Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 33 292
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
  • Замък сред облаците
Пимки, нормално е да има разни отклонения в различните цикли. Аз преди мислех че е ми е 13-14 дни лутеалната фаза, според приложението ми излиза че за последната една година ЛФ стабилно е 12 дни, с по 1 месец по 14 и 13 дни.

Ако е 11 дни, важното е реално да се образува хубава лигавица. Може да приемаш вит Е след О до следваща М или Б, за да подпомогнеш процеса, а вит А само един месец на всеки три от М до О. За да си спокойна, може да си направиш и консулт с АГ да замериш лигавицата с каква дебелина и достатъчна ли е, преди да се впуснеш в тревоги. Само че не знам кога се мери, може би на 7 ден след доказана О? Защото нали тогава е важно да е достатъчно дебела за успешна имплантация.

# 661
Точно, че питах, но каза, че не било нужно за него, мъжете  изхвърляли всичко с урината.(да паднеш от смях.. ) Та ще търся друг сега..
Лейди, на това следящ лекар трябва да отговори. Обади се и питай. Този антибиотик се използва често за уринарни инфекции, до там стигат моите компетентности Grin

# 662
Аз и за лигавицата се чудих вчера.
Из форума бях чела, че трябва да е 10 см, но и аз се чудих колко дена след овулация е добре да е толкова.
Моята 2-3 дена след овулация я измери като 8 см.

Еdit: Всичко горе да се чете като милиметри, а не сантиметри Grinning

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 13:29 от Fayona

# 663
  • Замък сред облаците
Файона, надявам се да визираш милиметри Grinning

Лейди, сменяй го този незабавно. Те мъжете не боледуват, мъъхъъъмм....

# 664
Lady, сменяй лекаря, това е и моя съвет.
Лигавица се проверява на 10-12 ден от цикъла, добре е да е трислойна, нито много тънка, нито много дебела.

# 665
Файона, надявам се да визираш милиметри Grinning

Хаха, да, ужас.. милиметри имах предвид Grinning

margolotta, благодаря ти за отговора!

# 666
С моя съпруг гледахме една документалка The Great Sperm Race. Цяло чудо е, че изобщо някой забременява Grinning

# 667
Да допълня, че бързах да публикувам - 10-12 ден при стандартна дължина на цикъла 28-30 дни, за другите случаи не знам как е. Мен са ме викали като правих ЗЕТ на естествен цикъл винаги на 12 ден - хем да видим ще има ли О, хем да измерим лигавицата.

# 668
Fayona аз изследвах хормоните по схемата от темата в "бг мама" и доцента при който ходих ме пита това защо на този ден, онова защо... Кой ти каза така да ги пускаш и аз си замълчах, не посмях да кажа.
Пусках пак на ново няколко както ги искаше той.

# 669
Изследването на хорноните е най-добре да е съгласувано с лекар. Аз миналата година на своя глава пуснах тези, които се изследват на 3ти ден от М и после във форума ми ги разчетоха и казаха, че вероятно имам киста. Запазих си час за преглед и си носех резултатите с мен. АГ ми се скара, че на своя глава правя каквото и да е. Хвърли им бърз поглед, но нищо не каза. Видяхме, че има фоликул и ме викна след 3 дена пак да видим дали се е спукал. На следващия преглед видяхме, че О е минала, фоликула го няма, а само жълтото тяло (май така му се казваше). Надух му главата на човека за кисти да гледа, но такива нямаше. Същия месец цикъла ми беше 24 дни, което към днешна дата ме навежда на мисли за дължината на ЛФ. Тогава е била от порядъка на 12-13 дни. От няколко месеца цикъла ми е 25 дни, но ще почна с ленти да следя О и видя каква е дължината на ЛФ и при такъв кратък цикъл дали е възможно да се забременее.
Иначе запопнахме веднага след края на М да си работим за бебе, пък О се пада някъде на 9ти по груби изчисления. Ще мина утре за едни ленти за О, ама в тия жеги ще ми е трудно да не пия течности няколко часа, както и да не посещавам тоалетната.
Хайде момичета, чакам някоя да повлече крак. Успех на всички ни желая 🤗

# 670
Късмет на всички момичета с изследванията и на всички момичета с опитите! Heart

Аз правя тестове за овулация и нещо още не съм я хванала Sad 16 ден от цикъл, пия Дуфастон (според лекаря не влияе на овулацията.. да проверим).

Въпросът ми е - четъвртък имам път към София и мога да мина през АГ и се чудя да отида да види дали съм в Ову... Може ли да ви попитам (може би малко глупав въпрос) - с вагинален ехограф ли виждат дали сме в овулация, брой на фоликули и тн? И, ако вече е минала, може ли да ми каже също?

Досега не съм проследявала овулация при АГ и би ми било полезно да чуя вашия опит! Благодаря!

# 671
Въпросът ми е - с вагинален ехограф ли виждат дали сме в овулация, брой на фоликули и тн? И, ако вече е минала, може ли да ми каже също?

Досега не съм проследявала овулация при АГ и би ми било полезно да чуя вашия опит! Благодаря!

Аз вчера бях на профилактичен преглед, а не на такъв за проследяване на овулация.
С вагинален ехограф ме гледа, успя да ми каже, че овулацията е минала вече (видя жълтото тяло), видя и яйчниците и каза, че има добър брой фоликули.
Предполагам, че ще може да направи същото и преди овулация, за да види и измери доминантен фоликул, но досега не съм ходила да ми я проследяват.

# 672
Daisy при мен беше с вагинален ехограф. На първия преглед видя домкнантния фоликул, след 3 дена и жълтото тяло, т.е. това че О е минала. Аз не бях отишла всъщност за проследяване на О, а за да види дали имам кисти, както бяха предположи в една група тук.

# 673
  • София
Мен пришки ще ми излизат вече  на устата да повтарям че не всичко което прочетете във форума е вярно и че не трябва да се взима за чиста монета. Grin, не казвам че няма некадърни лекари, но много пъти и снаха (която е лекар) ми ми се е карала че не разбирам напълно какво гледам в една пкк и те гледат доста по-комплексно нещата, а какво става когато говорим за хормони... чак кисти от изследвания... нямам думи...

# 674
Мацето това беше единствения път, в който съм се допитвала из форума и понеже се притесних яко тогава и после като минах преглед и не се видя нищо такова реших, че повече на своя глава нищо няма да предприемам. Уговарям си преглед, казвам какво искам и от там да си ме насопат кое, кога и после да си разчитат резултатите. Споделих го само за да си имат едно на ум всички, които мислят на своя глава да си правят изследвания и да си разчитат резултатите във форума или другаде из нета. Излишен стрес и напрежение ще си докарат само.

Общи условия

Активация на акаунт