Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 33 468
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
При нас е такава какафония от препоръчителни хранения, че няма на къде Simple Smile ММ е с извадена жлъчка и трябва да яде само бързи въглехидрати - нищо зелено, нищо пълнозърнесо, нищо тлъсто и т.н. В същото време заради СГ (аглутанация заради антиспермални антитела) трябва да яде неща в съвсем противоположна посока. Аз съответно съм изчела всичко на света за фертилно хранене, даже имам разни рецепти, но пък няма как двамата да си готвим съвсем отделно някакви неща - ще ядем 1 нещо буквално цяла седмица Grinning Вече даже не помня за кое му беше противопоказно млякото Grinning
Това, което сме си намерили като опция е да редуваме. Смес пълнозърнесто и обикновено брашно примерно, макар че от месеци не сме правили хляб. Много рядко купуваме някакви пърленки за закуска с кашкавал (1 път на седмица, даже на 2). Основно сме на лаваш и на питки за тортила Simple Smile
Картофи рядко ядем, но правим доста ориз, защото за ММ е по-добре - обикновено бял, но и кафяв понякога. Свинско ядем много рядко, пилешкото го ограничихме заради хормоните, основно сме на телешко и рибни неща.
Захарта също сме ограничили, веднъж на две седмици някъде правя някакви биксвитки, кексчета или сладкиш, но имам психологическа граница от 1 чаша захар за цялата смес. Ядем и баница в неделя, но не всяка.
Хапваме плодове, пием домашна лимонада, гледаме да включваме повечко зеленчуци сега.
Аз обикновено пробутвам, каквото не ми харесва в смути сутрин Grinning
В обищи линии гледаме да избягваме супер вредни за ситуацията ни неща, но не изпадаме в истерии и драми, ако ни се доядат ребра или бургер Simple Smile За мен това е по-важно.
Започнахме пак фитнес, че бях с контузена китка зимата и сега гледам да си върна формата - тия еленски бутове много ме дразнят -.- Опитвам да си заздравя максимално кръста, защото ми е мнооого слабо място, а се надявам някой ден да ми трябва Wink Пък и като гледам ми предстои или хистер-, или лапароскопия и гледам да натрупам възможно най-много точки, за да се възстановя по-леко след това Simple Smile

От добавките пия само вит Д, червена мака на хапчета или жълта на прах в смутито, другото гледам да си го набавям със семена и ядки (2-3 бразилски ореха вместо селен, чия и ленено семе вместо омега 3...). ММ пие бая неща - черна мака, трибестан, биотин и т.н., но сега ги е поспрял, защото сме на пауза, да не си тормози коремчето твърде много, като се активизираме ще ги започне пак от рано.

Скрит текст:
Честно казано най-много ми тежи липсата на алкохол Grinning Толкова много ме тресе миксологията, особено относно летни коктейли... ама шанс Simple Smile Бирата съм я спряла отдавна, защото ме подува, ММ също, заради СГ, много рядко си позволявам 1 чаша, може би веднъж на 2 месеца, че и по-рядко. Вече изобщо не ми се пие и даже онзи ден ми стана смешно колко ми беше горчива една специална ИПА, която преди много обичах Grinning Ползвам за отдушник всички шашави и странни лимонади, които си правим вкъщи (понякога с капка ром) и няколко моктейла - върджин Блъди Мери, върджин чили-манго-мохито... Не е супер драматично, правим по 1-2 коктейла седмично, но като цяло няма нищо общо с предни 2 години Grinning

@Елислава, проблемът изобщо не е в твоя прашец (събирам си в джобчетата, за след няколко месеца Blue Heart), просто сме много активни в тия жеги като гледам и спама се лее Grinning Почти съм сигурна, че имаше един положителен още в началото? Или се бъркам?

# 706
И аз съм се замисляла за Кето, но прочетох някъде ,че не добре за бебеправещи и не съм ровила повече. Аз си карах по Зоната , но сега съм му отпуснала края и си пролича, 2-3 кг нагоре Sad

# 707
  • Замък сред облаците
Кето храненето подобрява инсулиновия отговор и оттам качеството на яйцеклетките, възможно най-лаишки обяснено. Но дали кето храненето е подходящо за всеки - не е. Човек трябва да си опознае организма и нуждите, за да е наясно какво да предприеме. Няма лошо в опита и грешката, аз таха стигнах до ВМНХ - сега остава да си го наложа като принципен режим, веднъж ми се получи, после като забременях и след аборта съвсем му отпуснах края пак.

# 708
  • София
Кетото се отразява добре на дамите със СПКЯ и ИР, аз също имам позната която забременя след диетата, но там беше тежко ИР, много кг, смъкна 20-30кг и веднага настъпи овулация и забременя. Та не е изключено. Кетото обаче не е за всеки и не е за цял живот, правила съм го не става.

При нас с мм е като при Инферия, мм е с подагра, аз с ИР, трябва да ядем противоположни неща, аз мръвката той гарнитурата Grin . Аз съм на моменти, мога седмици наред да съм стриктна и да не хапвам вг, мога и всеки ден да ги ям като ми писне. В неделя ядох торта и сладка питка примерно, щото беше по повод, та ей така си позволявам. Кг са нагоре/надолу искам поне 2кг да смъкна ама ме мързиии

# 709
Rayy, включвам се и аз по въпроса с храненето , нищо че съм бременна. Благодарение на темата тук открих , че съм с ИР. Винаги КЗ ми е била в норми, но далеч от оптималното нива. Съчетах метформин и НВ-ВМХ, като в началото бях с доста орязани В , а после продължих по-либерално. В резултат инсулинът ми се нормализира, а както повечето тук знаят , високият инсулин скапва качеството на Я. Аз винаги съм си била почитател на мазните мръвки и салатите, но също толкова обичам и всичко сладко. Почти целия ми съзнателен живот съм тренирала активно до преди 5 г и до тогава В не ми се отразяваха особено или поне така съм си мислила. За 3г от 56-60кг стигнах миналата година пролетта до 81кг и това при височина 161см. Пак не изглеждах дебела, защото имам не -малко мускулна маса, но си ми тежеше. За 3месеца с НВ-ВМХ и метформин стигнах 67-68кг и реших , че няма до там ще спра, защото си е стрес за организма свалянето , а ми предстояха ин-витро процедури. Другото , което направих е да си следя витамините, тъй като при този тип хранене няма как да се снабдя с всички нужни. Отделно съм с мутация в усвояването на Б групата и колкото и да съм месоядна нивата бяха далеч от оптималните. Алкохол не съм спирала - позволявах си по 1 чаша бяло вино или розе няколко пъти седмично. Спрях го само по време на процедурите. Сега пак пия по толкова вино, но безалкохолно.
Допълвам - за подагра не е проблем този тип хранене. Има доста по въпроса в темата за ИР

# 710
Аз за първи път в живота си съм 55 кг и ми личат (на ръст 158). По принцип се старая да не ям тесто, картофи в много краен случай, ориз не съм от 2 години. Винаги лятото отслабвам, но това нещо се бъгнах и чак ме е срам да се погледна. Особено в шкембето. Не ми помогна и пътешествието до Италия, едва (и не винаги) успявах да избегна пастата, палачинките, бешамела, кроасаните в домашната кухня на домакините. Сега всяка вечер правя обиколка на града и го докарвам до 5000-6000 крачки, но едва ли ще се върна лесно на 50-51 Sad

# 711
Аз ще вляза в темата с личните ми наблюдения, храня се почти по Зоната. Не обичам пици, спагети, баници...обаче пустият му шоколад Close ограничавам се и на моменти не толкова и резултатите са променливи. Кетото не е за мен.

# 712
Аз хапвам от всичко (не обичам много месо), засега не се ограничавам.. винаги варирам с по 2 кг нагоре-надолу.. едно АГ каза, че спирането на сладкото влияе по добър начин за забременяване.. Аз пък съм с ниско кръвно ии е доста тегаво Grinning

А днес ме боли страшно много главата, не знам защо Sad И дори леко ми се гади, може би от жегите.. И сега се чудя дали да пия едно хапче за глава (не обичам да пия хапчета, освен ако не е много крайно, а и в момента пия Дуфастон и не искам да си натоварвам организма).. та така, малко мрън.

Успех на всички. Heart

# 713
То по принцип кетото не е за здрави хора.

# 714
И при нас е сложно с храненето.  На ММ му откриха подагра миналата година.  Беше на една безумна диета докато мине периода. Сега пие един куп добавки за спермограмата. Опитваме се  да ограничаваме вредните храни и да включваме повече полезни.  За сладкото знам че е вредно , защото влошава качеството на яйцеклетката. Хайде някой да извади +++

# 715
Аз се разписвам с М. от онзи ден. Не знам дали някога съм я чакала с такова нетърпение. Smiley Сега да свършва по-бързо. След няколко дни заминаваме и нямам търпение малко да разпуснем.
Мен също ме боля главата днес, може би е от жегите. Хапчета пия в много краен случай.
Диети не спазваме (54кг, 165см съм). Нямаме нужда да сваляме кг, но имам нужда от стягане на корем и крака. Последно миналата година тренирах вкъщи целенасочено, но кръста  и коленете са ми слабо място и не всички упражнения са подходящи. Отделно имам чувството, че нямам сили и нещо мотивацията ми куца, а не се чувствам във форма. Лятото наблягаме на салатите, друго не ми се и яде. Иначе ядем месо, картофи, ориз..и сладко похапваме. Не прекаляваме, но не сме се и ограничили от нищо напълно. ММ пие по една бира от време на време, аз зимата по малко вино, но не всеки ден.  Иначе обичам кола и сега си позволявам от време на време.

# 716
Ние ядем каквото ни се яде.
Сладко и безалкохолно не ядем и не пием така или иначе. Той изобщо, аз много рядко хапвам шоколад 😁
Сега само където пийва повече биричка.

Аз имам едни 8 кг още да сваля, но не се заемам сериозно. Всеки ден имам по около 10-12 км ходене. Той пък е слабичък. Сега мога да го похваля, че от почти 2 седмици не пуши, отказа ги. Да видим аз кога ще се реша 🙄

Рядко пиша, но си ви следя.Някой писания ги пропускам, че не ми се напряга с глупости 😂
Стискам палци момичета.То се е видяло, че Август всички почиват, дано Септември започне ударно с много ++++ 😍🤞🍀🙏

# 717
Здравейте, момичета! Понеже преди време ви четох за манастира в Златолист. До 12.08 може да им пишете лс в страницата и те ще разпечатат и оставят молбата ви до Преподобна Стойна.
Миналата година по това време, когато бяхме и 3мата на ръба им писах. Факт е, че всичко се оказа наред. Та не пречи...

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 18:42 от Диди 💙💙

# 718
Диди, Heart Тежеше ми, че до там не съм стигнала, благодаря за инфото!

# 719
Диди, може ли да напишеш страничката точно как се казва и във фб ли е ?
Благодаря! ❤

Общи условия

Активация на акаунт