Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 33 625
  • 774
  •   1
Отговори
# 540
  • Замък сред облаците
Взимала съм сребърна вода за външни промивки и гаргара, за вътрешно лечение не се пие дълго заради натрупването на сребро в организма,, което може да причини аргирия (сив цвят на кожата) - https://www.healthline.com/health/colloidal-silver#risk-factors

# 541
Найси, честито малко чудо! Прах и памперси навсякъде Grinning

Круела, искрено съчувствам с тоя цистит. Имам колежка с хроничен и през месец дава урина, пие какво ли не - и чайове, и всичко. Преди години правих цистити всеки февруари. Имах си мои проблеми по това време от годината и редовно ми падаше имунитета. После драмите се преместиха лятото и даже един от последните пъти ми изписаха фоточувствителен антибиотик баш преди морето Grinning Прекрасно беше Grinning
При мен винаги се тушира след 1, макс 2 антибиотика и не се задържа повече от месец-два. От миналата година не съм имала проблеми, но то ми стигат всички останали драми Grinning

Не знам до колко вярвате на хранителни добавки и супер-гъби, но смятам, че Кордицепса много ми помага. Внасяха преди години един червен чай с кордицепс, но уви, спряха го. Купих си обаче Кордицепс на таблетки от Амазон (има и на прах, на корен...) и мисля, че се влияя добре, особено, когато го започна преди рисковия период. Кордицепса много помага при цистити и простатити, укрепва и е с натрупване. Прочети, ако искаш малко за него. Ииии винаги, когато пия антибиотик взимам и Уробиотик - пробиотик с уринална добавка тип червена боровинка. Даже, когато имам някакви съмнения или ме е надухал климатика на работа си разтварям по някое прахче Simple Smile

# 542
Момичета да изчакам ли да мине цикъла и приема на сиропа за да пусна урина?
Найси, честито малко чудо! Прах и памперси навсякъде Grinning

Круела, искрено съчувствам с тоя цистит. Имам колежка с хроничен и през месец дава урина, пие какво ли не - и чайове, и всичко. Преди години правих цистити всеки февруари. Имах си мои проблеми по това време от годината и редовно ми падаше имунитета. После драмите се преместиха лятото и даже един от последните пъти ми изписаха фоточувствителен антибиотик баш преди морето Grinning Прекрасно беше Grinning
При мен винаги се тушира след 1, макс 2 антибиотика и не се задържа повече от месец-два. От миналата година не съм имала проблеми, но то ми стигат всички останали драми Grinning

Не знам до колко вярвате на хранителни добавки и супер-гъби, но смятам, че Кордицепса много ми помага. Внасяха преди години един червен чай с кордицепс, но уви, спряха го. Купих си обаче Кордицепс на таблетки от Амазон (има и на прах, на корен...) и мисля, че се влияя добре, особено, когато го започна преди рисковия период. Кордицепса много помага при цистити и простатити, укрепва и е с натрупване. Прочети, ако искаш малко за него. Ииии винаги, когато пия антибиотик взимам и Уробиотик - пробиотик с уринална добавка тип червена боровинка. Даже, когато имам някакви съмнения или ме е надухал климатика на работа си разтварям по някое прахче Simple Smile

# 543
Найсна, честито! Да расте здрава, обичана и щастлива малката принцеска! Heart

# 544
Найсна, честита дъщеричка! Да расте здрава и щастлива!

# 545
  • Замък сред облаците
Круела, ако искаш сега да пуснеш урина, преди да е свършила менструацията, измий се добре, сложи си тампон и тогава дай проба за урина, че иначе ще има еритроцити и левкоцити и ще даде фалшив резултат.

Някъде преди време бях чела, че хроничните цистити подобно на хроничните гъбички могат да са свързани с хроничен дисбаланс на добрата бактериална флора в организма, което пък е свързано и с начина на хранене - прием на прекалено много въглехидрати и храни бедни на ензими (богати на ензими са естествено ферментиралите храни и някои плодове и зеленчуци, в момента се сещам за авокадо), а допълнително за това допринасят и състояния като диабет и инсулинова резистентност. И в двата случая, хората преминали на диета подходяща за ИР са намалили драстично честотата на рецидивите. Лошото е, че не се сещам за източника, а може и да е микс от няколко места - следя Симона Вътева в Инстаграм, helthylicious, както и подкаста на Микейла Питърсън (на английски), където са говорили за такива неща.

# 546
АА Изключително полезна информация благодаря ти от ❤️, но ще изчакам да свърши, с тампоните хич не се разбрахме, пробвах . ❤️🍀Поздрави 🥰😇

# 547
Момичета, аз се отчаях… Има ли някой с толкова много мутации като мен, износил успешна бременност над 35-годишна възраст?

PAI - хетерозиготен
ACE - хомозиготен
MTHFR - хетерозиготен
VEGFA ген (c.936C>T)Хомозиготен носител, генотип T/T
TAFI ген (c.+505A>G)Хомозиготен носител, генотип G/G

# 548
Момичета, аз се отчаях… Има ли някой с толкова много мутации като мен, износил успешна бременност над 35-годишна възраст?

PAI - хетерозиготен
ACE - хомозиготен
MTHFR - хетерозиготен
Изобщо не се отчайвай ❤️ При следене на кръвотока и правилна терапия, няма никакъв проблем да си износиш живо и здраво детенце 😊🍀
Найснааа, честита ти принцеса! ❤️
Да ти е жива и здрава, безгрижно детство и много щастие! 🥰
Успех на всички! ❤️

# 549
  • Замък сред облаците
Майка-зайка, виж темите за тромбофилия и питай момичетата там, не всички пишат тук. А и съм почти убедена, че поне половината тук не сме пускали VEGFA и TAFI и не знаем имаме ли ги тези мутации.

# 550

PAI - хетерозиготен
ACE - хомозиготен
MTHFR - хетерозиготен

Аз съм със същите, но само АСЕ ми е хомозигот.  Реших за себе си да се консултирам със специалисти каква да ми е терапията преди да забременея,  за да знам какво да правя, кактои набелязах доктори които да ме следят. Така като се случи чудото си започнах терапията и си отидох при избраните лекари и всичко беше точно. Следих изкъсо нещата на 3 седмици и коригирахме когато беше нужно.
Не се притеснявай,  има начин да се парират тези мутации.  Аз съм инвитро,  което отежнявя нещата допълнително и въпреки всичко, с добра подготовка постигнахме успех.

# 551
Maйка -зайка, аз съм със 7 мутации, над 40г съм , на терапия от трансфера още, като често следя кръвоток и как ми се отразява терапията . Надявам се и до термин да си износя бебето. Даже не са ти високорискови факторите , но пък има сбор от мутации. С правилна терапия и диагностика, без проблем ще стигнеш до пухкав финал. По въпроса ти за витамините от другата тема- аз ги пия всички вечер, като еутирокс пия сутрин в 4 с аларма, а след него 4 часа не се приема друго. Колаген и останалите изброени сутрин на гладно , но дали могат заедно , ще трябва Денис да изчкакш да се включи.

# 552
Инферия, аз пия Кордицепс от години!
Имунитетът ми е почти  железен, а преди да започна да пия си бях болна през седмица

# 553
По въпроса с тромбофилията, от основния пакет ми излезнаха нискорискови фактори. Момичетата тук ми писаха, че било най-добре да пусна и разширения пакет, за да видя дали няма да изкочи нещо и от там, което да налага терапия. Док ми предложи да не пускам нищо, просто да следим нещата през 3 седмици. Не само, че не отключих тромбофилия, но и кръвта ми се разреди прекалено много (без да пия нищо кръворазреждащо! ) и бях на терапия за сгъстяване! Ти Майка зайка си на възраст и вече имаш 1 загуба, за която май нямате категорично открита причина, тъй че се консултирай с хематолог и АГ, който следи тромбофилии, застраховай се, следи се, но нещата не са толкова категорични. И аз треперех да не се сгъсти кръвта и да ми включат апсирин и/или инжекции , ама стана точно обратното! Сега очаквам всичко вече. Не се паникьосвай само от тези резултати, следиш ли нешата, всичко ще бъде наред. Успех 🍀

# 554
  • Замък сред облаците
Алисън, ще припомниш ли с какви мутации си? Интересно ми е да разбера с коя ти се е отключило разреждане.

Общи условия

Активация на акаунт