Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 33 487
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
Шенай, срамота е да се тръшкаш за този “плачевен” прогестерон! Моят и при двете ми последни бременности беше вече при установена бременност от порядъка на 17-21 и аз трябваше да убеждавам АГто, че искам да приемам прогестеронов препарат.

П.С. Жасмин, на мен ми се струва малко високо ФСХто, най-важна е консултацията с лекар и референтните стойности, другото да си наши мнения. Добре е да пуснеш и прогестерон 7 дни след доказана О, да не е нисък прогестерон от причините за по-къса лутеалната фаза.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 12:47 от margolotta

# 691
  • София/Севлиево
Ей тук го гледах прогестерона  https://www.wantbaby.info/calculators/progesterone-level-calculator?link=pages  .Забележете че е в две различни мерни единици.Моят беше във вторите и тръгна надолу.Затова и взехме мерки.И нещата се закрепиха.Мисля, че съм писала, че със Слави също прокървих,тогава ми биеха Прегнил,което е чхг,но в последствие разбрах, че двата хормона са тясно свързани и като се приема единият се увеличава и нивото на другият.И все си мисля, че трите ми аборта са заради нисък прогестерон,който никой не се сети да изследва, а аз трябваше да четя и ровя, за да открия някаква конкретна информация...

# 692
АА, и да я съветваш и да не я съветваш, тя просто няма да спре явно да обърква другите момичета.....

Аз чакам М тези дни. Стандартно ПМС. Дано изчака до 7-8, че док да се е върнал на работа...

# 693
Моята мерна единица е нмол, и горната граница е 75..а моя е 35,значи е имало все пак овулация . Ако е ng/ml е друго .

# 694
little. madness - не бързай. И аз бях ПМС, ПМС - сега 5ти месец Bowtie
Както обичам да казвам -докато няма цикъл - надежда има Hands V

# 695

Между другото - на кой ден получи + тест? Innocent

# 696

Обнадеждаваш ме. Моите гемии са на дъното на Марианската падина днес........

# 697

А директно съм го отписала този месец.😁

# 698
АА спомена здравословно хранене. Вие как се храните, момичета, избягвате ли/добавихте ли нещо конкретно откакто правите целенасочени опити?

# 699

Между другото - на кой ден получи + тест? Innocent

Теста си го направих на 1 седмица закъснение, просто защото си чаках да ми дойде, с болящи гърди и болки в корема - типичен ПМС . Бях решила, че имам киста и затова се бави, ама като мина една седмица все пак си купих тест , който пък излезе с 2 ярки черти. Да видите учуденото ми лице какво беше... Laughing Laughing

# 700
  • Замък сред облаците
АА спомена здравословно хранене. Вие как се храните, момичета, избягвате ли/добавихте ли нещо конкретно откакто правите целенасочени опити?

Рей, понеже питаш да си кажа, че нещата са индивидуални. Аз лично последните години качих и свалях и пак качвах. Идеалното ми тегло е към 55-58кг, а съм 68 (бях до 74 стигнала предните години). Като цяло съм в нелоша форма, но имам тлъстинки на талията и бедрата, свързани с преобладаващо въглехидратно хранене, заседнал начин на живот дълги години без спорт (на 32 съм и спортувам отскоро, но нередовно). Последните години открих, че ако изключа белите въглехидрати (тесто, захар, картофи, ориз) се чувствам по-добре, започвам да чистя тлъстинките и се чувствам изпълнена с енергия. Опитвам се да включа повече зеленолистни зеленчуци, защото хим не сме по плодовете и зеленчуците вкъщи. Понеже съм с хашимото, са ми противопоказни крайните диети и съответно хапвам картофи и ориз 1-2 пъти седмично в ограничени количества, но не залитам по кето-диетите вече. Също изключвам и алкохола, позволявам си безалкохолна бира понякога и бяло вино само, през останалото време обикновена и газирана вода.

# 701

Включвам се и аз в темата за здравословното хранене.

От както правим опитите се старая да се храня по-балансирано, намалих junk-food-a и сладкото (но не съм ги изключвала напълно, тъй като целта ми е да мога да поддържам този начин на хранене) и увеличих плодовете и зеленчуците. Старая се да вкарам и повече движение, като бягане в парка и ходенето по планини.

Включвам и информация за теглото ми, ако на някой му се чете и това.
Скрит текст:
Висока съм 1.74м. Преди опитите почнах с тегло 92 килограма (плавно качвано през годините, макар че винаги съм била от пухкавата страна на нещата). За 8 месеца ги свалих до 76 кг., сега 2 месеца след това съм 78 кг., та се надявам поне тях да ги закрепя.

# 702
Жаси, изглеждат ОК хормоните, спрямо референтните граници, но най-добре АГ да си ги разтълкува. Моят аборт беше ноември и също още не се е получило, но реално имаме само 3-4 месеца реални усърдни опити. Аз на моя малко му скръцнах да влезе във форма, че се беше запуснал и храненето и то беше с много джънк, та белким да не скапва сперматозоидите Grinning Аз също минах сега на по-здравословно хранене спрямо моя организъм и се надявам живот и здраве наесен да имаме вече успех. Моята терапия е с аспирин впрочем (PAI 4G4G, MTHFR и MTRR мутации), вече след установяване на плоден сак ще дискутираме фракси/клексан.

Шенай, не знам за какво ревеш, резултатът ти е хубав и ако има имплантация, която както казах е средно 7-10 ден след овулация, тепърва ще има накъде да се покачва още. Докторът се презастрахова просто. Съветвам те да спестяваш коментарите за резултатите на другите хора, щом самата ти не виждаш че и твоят резултат е хубав.
АА , аз съм със същите мутации , хомозигот.
Ограничавам сладкото , че след аборта започнах да ям много сладко и стигнах ди инсулин 17 , при положение  , че никога не съм имала проблеми със захарта и инсулина . Ограничавам също и тестото . В момента съм 60/61 кг на височина 175. Трябва малко да стегна тялото😁 , че не съм тренирала доста време , а ММ тренира всеки ден 😃.
Само да вметна , че никога не съм изследвала прогестерон . Никога не ми е казвано да го изследвам . 🤔

# 703
  • London
Да се присъединя и аз към ggirl-чето относно пмс😁
Април месец като чаках лелката ден преди двете чертички пак си направих тест, който беше тотално отрицателен. Та даже отидох и превръзки да си купя 😆

# 704
Аз съм привърженик на ВМНВ хранене без крайности, защото съм видяла ползи от него не само от гледна точка на тегло, но и цялостно усещане. Ровя се последните дни в няколко чуждестранни форума, конкретно в теми за хранене и фертилитет, и ми направи впечатление, че там говорят за "кето бебета", тоест доста жени са сбъднали мечтата си след няколко месеца на кето и неуспехи преди това. Аз по-скоро го отдавам на загубата на тегло, оттук подобрено здравословно състояние и подобрено качество на яйцеклетките. След сватбата ни през май месец доста му отпуснах края и качих няколко килограма, сега съм в релси отново и се надявам това да даде отражение.

Общи условия

Активация на акаунт