Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 33 658
  • 774
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, докато сме на темата за спергмограмата - Kruger's Strict Criteria: сперматозоиди с нормална морфология 9% - много ли е зле, някоя от вас има ли представа? Лекарят му изписа хранителни добавки, но не е казал, че няма как да стане естествено..

# 436
Момичета, докато сме на темата за спергмограмата - Kruger's Strict Criteria: сперматозоиди с нормална морфология 9% - много ли е зле, някоя от вас има ли представа? Лекарят му изписа хранителни добавки, но не е казал, че няма как да стане естествено..

Не е зле 9% по Крюгер, но се гледат и другите показатели - обем, бързина, концентрация и т.н.
При нас с 4% казаха също, че не е зле, но другите показатели хич не бяха цветущи, та от там ни дойде проблема.

# 437
SeaWater, ще споделя своите не особено пълни мисли по темата и каква логика вкарвам аз по въпроса. Почела съм малко, но далеч не се провъзгласявам за спец.

Скрит текст:
Проблем в първия триместър обикновено би означавал проблем с ДНК. ДНК се формира на половина от хромозомите на жената, на половина от тези на мъжа. Не всички проблеми с ДНК биха довели до аборт, например синдрома на Даун. Сперматозоидите или имат изменение в хромозомите, които носят, или нямат. Поне аз не съм чела някъде да може от стоене да проима такова изменение, да изгуби хромозома или нещо такова. При тях хубавото е, че има естествен подбор - до яйцеклетката стигат най-бързите, ако не са най-бързите ще са най-издръжливите. И с най-правилната остра форма. За това при голямо количество с неправилна форма е трудно забременяването - те просто не могат да пробият към яйцеклетката, колкото и да са бързи.
На база на това според мен няма опасност, просто би имало по-малко изключително качествени войници. Ако стоят +5 дни и после трябва да оцелеят още няколко до яйцеклетката става много. Не е невъзможно! Няма нищо невъзможно, просто шансовете са по-малки.

# 438
  • Замък сред облаците
Дами, понеже и преди съм споделяла, че ние не сме от най-активните в кекса, но да обърна мислите ви в тази посока -  те тия вашите мъже не си ли ползват ръцете по предназначение (едно време се бъзикахме в училище - Мъжът и ръката интимно)? Знам, че не е невъзможно, но над 7 дни без еякулация случва ли им се?  Ако не сте го говорили това, изговорете го, защото е възможно да се притеснявате излишно.

Иначе, моите разсъждения по темата са, че с повече въздържание има по-малко количество активни качествени сперматозоиди. Подкрепям напълно Инферия в нейните размишления. В крайна сметка сперматозоидите не идват на всяко изпразване като нова порция и да чакат мястото да се оваканти, че да дойдат следващите. Въпрос е просто какво има налично като качество. Ама и аз го описах един път.... ама мисля, че схванахте, какво искам да кажа.

ПП. SeaWater, скенерът е 75 до 500 пъти по-силен от обикновена рентгенова снимка в зависимост какво точно се сканира (глава, торс, бял дроб и т.н.), но едва до 5 пъти по-силен от облъчването което поемаме естествено от околната среда за година. Аз бих пропуснала бебеправенето този месец само ако е било скенер на корем/таз.

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 12:48 от АА

# 439
  • София/Севлиево
И след дълго въздържание стават деца.Имам приятелка с 4-всички заченати след 40-дневни пости(те със съпругът и пазят абсолютно строги пости,които изключват и общуването между мъж и жена)...

# 440
А, не случайно септември е бъкан с рожденици - след постите покрай почивките Коледа и Нова година какво да правят хората...

# 441

При нас е 9%, беше 4% преди операцията на варикоцеле. Другите параметри са не по-малко важни. При добра подвижност и бройка морфологията няма да окаже чак толкова голямо влияние. В момента по критериите на СЗО морфологията трябва да равна или по-голяма от 4%.
Любимият ми андролог, каза че с тези параметри, може да се направи цял футболен отбор...заради, което и в момента търсим проблем и при мен.

# 442
Скрит текст:

При нас е 9%, беше 4% преди операцията на варикоцеле. Другите параметри са не по-малко важни. При добра подвижност и бройка морфологията няма да окаже чак толкова голямо влияние. В момента по критериите на СЗО морфологията трябва да равна или по-голяма от 4%.
Любимият ми андролог, каза че с тези параметри, може да се направи цял футболен отбор...заради, което и в момента търсим проблем и при мен.

Благодаря на всички момичета! Засега казаха, че при мен всичко е окей. На ММ изписаха 2 вида добавки (спермотренд е едната). Не мисля, че това би попречило по някакъв начин, само би спомогнало... пък аз започнах и за този месец ОВУ тестове. Лекарят също каза да пия Дуфастон след 14 ден. Дано е на късмет този горещ август! Purple Heart

# 443
Мрън. Като гледам и този месец няма да е моя. Утре по график трябваше да не пристигне М, но днес се почна с кафеникавото зацапване. Не че съм се надявала от първата инсе да стане, де, но вярата крепи човека Simple Smile

# 444
Инферия ,пробвай с тест, ако вече не си!
Дано е просто зацапване и да има Б.
Мен ме натъпкаха с ЧХГ инжекции 3 броя ,не знам дали е за добро ,но имам обилна слуз като яйчен белтък!! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 445
  • София
Здравейте, на мен сега ми излязоха резултатите от хормоните и май не да добре.ТSH e високо, за другите незнам.Писах в темата на Денис и чакам нейното мнение. Иначе ноември си пусках  TSH и беше-  1.76 и FT4 - 9.97 и бях на ендокринолог и всичко ми беше наред.Сега тези ги пуснах 40 дни след аборта и незнам дали  не съм избързала.

# 446
  • Замък сред облаците
Не си избързала, тъкмо навреме си ги пуснала. Това е нормален автоимунен отговор след аборт, ако съдя по обясненията на моя ендокринолог. ТАТ и МАТ, ако си пускала ноември, с какви стойности бяха?
Иначе фТ4 със стойност 9.97 е била изразена хипофункция дори ТСХ да е в норма и няма ендокринолог да го подмине това. Да не си имала предвид 19.97?

Същия съвет ти давам като на Майка зайка - питай ендокринолога освен за хормон, да ти изпише селен, цинк и вит Е за подобряване на функцията на ЩЗ и подобряване на стойностите на антителата.

# 447
  • София
FT 4 ми беше 9,97   и ендото каза,че не може да го тълкува без FT 3.Но ме прегледа и каза,че всичко ми е наред.Тогава пуснах само тези двата,защото личната ми беше дала направление за тях и незнаех,че трябва да се пуснат и другите.

# 448
  • Замък сред облаците
Другите не са с направление, затова не ти дава, но не те е и информира, което е тъпо - трябва всичко да се пуска заедно. Конверсията фТ4 в фТ3 е важна, но когато фТ4 е под нормата, жлезата не функционира ок. Съветвам те да смениш ендокринолога.

# 449
И в момента FT 4 не е достатъчно, още по-малко на 9.97. Вярно е, че се тълкуват заедно с FT3. Потърси мнение от друг ендокринолог и ако може да е от репродуктивните такива/тези, които имат славата на такива.

Общи условия

Активация на акаунт