Слънце весело пече, чакам аз чертички две. ~бебеправене 392~

• 33 508
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
  • Замък сред облаците
Обикновен лубрикант не се ползва, не е ок за спермата. Можеш да ползваш Преферт гел.

Аз не разбирам защо доктор ще дава уклон в живота кога да раждаш...

# 586
Благодаря, АА, първия месец си карахме с обикновен на Дюрекс, но се поразчетох по въпроса и взехме въпросното гелче. Малко ми се стори скъпо, но е икономично всъщност.

# 587
Аз не мога да си представя да не ползваме лубрикант.
Изключително суха съм и ми е неприятно без него, дори и при по дълго предразполагане.
Използване глайтгелен, изцяло на водна основа, без масла, изписан ми е от доктор.
Използвали сме и преферт гел няколко пъти.
Нямаме проблем със спермограмата и се надявам да не си вредим с гелчето, но опрелено ни е невъзможно без него.

# 588
Rayу, добре дошла! Дано скоро да видиш мечтаните две чертички.

Аз с голямо нетърпение си чакам М., а тя взе, че закъснява вече и съм малко изнервена. Може би е нормално след хистероскопията. Имах неразположения тези дни, но още нищо. Скоро заминаваме на море и друго планове си правех, ама...

# 589
Rayy, теб те кара лекарката да забременяваш, а пък при мен беше обратното преди години. Като бях на 34 с две големи деца и трета бременност, отидох при личната лекарка за направление за женска консултация и тя както си пишеше нещо, спря, зяпна ме, отвори уста и стоя така една минута. После ме пита за какво ми е трето дете на тази възраст (или нещо от сорта).

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 21:58 от Майка-зайка

# 590
Майка-Зайка, нямам думи за този дебил, "лекар"... Сестра ми е с три деца, да са ни живи и здрави! Познавам още три семейства с по три деца. Всичките желани и щастливи. Недоумявам как е възможно да се лее подобна злоба!
На новите, добре дошли и до скорошни двойни черти. Рейвче, пак да ни ръсиш!
Аз се завърнах от странство в сряда и днес ми дойде следобед. Обаче сутринта си пусках щитовидните и сега не знам дали да им вярвам. Но така или иначе малко трябва да бутна дозата, а може още да ме държат реакциите от конските дози естрофем. За капак съм забравила да си пия хормона след изследването и го пих малко преди вечеря. И антибиотик пих този цикъл, след като много дни ми зацапваше след менструация. Ей такива простотии при мен за юли. Вчера ходих на вторичен, лигавицата била супер, като бебешко дупе каза... Ей сега, щяло да стане вече. И казвам, че съм с ИЯР, с донорска, обаче тя, душата кавартална АГ, реши, че ще ми дава надежди 🙄

# 591
Хората са доста тесногръди. 1-2 деца добре, но 0 или 3 ужас Simple Smile
За жените без деца натискът е голям от доктори, роднини, приятели, лелите съседки и кой ли още не. Усещала съм го с години - пък не е Ок да се обяснявам с непознати или малко познати хора правя ли секс, как върви любовният ми живот и дали има проблеми. Една позната наскоро разказа най-спокойно как кара дъщеря си да забременява с донор, че наближавала 30 ...
Същото явно е като вече имаш 2 деца. Зачетох се в темата на многодетните майки, на трето се почва мрънкане, пък за четвърто да не говорим - на една дама и бяха казали не я ли е срам да забременява с 4то, като някои жени имат трудности да имат деца!!! Се едно има крайна бройка бременности и ако тя забременее друга няма да има шанс.
Не знам какво може да се направи - да показваме ясно, че такива приказки са нередни и да не бъдем такива самите ние може би Simple Smile

# 592
  • London
Одри, буквално да се потресе човек.
Аз наблюдавам в английската ми група, там да не ви казвам колко жени са с по 5-6-7 деца. Моя приятелка не ми вярваше и сега редовно й пращам скрийншоти на постове.

Никоя не се е оплакала, че е била погледната странно за това колко деца има. 🤨
Все си мислех, че правят деца заради помощите, но се оказва, че държавата помага до третото (и то не винаги, взимат много под внимание доходите на бащата и се полагат нищожни пари за месеца) .

# 593
Имам две познати семейства в България с по 5 деца и масово около мен искат по 3. Изключително много им стискам палци!

На запад съм си говорила с много мамчета. Една дама от Англия ми разказа как, ако имаш 1 дете имаш смисъл да работиш, но с 2 си почти на 0 след таксите за детски градини, освен ако не взимаш мноооооого парички.

А това с "има жени, дето не могат, как не те е срам да забременяваш и да раждаш лесно" изобщо няма да го коментирам...

Не знам защо хората смятат, че е нормално, забавно или редно да питат такива неща. ЗАЩО е нечия друга работа, какво става с матката ми и с тестисите на ММ?! Grinning Напоследък се усещам, че ще си изпусна някой път нервите и ще се накрещя на някой роднина, който ми е казал "Е, айде де, до кога ще чакаме?" Grinning Поне на такъв док не съм попадала до сега, то и това оставаше...

# 594
  • В страната на мечтите.
Аз още не съм се включвала в новата ни темичка, защото както бях споменала съм в чужбина цяло лято, но за щастие ММ успя да дойде с мен и не съм съвсем сама. Първо да честитя на всички видели 2 чертички и да им пожелая много успех, а на всички други много скоро да им се случи Heart Надявам се, че всички сте здрави Heart

Сега малко мрън-мрън... От 2 дни не знам какво се случва с мен и дали е от жегата, но съм постоянно уморена, всяка вечер съм парцал и с гадене, цялото ми лице е в пъпки (а това дори и когато бях тийн не ми се е случвало) и направо не мога да се гледам, не знам какво да направя вече, мога да изям всичко, което ми се даде и 10 минути след ядене пак съм гладна, а съм супер нервна и постоянно плача за щяло и нещяло - както казах нямам идея дали е от жегите или от смяната на държавата и обстановката, но наистина се чувствам ужасно, а имам още 7 дни до М и вече нямам търпение да идва, ако с това ще приключи цялата агония.

# 595
Здравейте, момичета.
Изгубих се известно време, но ще се постараяда наваксам.
Утре би трябвало да направя цветна снимка (чакам лекарят да потвърди), ще пиша какъв е резултатът.
Бях писала преди време, че ми закъснява, имах зацапване, но си продължи като нормален цикъл, за жалост. Вече ми приключи.

Трополинка, дано странните симптоми да са всъщност бебе! След няколко дни ще може да си направиш тест и да видиш. Мислила ли си да пуснеш кръвен тест, ЧХГ?

Rayy, добре дошла, дано бързо се изместиш в другата тема с бременните мами:)

meri.d.3, дойде ли ти? Защото знаеш какво може да е само зацапването...

# 596
  • В страната на мечтите.
So close, не че не си го мисля, ама е твърде рано за симптоми, май... В страната където съм (или поне в нашия град) не правят кръвни тестове, а ако отидеш и поискаш тест за бременност в лабораторията ще ти направят уринарен, в което според мен няма никаква логика, но поне ти ги правят безплатно 🤣

# 597
So close, знам, но даже на изчака до следващия ден. Дойде ми  с пълна сила малко след това..
Успех на снимката и всичко да е наред!
Аз се бях обнадеждила, че след нея ще стане относително по-бързо, но уви.. Пети месец мина без успех.
Предните 2 бременности се получаваха на 4 и 3 месеца опити и може би заради това сега ми се струва много, а то реално не е чак толкова...

# 598
След 13 август д-р Калчев няма да работи при Сигридов. Ако някой е имал намерение да го посещава там има още малко време , сега видях.

# 599

Момичета зареждам ви с много позитивна енергия 😍, поздрави от нас с ММ от морето,с тази приказна гледка.

Общи условия

Активация на акаунт