, момичета, влизам с добри новини!!! ☀️
Първо добре дошли на новите попълнения, да не се задържате, много кураж и сили на момичетата с неуспехи, много стиснати палци на тези в процедури и гонещи яйцето, както и много търпение и успех на тези, които са на степен изчакване като мен. 🍀🍀🍀
Обновили са сайта на ЦАР и сме одобрени! ❤️❤️❤️

# 271
Кактусче, много се радвам! Чудесно е това. Пожелавам ти много успех, както и на всички други момичета в темата!

SeaWater, добре дошла, с пожелания да не се задържаш дълго.

Аз все още се чистя (трети ден кървене след медикаментозния аборт) и се опитвам да мисля позитивно, но имам периоди, в които се скъсвам да плача. Снощи плаках пет-шест часа, направо до посиняване, а се старая да съм силна, заради любимия ми и децата. А това е и тяхна загуба все пак, егоистично е аз да рева, а те да ме успокояват. Добре, че снощи бях сама в стаята, гледам да не плача пред семейството.
Обземат ме и едни мисли, колко е крехък животът и как не трябва да го приемаме за даденост. Гледам хората по улиците и си казвам: всеки от тях е бил нечие чакано, желано и любимо бебе, треперили са за него и са му се радвали, всеки един човек е нечие чудо.

# 272
  • Замък сред облаците
Браво, Кактус! Сега един спокоен меден месец и наесен с нови сили ❤

Майка-зайка, спокойно. Част от живота е, ще дойде моментът и вашата душица да ви избере ❤ Поплачи си, но не потъвай в мъката.

# 273
Момичета, днес си направих по мое усмотрение изследване за ИР.Нищо не разбирам от резултатите.Ако някой може да ми ги разтълкува, ще съм благодарна.Ще се консултирам и с лекар, разбира се, но дотогава...
Имаш за мен ИР..нормална захар и висок инсулин. Гледали ли са те на УЗИ.. Диета без брашна,захари ,сладки неща ,меса . Заложи на зеленчуци ,плодове . Вегетарианско меню ,дори яйца и млечни избягвай. Поне едно 3 месеца .

# 274
Чакай, чакай, плодовете са забранени при ИР, не месата и яйцата...  Тортелина ако искаш се допитай до Денис от темите за добавки и хормони, ако искаш направо се консултирай с лекар (ендокринолог)

# 275
Съгласна съм с Алисън - месата и яйцата дори са препоръчителни при ИР. Вегетарианската диета не е Ок.

# 276
При инсулинова резистентност се препоръчва някакъв нисковъглехидратен режим. Има много разновидности, с различна степен на трудност, така да се каже. Има НВ-ВМХ, Палео, Кето и тнт.
Най-общо, махаш бързите въглехидрати, които са захар, бяло брашно, ориз и картофи на първо време. Наблягаш на протеини - месо, яйца, мляко, риба, сурови ядки.
Плодове може да се хапват, но много ограничено (1 плод на ден), и трябва да са с нисък гликемичен индекс.

ПС: Има тема за ИР и момичетата дават много полезна информация там. Simple Smile

# 277
  • София/Севлиево
На мен ми казаха без мазно месо,и че може кисели плодове,ама по малко.Вероятно съм с ГД,докторът не ми направи обременяване,защото в 26+ г.с.бебо е 900 гр,т.е.не е много голям,но пък КЗ на гладно ми е 5,8,а трябва да е 5,1.И от миналата седмица съм на диета...

# 278
Наблягане на плодове и ИР.... Алисън правилно ти е казала.
Шенай, като много искаш да раздаваш напред назад съвети в тема, в която пишеш съвсем отскоро м/у другото, гледай поне да са адекватни, а не само да объркваш народа....

# 279
Благодаря ви момичета.Днес ще мина при Русев за коментар на предишните ми изследвания, че мина месец и все още не съм се доредила за консултация.Ще коментирам и ИР с него.
Хубав ден на всички.Стискам ви палци и чакам новата вълна от положителни новини.
 P.S. Аз утре съм на АГ при нов лекар, на който съм се спряла, та и с него ще обсъдим всичко и се надявам да ми даде зелена светлина от другия месец.

# 280
  • Замък сред облаците
Супер, Тортелина! При кой АГ реши да идеш?

# 281
  • гр. София
Не искам да внасям напрежение, но Шенай! Гледам тук и в темата за хормони няколко пъти се изказваш изключително авторитетно, но доста грешно! Освен че ти си в заблуда, заблуждаваш и хората, които питат, за последствията от което даже няма и да коментирам!
От 2016 се боря с ИР. Изчела съм доста и пак не бих си позволила да коментирам показаните изследвания щото не съм лекар. Нито пък вид меню в тази тема!
Скрит текст:
При посещението ми при диетолог преди месец например, се оказа, че кетозата не е за хора които се подготвят за бременност. Дългата кетоза удебелявала лигавицата на матката. И въпреки, че идеята е да се свалят кг и най-вече подготовка за трансфер на есен, докторката ми изготви меню, в което вкара въглехидрати сутрин -от вида на черен хляб или един път в седмицата леща, боб..... Спазвах НВ-ВМХ, но след първоначалните над 20кг спрях да свалям в последната година. Сега за месец са 4кг свалените.

# 282
  • Замък сред облаците
Петуфинче, само ще добавя, че кетозата е противопоказна и при проблеми с щитовидната. За да функционира нормално ѝ трябват около 100-120 гр въглехидрати на ден, НО ако се комбинира с ИР вече менюто и грамажите трябва да са изготвени от лекар, за да не си навреди човек. Имах приятелка дето така с някаква нутриционистка блогърка беше влязла за 6-7 месеца в кетоза, купуваше вълшебни витамини по 200 лв и накрая така хубаво си обостри СПКЯ и си докара кожна инфекция и над 1000 ТАТ и МАТ. После търсеше ендокринолог дето да ѝ изпише 1-2 хапчета да ѝ реши проблемите, ама то това става с промяна на начина на живот.

# 283
Може за плодовете да греша,но уча в МУ и знам че бялото брашно и захарта се изключват,също тестените изделия.

Честито на Кактус

# 284
  • Замък сред облаците
Шенай, с най-добро чувство, но и хората дето сме завършили икономика го знаем това. Следващият път преди да дадеш съвет поне си провери източниците или кажи, че за казуса знаеш това и това, но е най-добре човек да се посъветва със съответния медицински специалист. Още учиш и нямаш екстензивното обучение и опит на медик, а здравето е тънкост с много взаимозависимости и един погрешен съвет може да задълбочи понякога дори фатално проблема на човека отсреща. Затова бъде сигурна преди да дадеш някой съвет или се позови на личния си опит, докъдето и да се простира той.

Общи условия

Активация на акаунт