Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 33 296
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
Ядосах се! Уж всеки август ходя на профилактичен, а сега ме сложили чак на 1.10. И няма други свободни часове преди това. Явно ще чакам два месеца за един преглед...

# 676
Момичета, излезе ми последната микробиология, аг ми изписа монурал за ешерихия коли, но на антибиограмата, няма нищо срещу този АБ. Дали ще е успешно лечението, видях, че аг въобще не погледна антибиограмата. Както и каза, че партньора ми не трябва да пие аб, което малко ме съмнява.
За пробиотик нищо не каза, а сигурно трябва да приемам. И също колко време след лечението, трябва да се пусне контрола? Спирате ли опити при приемане на аб, говоря за следващата О, която ще е края на месеца.

Ние с ММ пускаме заедно микробиология и на база антибиограмата ни изписват и на двамата антибиотици, ако излезе нещо. Що се отнася до контролното изследване - правим го 10 дни, след като спрем антибиотика.

# 677
Мис,съжалявам миличка . Гърдите боляха ли те или не,не че е показател де.
И аз да кажа някой заглавия
Молитва силно заредена към вселената изричам,чертите ярки да получа аз на теста искам.

Боже,молим ти се ние от все сърце ,да имаме в тумбачетата бебе,а защо ли не и две.

# 678
Здравейте , момичета !
Имам въпрос на който не мога да си отговоря .
Моят цикъл е с дължина 28- 31 дни , но в повечето пъти 28 . Засичала съм овулация , но тя винаги е 19/20/21 ден . При тази продължителност на цикъла + късна овулация има ли шанс ( четейки разбирам , че на имплантацията са и нужни 12 дни, а щом с лентички засичам на 20/21 ден тя настъпа след 24/48 часа , което още повече скъсява времето за имплантация ) ?  Има ли вариант с медикаменти да се измести овулацията по- рано ?

# 679
  • Замък сред облаците
Жаси, нещо не си разбрала. На имплантацията не са й нужни 12 дни, самата имплантация се случва между 7-10 ден (според някои източници 6-12 дни) след оплождането на яйцеклетката, когато вече се е придвижила от яйчника по фалопиевите тръби до матката: https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Human_Fertilization.png

Това, което е важно, е че след овулацията настъпва лутеалната фаза, при която се случват три неща - образува се жълто тяло, което ако забременееш подпомага изхранването на ембриона в началото (подобно на жълтъка в птичите яйца), повишава се прогестеронът, който също помага за задържането на бременността при наличие на оплождане, и се удебелява лигавицата на матката, за да може успешно в нея да се имплантира оплодената яйцеклетка. Късата лутеална фаза под 10-11 дни обикновено не е достатъчна за нормално нарастване на лигавицата.

Най-добре се консултирай с гинеколог, сигурно ще предпише прогестеронов препарат след настъпила овулация, но според мен също е добре да видиш половите хормони на трети ден от цикъла.

# 680
Жаси, нещо не си разбрала. На имплантацията не са й нужни 12 дни, самата имплантация се случва между 7-10 ден (според някои източници 6-12 дни) след оплождането на яйцеклетката, когато вече се е придвижила от яйчника по фалопиевите тръби до матката: https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Human_Fertilization.png

Това, което е важно, е че след овулацията настъпва лутеалната фаза, при която се случват три неща - образува се жълто тяло, което ако забременееш подпомага изхранването на ембриона в началото (подобно на жълтъка в птичите яйца), повишава се прогестеронът, който също помага за задържането на бременността при наличие на оплождане, и се удебелява лигавицата на матката, за да може успешно в нея да се имплантира оплодената яйцеклетка. Късата лутеална фаза под 10-11 дни обикновено не е достатъчна за нормално нарастване на лигавицата.

Най-добре се консултирай с гинеколог, сигурно ще предпише прогестеронов препарат след настъпила овулация, но според мен също е добре да видиш половите хормони на трети ден от цикъла.
АА , много благодаря за отговора . Simple Smile
Бях при двама АГ и те ми каза , че всичко е добре щом два пъти съм забременявала . Всички изследвания съм направила :
- имам тромбофилия( последната загуба беше в 3 месец )
- пия еутирокс и вече всичко е в норма
Това са изследванията на 3-ти ден от цикъла май месец .На 31 години съм Simple Smile
Цикъл 28/30 дни овулация на 20/21 ден 

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 09:55 от Jasmin.

# 681
  • Замък сред облаците
Принципно, ако следиш О с лентичките, тя О може да настъпи и 12 часа след хванат пик, а пикът е ориентировъчен. За да си сигурна за дължината на ЛФ трябва да проследяваш с фоликулометрия, всички приложения и прочее са ориентировъчни. Аз от описаното по-скоро си мисля че ЛФ ти е 10 дни, което е на ръба, но става според общата информация, особено щом 2 пъти си забременявала. При последната загуба имаше ли терапия за тромбофилията или тогава я откриха?

# 682
Принципно, ако следиш О с лентичките, тя О може да настъпи и 12 часа след хванат пик, а пикът е ориентировъчен. За да си сигурна за дължината на ЛФ трябва да проследяваш с фоликулометрия, всички приложения и прочее са ориентировъчни. Аз от описаното по-скоро си мисля че ЛФ ти е 10 дни, което е на ръба, но става според общата информация, особено щом 2 пъти си забременявала. При последната загуба имаше ли терапия за тромбофилията или тогава я откриха?
Идвата пъти съм забременявала без лентички за овулация от първият път . Тромбофилията я откриха след втория аборт миналата година Sad . НК клетки правих , антифосфолипиди също( не знам дали го изписах правилно ) всичко е в норма . И двата пъти ми казаха , че имам късна овулация , защото не отговаряше на седмицата , но след това наваксваше .

# 683
  • Замък сред облаците
Тогава за момента не се притеснявай, особено ако не си забелязала промени в цикъла. Имам предвид че лентичките за О са ориентировъчен, не 100% достоверен резултат. По-важното е да имаш изписана терапия, за да знаеш как да действаш като забременееш. Говорили ли сте с доктора за това?

# 684
[video][/video]7 дни след доказана  овулация . Каза от днес да пия Дуфастон 7 дни и да направя тест . Много са зле нещата ,много,плаче ми се момичета ,за какво да го пия дори да има оплождане ,ще се задържи ли с изкуствен Прогестерон . Очите ми са пълни със сълзи толкова се надявах и докторът ми дава допълнителни надежди

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 12:23 от 🎀 🦋 Шенай 🦋 🎀

# 685
Тогава за момента не се притеснявай, особено ако не си забелязала промени в цикъла. Имам предвид че лентичките за О са ориентировъчен, не 100% достоверен резултат. По-важното е да имаш изписана терапия, за да знаеш как да действаш като забременееш. Говорили ли сте с доктора за това?
Да , при положителен тест клексан или фраксипарин . Много ти благодаря за пояснението за лутеалната фаза , че чисто се бях объркала. 🌷
Притесних се , че след аборта октомври месец , досега не се получава Sad .
АА, според теб резултатите от изследванията ми добре ли са ?

# 686
Жасмин добре са според мен хормоните

# 687
  • Замък сред облаците
Жаси, изглеждат ОК хормоните, спрямо референтните граници, но най-добре АГ да си ги разтълкува. Моят аборт беше ноември и също още не се е получило, но реално имаме само 3-4 месеца реални усърдни опити. Аз на моя малко му скръцнах да влезе във форма, че се беше запуснал и храненето и то беше с много джънк, та белким да не скапва сперматозоидите Grinning Аз също минах сега на по-здравословно хранене спрямо моя организъм и се надявам живот и здраве наесен да имаме вече успех. Моята терапия е с аспирин впрочем (PAI 4G4G, MTHFR и MTRR мутации), вече след установяване на плоден сак ще дискутираме фракси/клексан.

Шенай, не знам за какво ревеш, резултатът ти е хубав и ако има имплантация, която както казах е средно 7-10 ден след овулация, тепърва ще има накъде да се покачва още. Докторът се презастрахова просто. Съветвам те да спестяваш коментарите за резултатите на другите хора, щом самата ти не виждаш че и твоят резултат е хубав.

# 688
  • София/Севлиево
7 дни след доказана от дясно овулация . Каза от днес да пия Дуфастон 7 дни и да направя тест . Много са зле нещата ,много,плаче ми се момичета ,за какво да го пия дори да има оплождане ,ще се задържи ли с изкуствен Прогестерон . Очите ми са пълни със сълзи толкова се надявах и докторът ми дава допълнителни надежди

Не е чак толкова зле.И да,ако е станало прогестеронът ще помогне да се задъжи, друг е въпросът, че бих ползвала нещо различно от Дуфастон,но пък щом лекар го е назначил ти желая успех!
Май не се оказах най-добрата орисница,темата почти свърши,пък никой не се похвали с тест.Реванширам се като ви поръсвам обилно със синьо и нека следващата тема се напълни с много добри новини Blue Heart

# 689
  • Замък сред облаците
Елислава, беше писала в една от предните теми за ниския прогестерон. Би ли припомнила, върти ми се в главата нещо че под 20 не е ок, но резултат по-висок от 20 и непадащ е индикация, че могат да се закрепят нещата с прием на прогестеронови препарати?

Общи условия

Активация на акаунт